Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális ha egy kislányt az...

Normális ha egy kislányt az anyukája elszigetelten a valós társadalomtól nevel?

Figyelt kérdés
A kislány 5 éves. Eddig csak egy alkalommal utazott BKV járművön, a 16 vári busz volt az. Mindig mindenhová az anyuka terepjárójával járnak. A gyereknek fogalma sem volt miért várnak az emberek a megállókban az utcán. Anyuka családja szegény volt gyerekkorában talán ezért is meggyőződése hogy a lányát egy védett burokban kell nevelnie. Egészen hajmeresztő szokásaik vannak. Nem ehetett hozzáadott cukortartalmú ételt három éves koráig, de ez mai napig sem változott sokban. Cukrászdákból is csak néhány budaiba járnak ahol anyuka szerint kiváló minőségű hozzávalókból készülnek a sütik. Minden más II. rangú olcsóbb cukrászda, étterem tiltólistán van. Tilosak a színes ételfestékes cukormázak, az olcsóbb gyerekjátékok, a tv-t sem nézheti csak régebbi magyar/német meséket, ipad tilos. Étrendje: három éves koráig nem ehetett hozzáadott cukrot tartalmazó élelmiszert. Rengeteg zöldség/gyümölcs, kevés hús mert az is káros, hal, hüvelyesek, tilosak az olajban sültek, csak olívaolaj, bio német gyümölcspép és 100% német gyümölcs italok müllerből amik a német piacra vannak gyártva. Kindertojás a pálmazsír miatt tilos ahogy minden más keksz és nasi. Csak hipp német babakozmetikumok, ruhákból is benetton/ baby polo ralph lauren Ausztriából, baby boss és más német márkák, játékból fa vagy FP / Götz baba. Barbie baba tilos mert károsan befolyásolja a gyerek lelkivilágát. Olyan az egész nevelése, mint egy steril szoba. A kislány egy magánoviba jár, de anyuka direkt hamis gyermekorvosi igazolásokkal otthon tartja rendszeresen.Ilyenkor Müpás gyerekelőadások, bábszínház, budai játszótér, kerámiás szakkör, wellness, utazások a program. A gyereknek nincsenek barátai a szülei nélkül nehezen tud megmaradni. Sajnálom a kislányt, mert rá fog menni anyuka beteges gyermeknevelési hóbortjára.
2017. febr. 28. 00:40
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
61%
Valoban sajnalni valo egy gyerek aki nem eszik mukajat de az elete telis-tele elmennyel :) Mupa es wellness a retkes bkv buszok helyett, ha te emiatt sajnalod vidd a tiedet Mupa helyett a Nyugati metroaluljaroba nezelodni..
2017. febr. 28. 08:01
 12/27 anonim ***** válasza:
50%
Én egyetértek az anyukával sok mindenben. Nehogy már baj legyen, ha valaki egészséges ételt ad a gyereknek. Legalább nem lesz jó eséllyel ő is egy cukorbeteg, rákos, dagadt disznó. Van elég ilyen sajnos az országban. Senki nem akad ki azon, ha az ember kutyája prémium tápot kap és semmi olyat, ami számára káros. Bezzeg ember gyereknél már baj ? Semmi szüksége az embernek pl. tortára, hamburgerre. Sőt. Az sem baj, ha a gyerek magán oviba és magán suliba jár. Én is oda járatnám. Pl. egy minőségi kétnyelvűbe. A társadalom pedig nagyon beteg lett. Ebben jelentős szerepet játszik az, hogy a mai szülők többsége túl sokat megenged a gyereknek, nehogy sérüljön annak kis lelkivilága. Én már gondoltam rá, hogy kellene alapítani egy elszigetelt közösséget, ahol nincsenek tizenéves k..vák, facebook pózer majmok, hajnalig buliban hányó kislányok. Szóval teljesen jogosan félti az anyuka a többi gyerektől az övét. Egy jó tanuló, tisztességes lány helyett kéne a fenének egy bukdácsoló vagy közepesen tanuló k..va. Márpedig a többiek sokakat lezüllesztenek magukhoz.
2017. febr. 28. 08:02
 13/27 anonim ***** válasza:
84%

Figyelmesen végigolvastam a kérdésedet, és nem bírom megállni, hogy meg ne kérdezzem: nem te vagy véletlenül az említett anyuka, akinek beszólt valaki, és most itt vársz megerősítést? Olyan a világon nincsen, hogy valaki ilyen mélységekig képben legyen egy idegen család fogyasztási szokásaival, ráadásul egy-két kiszólástól eltekintve a megfogalmazásod is kifejezetten pozitívra sikerült.

Ha már véleményt kérdezel, tőlem kicsit idegen ez a gyereknevelési stílus, de az csak jó, ha a gyerek egészséges étrendhez szokik, vagy sok programra viszik.

