Normális ha egy kislányt az anyukája elszigetelten a valós társadalomtól nevel?
Figyelmesen végigolvastam a kérdésedet, és nem bírom megállni, hogy meg ne kérdezzem: nem te vagy véletlenül az említett anyuka, akinek beszólt valaki, és most itt vársz megerősítést? Olyan a világon nincsen, hogy valaki ilyen mélységekig képben legyen egy idegen család fogyasztási szokásaival, ráadásul egy-két kiszólástól eltekintve a megfogalmazásod is kifejezetten pozitívra sikerült.
Ha már véleményt kérdezel, tőlem kicsit idegen ez a gyereknevelési stílus, de az csak jó, ha a gyerek egészséges étrendhez szokik, vagy sok programra viszik.
Szerintem nem jól tetted fel a kérdést. Mert a kislány élete minden, csak nem a valós társadalomtól elszigetelt. Csak ő egy másik szeletét látja az életnek, mint egy másik társadalmi rétegbe született gyerek. Mi ezzel a gond? Akkor ebből a szempontból az is gond, hogy ha valaki nem engedheti meg magának és EZÉRT szemét kajával tömi a gyereket, és nem viszi programokra, drága (minőségi) cukrászdákba és nem öltözteti minőségi holmikban. Akkor az a szülő is gyermeknevelési hóborttal küzd, csak mert nem futja mindezekre?
Mindennek amit írtál megvan a másik oldala is, és mégsem ítélkeznek felette mások. Vagy, ha igen, az az ő dolguk.
Szerintem nem beteges a nevelése az anyukának. Minden pontra kitérhetnék, de előttem már leírtak mindent.
Ha nem te vagy a kérdéses anyuka, akkor csak irigységet vélek felfedezni az írásodból.
Ha önálló gondolat volt tortàt vinni szavad sem lehet. Megkérdezhetted volna milyen tortát és honnan. Én is pipa vagyok,ha a lányomnak hoznak szülinapjára. Megveszem a neki tetszőt, olyan ízvilágút,amit szeret és baromira nincs szükség egy másodikra. Örülök,ha az az egy elfogy és nem nekünk kell megenni.
A baba.... nos,nem veled vetette meg. Nem hiszem,hogy nem vihetnél valami szép mesekönyvet.
Én személy szerint jobban örülök egy szerény ajandéknak,mint valami divatos xarnak,amit nyomnak a minimax reklàmokban.
De a legkorrektebb az,ha megbeszéled velük mit vinnél és ezek közül mit szeretnének.
Alapvetően nem tudja elszigetelni, hiszen az oviban, később az iskolában úgyis találkozik a világ más szeleteivel is.
Amikor majd a társai hozzák be a kevésbé "márkás" játékokat, meg a cukor- és mesterséges színezéktartalmú édességeket, akkor az lesz a vonzó.
Tudomásul kell venni, hogy ovis kortól fokozatosan a szülővel szemben a kortársak lépnek az első helyre a gyerek referencia-kapcsolatai között. Az iskolában meg már nem lehet csak úgy hamis igazolásokat vinni... vagyis vihet éppen, csak akkor a gyerekkel tol ki, mert lemarad az anyaggal, sőt, akár még évet is ismételtetnek vele.
Szóval ez az állapot max. addig tartható, amíg iskolába nem kerül és egyre inkább le fog válni a gyerek a szülőről, a kortársak felé fordulva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!