Nem tudom titkolni a neheztelésemet a kollégáimra, hogy tudok majd így ott dolgozni tovább?
Ezt a pics.gast! Keress más munkát, ha ennyire fáj!
De ez az elváráshalom... Nem, nem jár neked különleges elbánás, mert szültél. Teljesen érthető az utálatuk, ha kivételezést vársz el.
És azt ne hidd, hogy az anyukák sehol se kezdenek 7:30-kor. Sőt a legtöbben annak örülnek, ha akkor kezdhetnek és így 4-kor már mehetnek a gyerekért.
Akkor keress masik helyet, erre nincs megoldas, nem fogsz tudni megvaltoztatni egy egesz tarsasagot.
Nehez lesz mert a legtobb munkahelyen kemenyen kell dolgozni nem csak 5-6 orat a nyolcbol de valamit valamiert.
Egyebkent ne haragudj de lehet hogy Te is tehetsz rola, eleg fensobbsegesen beszelsz roluk. Marmint tudod nem tudjuk mi volt elobb a tyuk vagy a tojas. Sokszor a gyerekesek amolyan "en mar szultem szoval mindent jobban tudok hulye kis csitrik" modon viselkednek a fiatalabb gyermektelenebbel es erre a kikozosites a valasz. Mivel kisgyerekes anyuka is vagyok es egy kisebb munkahelyi populacio fonoke is, lattam mar mindket szemszogbol ezt-azt...... nyitottal felejuk egyaltalan valaha? Egy kavera mentel mar veluk? Ha megismernetek egymast talan mas lenne a kozhangulat, errre gondoltal? De egybol elkonyveltetek egymast ellensegnek.
Azt irod most MENNEL vissza es UJ emberek vannak. Itt az ido hogy probalj nyitni....egy kave, neha egy kozos ebed az elejen es ha megismernek (es nem csak panaszkodsz hogy jaj a bolcsi meg a hazimunka meg az eu bajaid) hanem partnerkent kezeled oket megkedvelhetnek es talan helyrejohet ami az elozo bagazzsalgazos volt.
Leszrom tabletta,fapofa,csak annyir beszélsz,amennyit kell velük! Így!
Ha nem akarsz váltani,ez a követendő magatartás!
Állami cégnek nem szokása egyezkedni, nem is értem, mit vársz. Nem a munkaerő megtartása a profilja.
Felénk meg pl a NAV-nál marja mindenki egymást, csak épp nem a gyerek témában.
Bolondok az emberek.nemhogy örülnének hogy van munkájuk es boldogan járnának be, hanem egymást szapulják. És ez multiknál is így megy.
Én direkt meg sem álltam olyan munkahelyig ahol jo a kollektíva.én nem fogok hétvégente egy munkahely miatt sem otthon bőgni. Egy ideig tudok nyelni de rendkivul racionálisan mérlegelek.
Én multinál dolgozom.
Nálunk is örökös ellentét volt a gyerekesek és a gyerektelenek között. És én nem értek veled egyet, úgy, hogy én is anyuka leszek pár hónapon belül.
Nem értem miért járna külön bánásmód annak akinek gyereke van?
Nálunk ez örök feszültségforrás volt.
Itt csak 8 órás munkakör van.
Akinek nincs gyereke az is szeretne karácsonykor, húsvétkor (előtt, után) otthon lenni, azoknak is van családja, férje, szülei. Nyáron több hét szabira menni, nyaralni.
Amikor a kedves kollegina folyamatosan telefonál a 14-15 éves gyerekével, hogy sikerült-e kakilnia pl., és minden nap eljátszotta ezt... Aztán ha beteg lett a gyerek, aki középiskolába járt már, rendszeresen otthon maradt vele.
Mi meg csináltuk a munkát helyette, amíg a telefonon lógott és a kamasszal otthon maradt tp-en.
És még sorolhatnám, hogy mennyi ellentét és probléma volt. Nálunk sajnos volt olyan főnök aki elnézőbb volt.
Nem jogos a kivételezés amit elvársz.
Amikor mi voltunk gyerekek, akkor sem volt ez, amit írsz. 6-kor keltem és mentünk oviba, túléltem, itt vagyok és még sokan mások is.
Mondjuk az szomorú, hogy ennyire ráérnek a kollégáid, de a hivatalokban ezt végül is tapasztalhatjuk.
ha 5 éve nem dolgozol, azóta a kollégák kicserélődtek, senki nem barátkozik veled, mégis honnan tudod milyen a légkör?
ha nincs senki 6 órás, akkor lehet nincs is olyan munkakör, akkor nincs mit tenni, vagy jársz dolgzni tisztességgel vagy elmész másik munkahelyre
Hiába vagyok lepontozva, a törvény akkor is így szól:
A gyes-ről és gyed-ről visszatérőket ezentúl a versenyszférában is kötelező lesz visszavenni részmunkaidős foglalkoztatásra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!