En rontottam el valamit!?
2 eves 8 honapos a kisfiam! Idonkent vagyis esetenkent 80%-ban kezelhetetlen. Nem csinalja amit kerek 10x raszolok nem csinalja, kinevet. Egyebkent nagyon okos szepen fejlodik mindent megert. Es idonkent olyan is mint egy kisangyal. De idegileg mar nem birom. Szokott kapni a fenekere olykor mikor mar tobb 2nel de nyilvan nem nagyot mert ugyanugy csinalja tovabb kb 10 perc mulva. Nem akar meg esti meset sem, mem nagyon szereti ha olelgetem. Nagyon akaratos eroszakos. Mit tehetnek? Vagy ez dackorszak? Jar bolcsibe ott semmi panasz ra csak itthon. Tudtok segiteni!?
Koszonom elore is! Szep napot nektek!
Igen, dackorszak. A fenékreütés azért nem megoldás, mert egyrészt te magad is látod, hogy nem változtat a viselkedésén, viszont megtanítja arra, hogy a feszültséget ütéssel kell levezetni.
Lehet halkan is határozottan szólni és bizony, ennyi idősen sokszor és nagyon következetesen el kell mondani az adott szabályt.Időre van szüksége, amíg beépülnek belső fékként.
A következetesség hiányát sejtem a probléma mögött.
Nem,nem azert! Alapjaraton is tulsagosan aggodo vagyok es stresszelo dolgokon sokszor olyanokon is amiken nem kellene. Azt szoktak mondani mondjuk h aki agyal azon h jo Anya e az valojaban az :)
Egyebkent boldog kiegyensulyozott gyerek csak en vagyok elkeseredve hoyg mem fogad szot :(
Ha megnyugtat, a gyerekek úgy vannak programozva, hogy szeretik a szüleiket és ragaszkodnak hozzájuk. Még a súlyosan bántalmazott gyerekek is szeretik a bántalmazó szülőt.
Olvass gyermeklélektant, sok kérdésedre választ adhat. Egyik legemészthetőbb olvasmány (egyébként tankönyv is!) a Mérei-Binét szerzőpáros Gyermeklélektan c. könyve. Szerintem a neten is fent van pdf-ként, keress rá.
csicsergoovoda.hu/index.php?option=com_content&view=article&
id=12:hiszti-es-dackorszak&catid=21&Itemid=187
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!