Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ilyen ellenségesek az...

Miért ilyen ellenségesek az emberek a babás anyukákkal?

Figyelt kérdés
Épp ma voltunk vásárolni és úgy parkoltam le, h két kocsi helyét foglaltam, sok volt a hely a bevásárlóközpont parkolójába és különben is viszonylag távol álltam. Gyakran annyira rámállnak, h a gyereket ki se tudom varázsolni az autóból, így ha van hely és nem zavarok másokat én bizony beállok két helyre. Mellettem épp akkor állt meg egy 50-es nő, nézte az autót és fintorgott. Nem értem h miért ilyen ellenségesek egyesek, gyerekkel bevásárolni néha egyenlő egy horrorfilmel. Ez az eset gondolkodtatott el ma délelőtt, de sokszor van az h szinte lehetetlen babakocsit tolni, mert mindenkit nekem kell kikerülnöm, ha a fiam hisztit csap a bevásárlókp-ban akkor meg csak a lenéző pillantások jönnek, gyakran az 50-es nőktől is. Nem is értem már elfelejtették h milyen egy gyerekkel? Nektek is vannak ilyen negatív tapasztalataitok?
2010. máj. 7. 12:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer egy barátnőmmel akinek szintén babakocsiban csücsülős manója volt, egy középsuli mellett mentünk el, ahonnan épp jöttek elő csordában (bocs, de más szó nem jut eszembe róluk) a nyegle tizenötéves suhancok, cigivel a kezükben, és olyan közel volt a hamus cigi a barátnőm babakocsijához, hogy egy hajszál híján nem hamuzott bele a pici baba fejére! Én mögöttük mentem, láttam h le se szarja a srác, pedig majdnem lehamuzta a kislányt! Simán elment volna mellettem, de úgy leüvöltöttem a fejét h mindenki minket nézett. Undorító emberek vannak, és mi érezzük magunkat rosszul miattuk :S
2010. máj. 8. 08:23
 12/13 anonim ***** válasza:

Pont egy tininek írtam, tegnap, hogy a felnőttek felejtenek. Elfelejtették, hogy voltak gyerekek, azt is, hogy nekik voltak picinyeik...na most ha volt is nekik ilyesmi az mind példaszerű volt. Én New Yorkban élek, ahol elég közlekedés barátságos minden (kivéve sok helyen a metró mert itt nincs mozgólépcső) de az emberek olykor úgy fel tudnak idegelni...még terhes is vagyok...szóval ha ideg akkor halmozottan jön. Megtanultam azonban szólni, hogy húzzon az utamból ha péntek este bolygóhollandizik az utcán mert fingja nincs hova akar menni, rázza a haját a szélben és bájolog miközben én 2 gyerekkel plusz egyel a hasamban csak haza szeretnék menni át az úton amit ő akadályoz.

Volt, hogy rákiabáltam a buszsofőrre mert a zebrán állt meg..még neki állt feljebb. Csak annyit mondtam neki, tudom a buszod számát és imádkozz...persze nem csináltam semmi gonoszságot de életveszélyes igy a gyerekekkel közlekedni. De benyelte a dugót, enyém volt az utolsó szó.

Ne foglalkozz semmivel. Véleményt a legkönnyebb nyilvánítani annak aki már nincs benne a napi darálóban. Neked egy legyen a lényeg ha a gyerek ballisztikussá válik, okosan kezeld, hogy legközelebb féken tudd tartani. Úgysem tudsz mit tenni egy érzelmi zűrzavaros 3 évessel semmit. Csak nyugi. Amit a gyerekek körül megtanultam egy életre, egy a fontos a biztonság.

2010. máj. 8. 13:02
 13/13 A kérdező kommentje:

igen, itt a dohányzást is említették, na ez a másik ami nagyon fel tud húzni és nem csak a tinikre gondolok....szinte még szólni se lehet ha szabadtéren csinálják, persze egy zsúfoltabb rendezvényen mindegy h kint v bent gyújtanak rá.......

Babakocsival közlekedni rettentő körülményes, én nem is nagyon használtam, egyszerűen rettegek a bkv-tól, inkább kocsival megyünk minden hová, mikor babás voltam akkor szoktam le róla, h buszra szálljak, mivel kb 7 hónapos koromig nem nagyon látszott h pocim van és nem szívesen megyek oda egy emberhez, h álljon fel....egyetértek azzal h az embernek magáért kell kiállnia és jó néha szóvá tenni dolgot, de ilyenkor is úgy vissza tudnak támadni...

egy biztos: a fiamat úgy nevelem, h legyen előzékeny és figyelmes, szerintem a mai világ már el van rontva ilyen szempontból!

szép napot!

2010. máj. 8. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!