2017. febr. 28. 08:16
 14/27 anonim ***** válasza:
58%
Nekem ebből az nem szimpatikus, hogy mindenhová autóval járnak, csak márkás holmikat vesz és közben hirdeti a bio életmódot.
2017. febr. 28. 08:30
 15/27 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem nem jól tetted fel a kérdést. Mert a kislány élete minden, csak nem a valós társadalomtól elszigetelt. Csak ő egy másik szeletét látja az életnek, mint egy másik társadalmi rétegbe született gyerek. Mi ezzel a gond? Akkor ebből a szempontból az is gond, hogy ha valaki nem engedheti meg magának és EZÉRT szemét kajával tömi a gyereket, és nem viszi programokra, drága (minőségi) cukrászdákba és nem öltözteti minőségi holmikban. Akkor az a szülő is gyermeknevelési hóborttal küzd, csak mert nem futja mindezekre?

Mindennek amit írtál megvan a másik oldala is, és mégsem ítélkeznek felette mások. Vagy, ha igen, az az ő dolguk.

Szerintem nem beteges a nevelése az anyukának. Minden pontra kitérhetnék, de előttem már leírtak mindent.

Ha nem te vagy a kérdéses anyuka, akkor csak irigységet vélek felfedezni az írásodból.

2017. febr. 28. 08:40
 16/27 A kérdező kommentje:
A kislány nagynénje vagyok, az öcsém felesége az anyuka. Én fogorvos vagyok(46),de soknak tartom. Az öcsém nem szól semmit, szerinte minden rendben van. A kislány születésnapjára vittünk tortát a Sugarból, anyuka szerint ez méreg de szívesen visszaadja. A gyerek cukros ételfestéket nem kaphat. Egyszer babát kért karácsonyra, anyuka mondta is utána hogy ők Götzt vásárolnak,müllerben láttom 24.000/db. Nekem is voltak kicsik a gyerekeim, de ezeket a hóbortokat nem csináltuk. 28 éves anyuka, az öcsém annyira elvan varázsolva tőle hogy szemet huny minden felett.
2017. febr. 28. 08:56
 17/27 anonim ***** válasza:
60%
#16 vagy te vagy a sóher vagy szimplán ők sokkal jobban állnak, megtehetik, nincs okuk, hogy ne. Minek toszigaljak a hó végen kimaradt penzt, ha nem pont arra gyűjtenek, hogy a gyerekeknek minden jusson , amit meg akarnak adni..
2017. febr. 28. 09:02
 18/27 anonim ***** válasza:
69%
Lehet hogy a Gotz baba tenyleg hobort (marmint ha CSAK az a jo), meg kicsit tulzas hogy szeletke tortat sem ehet, de attol meg a kislany elete eleg mozgalmas es elmenyekkel teli, semmi negativ hatas nem eri ha mellette nevelik is. Sokkal rosszabb, amikor egy gyereket nem nevelnek de mellette az egyetlen elmenye csorikamnak a koszos metro meg hogy naponta kirakjak a jatszora 2 orara amig anyuka a tobbi anyukaval trecsel a padon. Na az ingerszegeny elet.
2017. febr. 28. 09:21
 19/27 anonim ***** válasza:
37%

Ha önálló gondolat volt tortàt vinni szavad sem lehet. Megkérdezhetted volna milyen tortát és honnan. Én is pipa vagyok,ha a lányomnak hoznak szülinapjára. Megveszem a neki tetszőt, olyan ízvilágút,amit szeret és baromira nincs szükség egy másodikra. Örülök,ha az az egy elfogy és nem nekünk kell megenni.

A baba.... nos,nem veled vetette meg. Nem hiszem,hogy nem vihetnél valami szép mesekönyvet.

Én személy szerint jobban örülök egy szerény ajandéknak,mint valami divatos xarnak,amit nyomnak a minimax reklàmokban.

De a legkorrektebb az,ha megbeszéled velük mit vinnél és ezek közül mit szeretnének.

2017. febr. 28. 09:42
 20/27 anonim ***** válasza:
74%

Alapvetően nem tudja elszigetelni, hiszen az oviban, később az iskolában úgyis találkozik a világ más szeleteivel is.

Amikor majd a társai hozzák be a kevésbé "márkás" játékokat, meg a cukor- és mesterséges színezéktartalmú édességeket, akkor az lesz a vonzó.

Tudomásul kell venni, hogy ovis kortól fokozatosan a szülővel szemben a kortársak lépnek az első helyre a gyerek referencia-kapcsolatai között. Az iskolában meg már nem lehet csak úgy hamis igazolásokat vinni... vagyis vihet éppen, csak akkor a gyerekkel tol ki, mert lemarad az anyaggal, sőt, akár még évet is ismételtetnek vele.

Szóval ez az állapot max. addig tartható, amíg iskolába nem kerül és egyre inkább le fog válni a gyerek a szülőről, a kortársak felé fordulva.

2017. febr. 28. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!