Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Idegrendszer éretlensége vagy...

Idegrendszer éretlensége vagy fejlődési rendellenesség?

Figyelt kérdés
2,5 éves kisfiú anyukája vagyok. Azt vettem észre a kisfiamon, hogy le van maradva a fejlődésben, fel is kerestem egy TSMT terapeutát, már a 3. tréninget csináljuk, de jelentős változást nem látok rajta. Nem mutat rá dolgokra, nehezen vonható be a játékba, nem beszél - szavakat se mond, néha utánoz, de az se nagyon jellemző. Szerintetek van okom aggodalomra, lehet más a baja? A TSMT-s szerint 3-6 hónapos a lemaradás, de megdöbbenve látom, hogy kb egy 1,5 éves gyermek több mindent csinál . Amúgy egy csodálatos gyermek és imádom, időben fel szeretném ismerni és gyógyítani a bajt ha van. Milyen szakemberhez lehet vinni? A gyerekorvos csak legyint, hogy majd utoléri a többit, nincs két egyforma gyerek.

2017. jan. 11. 15:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
62%
Nem azt mondtam, hogy fejlesztésre vigye, hanem egy hozzáértő orvoshoz!!! Szerintem meg az a felelőtlen, aki egy aggódó anyát lebeszél arról, hogy neurológushoz vigye a gyerekét!!!! És nem is kicsit!!!
2017. jan. 11. 22:38
 12/24 anonim ***** válasza:
80%
10-es! Te ugye nem gyerekeket gyógyítasz?! Mert, ha igen, a magadfajták miatt csúszott le a gyerekem a korai fejlesztésről! Ami létfontosságú lett volna!! Én ugyanis hittem a házi gyerekorvosnak! Szakértőhöz kellett volna mennem! Náthát lehet, hogy tud gyógyítani, de a neurológiáról fingja nincs!
2017. jan. 11. 22:46
 13/24 anonim ***** válasza:
Hord továbra is tsmt tornára ,idővel látni fogod a javulást nem biztos hogy azonal ,ne légy türelmetlen 3 alkalomtol még nem javul meg én 3 éves korátol logopédusnak is megmutatnám .nem autista ,de idő kell hogy behoza a lemaradást.
2017. jan. 12. 06:12
 14/24 anonim ***** válasza:

10-es, ezt rossz volt olvasni. Ha valóban szakember lennél, nem írnál ekkora marhaságot.

Pl. a járás 24? És addig? Ha pl. : 18 hónaposan még kúszik, az szerinted rendben van, mert még nem kell (a te határidőd szerint) járnia? Hát nem is fog.

Nem véletlenül nem a végcélt nézzük és csak akkor avatkozunk be, hisz az odáig vezető út hosszú és a mérföldkövek megugrásából látni lehet, hogy szépen halad vagy segítség kell, mert különben megreked. Annyi tény, hogy tágabbak a határok, később van a határidő, mint azt a nagyközönség hiszi. Ha a járás példájánál maradunk, az átlag már sípol ha 1 évesen nem indul el a gyerek, holott eleve a mászás élettani határideje 14 hónap.

2017. jan. 12. 08:14
 15/24 anonim ***** válasza:

Megdóbbentő, amit a 10-es ír.

Bizony, ha baj van, azt sokszor az anya érzi elsőként, mivel ő van a legtóbbet a gyermekkel. Közeli kisgyereknél sem az orvos, sem a védőnő nem vette észre a lemaradást, pedig még laikusként is feltünt.

Szerencsére anyuka hallgatott a megérzéseire és elvitte szakemberhez. Már 2 évesen egyértelmű autisztikus tünetei voltak, szerencsére időben elkezdték a fejlesztést.

A védőnő, gyerekorvos mindig azzal rázta le anyukát, hogy túlaggódik. Az első szakorvos, akihez elvitték a gyereket egyértelműen megállapította, hogy a kisgyerek 6-8 hónappal le van maradva a fejlődésben.

Lassan 4 éves a kisgyerek, és egyértelmúen autista.

Ennyit a szakemberekről, meg az anyai megérzésről.

