Anyukák, szerettek dolgozni vagy a munkát szükséges rossznak tartjátok?
A kérdést a következő link ihlette, azon belül is az utolsó 2 komment!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Tegyük fel választhatnátok, h nem kell dolgoznotok, és jövedelmeteket a párotok hozza haza mit választanátok?
Ha lenne rá lehetőségetek maradnátok otthon, délelőttönként elvégeznétek a házimunkát, bevásárlást főzést stb. Kicsit törödnétek magatokkal (fodrász, kozmetikus, körmös, fitness, sport, uszoda stb. kinek mi), ebéd után elhoznátok a gyerekeket, közös játék tanulás, szakkörre, edzésre hordás, este együtt vacsi nyugiban? hétvégén családi progik, rokonlátogatás, kirándulás stb.?
Vagy szeretitek a munkátokat és remekül össze tudjátok egyeztetni a gyerekneveléssel, a házimunkával a magatokkal valo foglalkozással?
Kiváncsi vagyok ki hogy gondolja! Pláne, ha az utobbi ki hogyan oldja meg, milyen praktikákkal stb.
egy 2 gyermekes anya
sziasztok!
tök jó, h ennyien irtatok, várok még többet is!
Én is úgy látom, mint a válaszolók többsége, h kell a munka, h érezzem, h én is fontos része vagyok a társadalomnak és a családi kasszához is hozzá tudok tenni! Viszont nekem nagyságrendekkel kevesebb a keresetem, (szóval tulajdonképpen minimális az amennyivel "beszállok" a családi kasszáb)így ha bármelyik eset fennáll, amelyiket valamelyik kommentelő is részletezett (függetlenség megtartása, megcsalás, válas, lerokkanás stb.) mi benne lennénk a kakiban! Aki meg nő létér sokat keres, az sokat is dolgozik érte!Ez alsó hangon a 8-9 óra munkát jelent, utazással és esetleges túlórákkal!
Lányzom iskolájában 4 ig tart a napközi, barátnője anyukája szinte soha nem tud elmenni a kislányáért, fél 6-6 mire hazaér az anya! Jó beosztásban van, sokat keres, szereti is a munkáját, de ő is azt állítja nem tudja, h megéri-e, mert rengeteg időt elvesz a kislánytól! Ő már sulis, de amikor ovis volt, ugyanez volt a helyzet, egy 3 éves gyereknek szerintem is sok, h napi 8-9-10 órát nem látja az anyját!
Kérdező, hat körül hazaérni egyáltalán nem "rengeteg munka" és nem az idő elvétele a gyerektől. Egy apa esetében ez fel sem merül benned? Vagy ő kevésbé fontos szülő? Az ő ideje nem alapból a gyereké, hogy mind, amit nem vele tölt, azt elvenné tőle?
Nagyon fontos, hogy az a példát lássa a gyerek, hogy anya is dolgozik, és nem csak kis tinglitangli munkácskát, amivel alig keres. Ezt a példát nem akarnám átadni. Sem azt, hogy egy nő ideje a gyereké és a saját karrier az elveszi az időt a gyerektől.
Ismerősödre visszatérve: nyilván hétvégén nem dolgozik. Lehet két teljes napot együtt lenni a gyerekkel.
#23 vagyok
Nem sok egy három éves gyereknek, hogy nem látja az anyját nyolc órán át. Ahogy az sem rossz, hogy az apját nem látja. A világ számtalan országában nem bujtatják a munkanélküliséget 3 éves gyerekgondozási segélyek mögé, így sokkal kevesebbet ülnek otthon az anyák, mint évek. Azon államok állampolgárainak lelki/mentális egészsége még jobb is, mint a Magyarországon.
Azaz nem, nem árt a gyereknek.
És az, hogy nem látja az apját 8 órán át, az fel sem merül, hogy árthatna?
Barátnőmék nyugaton élnek! Most figyelj: ovi 3 éves kortól napi 3 órában (IGEN, NAPI 3 ÓRA), (előtte otthon vannak anyával) iskola 6 órában (nincs napközi meg hasonlók)! old meg ahogy tudod, a többség otthon van a gyerekkel, elég apa jövedelme (családi adózás), vagy ahol anya nagyon jól keres és megéri ott szitter!
szóval a nyugat sem a általánosítható fogalom...
Bocsi :)
23as:
mi ez valami disznónevelde, hogy a gyerekemet az állam nevelje fel?? ezzel az erővel adjuk állami intézetbe...mert csak gyártsuk a munkáskatonákat...
8,5 óra munka+átöltözési idő+2óra utazás után még tanulj, moss hajat, tölts együtt minőségi időt a családoddal hogy ne egy idegennel legyek már egy asztalnál, mert meg se ismerem a férjem, meg a gyerekem..
A megmaradt 2 napomba meg mossak, főzzek, takarítsak,menjek el futni, varrjam meg a farsangi jelmezt, olvassak el néha egy könyvet, esetleg ránézek a férjemre, de menjünk kirándulni is, és természetesen sütit is sütünk, és ápoljuk a tágabb családi kapcsolatainkat...majd a kardunkba dőlünk...
Agyrém, és időbe, ideggel, fizikailag is megoldhatatlan amit írsz...
nekem barátnőm Angliában él, a gyerek sulijában segít ilyen társadalmi munkába, egy másik Franciaországban, és nem dolgozik, pedig már ott is sulisak a gyerekek...
szóval igen, itt is, és máshol is van olyan, aki dolgozik már korábban, mert mondjuk rászorul, vagy így dönt...de azt tutifix, hogy megsínyli a gyerek, és a házasság is...
szétvet a düh, hogy miről írsz komolyan..:'( sírnom kell...
reggel elviszem oviba a gyerekemet, és este 20.30kor érek haza..előfordul, hogy csak másnap reggel látom újra..ez annyira tuti szerinted???
Nekem a munkám egyben a hobbim is. Közös kasszán vagyunk.
Heti 3-4 napot dolgozom, ezt én osztom be. Reggel általában én viszem a kislányt oviba, párom megy érte délután.
Főzni, mosni, takarítani is marad időm /minden nap főzök/. Emellett még marad a kicsire, és a páromra is időm.
Fodrászhoz 2-3 havonta megyek, és heti 2x-20perc szoli, ami tökéletesen kikapcsol egy kis időre.
És ha úgy van a lánykámnak kedve akkor pedig lemegyünk a fitness parkba mozogni.
Elég volt otthon míg gyesen voltam. Nem szeretek otthon ülni a 4 fal közt, pláne mint CSAK háztartásbeli. Nő vagyok, nekem is van életem, amit nem a lakásban szeretnék leélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!