Idegrendszer éretlensége vagy fejlődési rendellenesség?
Idézek
egy hozzászólót:
"18, Mamám...!
Vekerdy, kérlek az egészséges ütemben fejlődő gyerekek teljesítménykényszeres fejlesztését ítéli el. Ilyenek pl.: a különböző kép- és szókártyás "okosbaba" programok, helen doron angol... stb.
Nem a TSMT, ami a FELZÁRKÓZTATÁST célozza meg megkésett gyermekeknél."
Ha figyelmesen olvastátok volna a tízes (és némelyik azt megelőző) válaszomat, a fenti idézetteknek sehol ne mondtam ellent, mégis lepontozták -többek között- a tízes válaszomat, az évek óta itt -ráadásul lelkiismeretlenül, a hozzájuk kerülő kisgyermekek java részének ártva- bizniszelő korai fejlesztők! (Hogy amellett ki mások pontozták le válaszaimat itt, az engem ez esetben
nem izgat.)
(Tisztelet a kivételeknek ismételten; viszont van belelátásom számos "szak"ember ténykedésébe, hogy ki mit művel...)
És olyan formán csűrték-csavarták a rám vonatkozó reagálást harminc-iksz válaszadáson keresztül e kérdésnél, hogy végül mások (vagy netán nem mások?) azt hitték, hogy mintha én minden fajta fejlesztés elleneznék.
Ez nem igaz, tessék a tízest elolvasni, én írtam azt is! Megemlítettem az életkori határokat, meddig egészséges a spontán fejlődést!
Azon túl muszáj fejleszteni, na de NEM attól korábban!!
A CSÚSZTATÁSA az egyik probléma a lelkiismeretlen korai fejlesztőknek!
Az alábbi életkori hatásokat tessék figyelembe venni, és NE a korai fejlesztők többségéét, akik ennél korábbra teszik ezen határokat!!
A tízes válaszomból idézek, de tessék egészében olvasni vissza, mert ez most csupán kiragadott részlet azon hozzászólásomból:
"A járásé a 24. hónap.
A beszédfejlődésé minimum 100 szavas szókincs, nem feltétel a jó artikuláció, de tőmondatra képes legyen:
36. hónapos.
Nagydolog tekintetében szobatisztaság:
kb a 4. szülinapra legkésőbb."
Vekerdy alapvetően ugyanezt állítja! De linkeltem videót tőle, és utána is lehet olvasni a szakkönyveiből!
Aki meg nem tud emberi módon reagálni, az léceljen le innen!
A normális poénkodás oké, de az alaptalan alázás nem!
Főleg nem üzleti okokból! Mert hogy volt ilyen hozzászólás is (esélyesen moderálták, legalább némelyiket). Úgy védi az üzletét, mely által árt a szülők és kisgyermekek nagy részének, hogy aki (én) le meri leplezni őket, azt elmebetegnek titulálja, persze indokot nem tud rá a lelkiismeretlen! Nyilván nem tud, mert alaptalanul fröcsög az olyan.
Én viszont alappal bírálok amikor bírálok, a kisgyermekek és szülők érdekében (ha mögé lát a kedves szülő, ha nem), és kéretik
nem kiforgatni a szavaimat!
Megköszönöm, ha végre figyelmesen olvassa a reagáló azt, amire reagál, és ha kritizál, akkor megköszönném, ha ép eszű indokot tudna adni.
Vagy pedig elkullog innen, és örüljön annak, hogy csupán én szóltam a csalásáról!
Nem hagyom ártani a kisgyermekeknek!
És még valamit kiragadok korábbi mondandómból:
dr Vekerdy kihangsúlyozza több más kutatóval együttesen, hogy a 7 éves kor alatt indokolatlan esetben pl indokolatlanul korán direkt fejlesztésben részesített gyermek később látja kárát, tehát sokkal több hátránya, mint előnye van 7 éves kor alatt a direkt fejlesztésnek olyan esetben, amikor ne m indokolt!
*
Többek között NEURÓZIST okoz, mire 8-10 éves lesz a korábban indokolatlanul direkt fejlesztésben részesült gyermek! Vizsgálatok vannak erre vonatkozóan, bizonyítékok, dr Vekerdy részéről is!
*
Ezt (is) tessék figyelembe venni, kedves szülő, és NE a szókiforgató, indokolatlanul alázkodó, lelkiismeretlenül a hozzájuk került kisgyermekek többsége rovására bizniszelő korai fejlesztők szavait!
Melyiket tartod vajon működőnek és egészségesnek, kedves szülő?
Kockáztatni és indokolatlanul korai fejlesztésbe vinni a gyermeked, hogy később a kárát lássa, csak azért, mert a lelkiismeretlenek kihasználják a szülői aggodalmadat és laikus mivoltodat?
Vagy pedig csak indokolt esetben viszed?
Gondold végig, kérlek.
Indokolt NEM az az eset, amikről a legtöbb korai fejlesztő hazudik! Ők a szakmai kutatások ellenében attól korábbra teszik a kérdéses életkori határokat, melyekre utaltam! Nekik az pénzt, hogy hazudjanak!
És sajnos megteszi egy részük! Még egyszer tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!