2017. jan. 12. 11:22
 16/24 anonim ***** válasza:
70%
Fiam 3 éves. Hasonló volt a gondunk. Igaz mi nem voltnk vagyunk egy egyszerű esett. Én mikor ennyi idős volt a fiam kerek perec kijelentettem szeretném tovább vinni, mert úgy látom nem úgy fejlődik ahogy a lányom. Tudom nem egyformák máshogy fejlődnek de a fiamon nem látom, hogy akarna is beszélni. Elmondták, a nevelés tanácsadóba vigyem felméretni. Igazam volt vannak elmaradásai. Októberben elkeztünk konduktorhoz járni, majd decemberben az Izabella utcában is felmérték Pesten a beszédfejlődés közpntba. Idegrendszeri éretlenséget állapítottak meg neki remélem most már lassan kezdődik a beszédindító logopédiai fejlesztése is. Kérjél időpontot oda mert hosszú az átfutás nagyon. Előtte viszont vizsgáltasd meg, hall e rendesen. Mert vannak olyan fül betegségek, amik nem okoznak tünetet de ronthatják a hallást. Én mindenképpen vinném tovább. Azt mondták nekem a nevtanba ilyen idősen közel 50 szavas szókincsének kell lennie a gyereknek. Nyílván lehet eltérés de valamilyen formába a komunikációnak be kell indulnia. A ti esetekben is sok minden lehet akár mint nálunk de erre vizsgálatokra van szükség. De ha autisztikus tüneteket is mutatna a gyermeked akkor jeleznék feléd. De úgy tudom annak meg van a korhatára mikor mondják ki a gyerekről de addig is megkapná a neki megfelelő fejlesztést. Ha szeretnél írj nyugodtanakár privátot mert most már lassan 1 éve benne vagyok ebbe. Amúgy, hogy pozitívan zárjam a dolgot szeptembeben nem beszélt a fiam egyáltalán. Tornának és az én fejlesztésemnek köszönhetően december óta beindult a fiam. Most már komunikál vannak szavai közelítünk az 50 szóhoz. Még nagyon hosszú út áll elöttünk de látom a változást.
2017. jan. 12. 17:11
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Elszomorító ez a neurológusmániás, valamint korai fejlesztő mániás lelkiismeretlen hozzáállás, a szülőket anyagilag lehúzó, a hozzájuk került kisgyermekek java részének hosszú távon ártó nyomulás. Szégyelljétek magatokat!
2017. jan. 14. 18:47
 18/24 anonim ***** válasza:
0%

...Nem beszélve bizonyos százalékáról a hozzászólóknak -tisztelet a kivételnek-, akiknek van képe azt hazudni, hogy ők laikus szülők. Illetőleg egyesek sajnos laikus szülőket becsapva bírják rá őket hazugságra...

(Jelen esetben részletkérdés, ha van gyermekük is adott korai fejlesztésben érdekelt "szak"embereknek, azonban laikusnak hazudják magukat egyesek, anyagi haszonból.)

Az eféle, indokolatlanul korán beavatkozó fejlesztés okozza a későbbi 8-10 évesek neurózisát!

A laikus szülőket bátorítom, hogy nézzenek a színfalak mögé.

Gondolják végig a sok évtizedes kutatást maga mögött tudó, méltán elismert dr. Vekerdy Tamás gyermekpszichológus kutatási eredményeit, aki a gyakorlatban is igen tapasztalat személy.

Többek között általa vált nemzetközileg méltán elismertté a magyar óvodapedagógia, és lett a mai magyar óvodák többsége az ő szellemében haladó, gyermekközpontú (NEM pedig liberális).

! !

Dr. Vekerdy Tamás felhívja a figyelmet a korai fejlesztés elkerülésére, amennyiben NEM indokolt!!

[link]

"Díjai:

Kiváló Munkáért díj (1985)

Oktatásügy kiváló dolgozója (1987)

Nemzetközi Lego-díj (1993)

Kiss Árpád-díj (1996)

Budapestért-díj (2000)

Pro Scholis Urbis díj (2006)

Hazám-díj (2014)"

Íme, tessék tájékozódni sok rétűen, nem csak hazug pénzhajhászoknak hinni, hanem dr Vekerdy Tamás kutatásain is elgondolkozni; 50 perces előadásból az első 10 perc; youtube-on ott a folytatása is, 10 perces részletekben feltöltve:

5/1 Óvodaérettségtől az iskolaérettségig - Vekerdy Tamás előadása:

https://www.youtube.com/watch?v=NiMO7n1kKRk

2017. jan. 14. 18:58
 19/24 anonim ***** válasza:

18, Mamám...!

Vekerdy, kérlek az egészséges ütemben fejlődő gyerekek teljesítménykényszeres fejlesztését ítéli el. Ilyenek pl.: a különböző kép- és szókártyás "okosbaba" programok, helen doron angol... stb.

Nem a TSMT, ami a FELZÁRKÓZTATÁST célozza meg megkésett gyermekeknél.

2017. jan. 14. 19:24
 20/24 anonim ***** válasza:
51%-os! (18-as)Te beteg vagy! Valami üldözési mániád lehet! Szerintem keress meg egy pszichiátert! Ezt most nem viccből írom!
2017. jan. 14. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!