Nem tudom titkolni a neheztelésemet a kollégáimra, hogy tudok majd így ott dolgozni tovább?
En az ugymond "alommunkahelyemrol" mentem gyesre...illetve fogok menni (most tappenzen vagyok). Gyerekbarat munkahely...szuper kollegak.
Csak sajnos volt egy veszitesem...ami kornyeken rengeteget csalodtam a fonokomben es egy befolyasos kollegamban. Azota sok ido telt mar el...at is beszeltuk...de nem tudom felejteni.
Ugy erzem.nem tudok majd veluk mar dolgozni. Szeretnek munka utan nezni gyes alatt. Sot ha sikerul akkor maganban szeretnem folytatni.
Ha ugy erzed nem menne ne kinozd magad. Keress mas munkat. Nem er annyit az egesz.
Nagyon sajnalom, ez sajnos sok helyen igy van. Nem allami cegnel dolgozom, es nalunk a vezetoseg tenyleg anyabarat, de a kollegak akkor is kibeszelik es bantjak (tisztelet a kivetelnek de eleg ritka), akinek gyereke van. Mert a gyerekes kesobb akar menni, elobb kell vegeznie, telen mindig otthon van mert a gyerek beteg, elsobbseget elvez szabiknal (nyari szunet a suliban, Karacsony, anyak napja, ballagas, stb.) Ugyanannyit keres de tobb joga van es emiatt a tobbiek hatranyba kerulnek.
Ne erts felre, nekem is van gyerekem (6 eves kisfiu) de aterzem a tobbiek panaszait. Csoortvezeto vagyok, 15 emberrel, kozottuk van anyuka is es valoban tobbet van tavol, addig a tobbiek csinaljak a munkajat, telen harom hetente. Nyaron ove az elsobbseg szabiugyben, mindenkire egy nyari het jutna de o 3-at kap a nyariszunet miatt. Korabban elmegy heti haromszor mert oviba megy. En igyekszem neki megadni ezeket hiszen magam boren is tudom hogy kell, szukseges, ugyanakkor sajnalom a tobbieket is hogy ok hatranyban vannak mert (meg) nem szultek.
Olyan munkahelyre mennek ha most kellene dontenem ahol 40-es atlagkorosztaly van, nem 20-30 mert ott megertobbek. Bar teny, ott szettepik egymast a gyerekesek hogy ki valasszon hanarabb szabit es kie a Karacsony/Szilveszter. Sajnos ez van.
Engem meg az dühít, hogy állami cégnél ennyire ráérnek, hogy van idő őrákig kajálgatni meg cigizni. Ez olyan mint amikor az ápolók sírnak a munkakörülmények miatt. De ha bemegy valaki a nővérszobába valamiért, feltett lábbal kávéznak és a számítogépen a facebook van nyitva. Na mindegy.
Egyébként meg olvasgasd a munkatörvény könyvet vagy kérj tanácsot egy munkajogi ügyvédtől,hogy milyen lehetőségeid vannak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!