Tényleg engem kell kiröhögni ezért?
Vendégségben voltunk ismerősömnél 4 éves kisfiammal. Mi felnőttek az étkezőben beszélgettünk (nem csak én voltam ott náluk, összesen heten voltunk, ha a gyerekeket nem számtjuk). a gyerekek a szomszéd szobában játszottak (ismerősömnek, akinél voltam, 3 lánya van, velük volt a fiam). Elméletben nem voltak felűgyelet nélkül, hisz ott volt velük egy szobában a legnagyobb, 12 éves lány is.
Egyszer csak kisfiam sírva jön oda hozzám, hogy bántotta a Kati (most így fogom nevezn, ő a legkisebb lány). Nagyon meglepődtem, kérdeztem, hogyan bántotta. Sírva elmondta, hogy Kati elvette az autót tőle, amivel éppen játszott, ő meg visszavette tőle, erre Kati meglökte és ütögetni kezdte. A 12 éves lány ebből nem látott semmit, mert a kisasszonynak fontosabb volt, hogy a telefonját nyomkodja, a 6 éves húga, meg szintén a telefont nêzte.
Én ezen nagyon felhúztam magam, mert ha figyelt volna, meg tudta volna akadályozni, hogy a neveletlen kislány rátámadjon a fiamra. Erre az egész asztaltársaság röhögni kezdett, hogy inkább a fiamon kéne számonkérnem, hogy hogy tudta meg verni egy kisbaba (Kati nemsokára másfél éves lesz, tehát már nem volt helyes kifejezés a kisbaba szó, de amikor ezt megpróbáltam kifejteni nekik, még jobban mulattak rajtam). Hihetetlenül dühös lettem, és megmondtam a kedves szülőknek, hogy inkább nekik kéne megnevelniűk a lányukat, mert attól hogy egy gyerek kicsi, még nem h ûlye. Erre még nekik állt följebb, hogy Kati fele akkora, mint az én gyerekem, és hogy én neveltem ilyen életképtelenre a fiamat. Gyorsan felöltöztünk és eljöttünk onnan, de még mindig ezen pörgök.
Eddig se volt túl közeli viszonyom ezzel a családdal, de ezek után már nem is lesz, az biztos. Szerintetek kinek van igaza? Nekem, amiért a fiam mellé álltam, vagy az ismerősöméknek, amirért letojják, mit művel a gyerekük, mert "még kicsi"?
Az, hogy egy 1,5 éves mit csinál egyáltalán nem a neveltetéstől függ! Ha neked már akkor is egy álom volt a fiad, akkor adj hálát, de ne csodálkozz azon, ha másé nem ilyen, főleg ne hibáztasd az anyját!
Nagyon rosszul látod a helyzetet, remélem észrevetted a válaszokból!
Az egyik az, hogy azt írod máshol (óvoda) is külön figyelmet igényel az angyalisága miatt. Akkor miért nem TE figyeltél rá, ha egyszer tudatában vagy annak, hogy gondjai vannak ilyen téren? Ne haragudj, de a két gyerek viselkedése közül, igazából az összes gyerek viselkedése közül, a te fiadé a legabnormálisabb! De mindenki közül a TIÉD! Mégis mit kellett volna tenniük, nézzük sorba:
1,5 éves: mint mondtam a nevelésétől független, hogyan viselkedik, ráadásul neki vannak testvérei a közhiedelemmel ellentétben egy gyermek, akinek testvére van sokszor válik ilyen téren önzőbbé
6 éves: a te gyerekedet kellett volna figyelnie? Teljesen normális, ha esetleg azt sem tudja mi történik.
12 éves: na ezen teljesen kiakadtam. Rá hárítani mindent? Mégis mit is kérsz te számon egy 12 ÉVESEN? Semmi köze a te fiadhoz, de még csak a húga viselkedéséhez. Lehet, hogy neki is új volt az, hogy egy ekkora gyereket le tudott nyomni a húga. ÉS akkor még azt nem is említettük, hogy mivel saját bevallásod szerint nem voltatok egy légtérben, nem is tudhatod hány másodperc alatt történt az egész! Arról nem is beszélve, hogy ő volt otthon. Te odavitted egy GYEREKHEZ a tiedet és elvárod, hogy vigyázzon rá?
A szülők: nagyon helyesen reagáltak. Most komolyan verték volna meg ezért? Vagy büntetés azért, mert összekaptak a gyerekek? Szerintem ők is csak csodálkozni tudtak az egészen
És ti: azt ugyan nem írtad, hogy a párod hogyan reagált, de a te viselkedésed kriminális. Ha talán nem mélyítenéd benned ezt a "te kis aranyos vagy, nem bántasz senkit, anyámasszonykatonája vagy!" dolgot, akkor talán nem is lenne ilyen! Neked is mondani kellett volna, hogy nem szabad hagyni magát, és ennyivel lezárni. Nem pedig még jobban nyomatékosítani benne, hogy ő mennyire kis védtelen.
Szegény gyerek még mennyi gondja lesz, ha így haladtok...
(Ja és ha az én 12 évesemet hibáztattad volna, akkor garantáltan nem jönnétek legközelebb és nem lett volna nevetés! Szóval szerintem örülj, hogy ennyivel vége lett!)
Jó, szerintem itt ezt le is zárhatnánk. A válaszolók többsége szerint egyáltalán nincs igazam, vagy csak részben, szerintem meg nem az én hibám, hogy másnak a gyereke már ilyen korán ennyire romlott. Egy kis időre még hittem is nektek, de most, hogy újra végigpörgettem magamban a történteket, arra jutottam, hogy a drágalátos család az abnormális és nem mi. Egy kiskamasz, aki tojik rá, mi folyik körülötte, egy kisgyerek, aki másfél évesen ilyen gonosz, de a 'legjobbak' még mindig a szülők, akik jót röhögtek a gyerekeik már-már minősíthetetlen viselkedésén. És ők a normálisak?
Mindenesetre köszönöm a válaszokat, érdekes volt olvasni őket.
Másfél éves is lehet gonosz, itt az élő példa rá.
A fiam nem életképtelen, csak szelíd és félénk. Hogy lehet azt mondani egy négyévesre, hogy életképtelen??
És a többségnek nem mindig van igaza. Ha tízből kilenc ember azt mondaná, hogy gyilkolni nem törvényellenes, attól még ugyanúgy törvényellenes lenne.
De mondom, én ezt lezártam.
A fiam nem életképtelen, csak szelíd és félénk. Hogy lehet azt mondani egy négyévesre, hogy életképtelen??
Pont úgy, ahogy egy másfél évesre hogy gonosz..ennyi..de babusgasd tovább az életképtelen fiadat aki majd kamaszkorában megköszöni neked amiért nyámnyilává nevelted ezáltal a fél iskola őt fogja bántani..hajrá..de szerintem is kamu, ennyire sötét ember nem létezik..kivéve a húsos csontos..te vagy az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!