Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Állandóan lelkiismeretfurdalás...

Állandóan lelkiismeretfurdalást okoz nekem gyermekem, mit tegyek már hogy megmaradjon a mosolya?

Figyelt kérdés

Ezen a hétvégén elhatároztam jobban odafigyelek rá, többet törődök vele, már amennyi kitelik, amiért úgy néz ki, talán valami lelki baj van vele.frusztrált, görcsös, nyugtalan, anyahiányos mostanság, elkezdtem aggódni. Nem tudom mi,de valami baj van.

Szóval rá hangolva az egész hétvége szinte minden percét, feltűnt hogy akármeddig játszunk, házimunkázunk, vagy eszünk, stb együtt, MINDEN alkalommal ha távozok(mosogatok, telefonálok, wc n vagyok)MINDIG elmereng maga előtt(mintha véget ért volna valami szép történet)magába roskadva szomoru lesz. Nincs dráma, nincs sírás, követelőzés, csak egy elmúlt mosoly és merengő tekintet.

Ma a tejitalt sem akarta elfogadni mert tudja hogy átadás után kimegyek a szobából nem vele egyszerre alszok el, hanem még dolgom van. Előtte jokedv, nevetés, öröm, hogy a nagyágyban fog velünk aludni, aztán nézi

a kezemben az esti tejitalt, es kb olyan tekintet, mintha csalodott lenne, hogy en nem is vele örülök, hanem csak azert állok még ott, hogy átadjam.néz rám aztán a tejitalra elhúzza a száját nincs tovább mosoly, elmereng, mint aki a távolba néz

Egész hétvégén ezt kaptam, ez az utolsó pillantása végképp elkeserit.

Azt olvastam a gyerekek tudják nagyon jol, hogy a gyerekjátékok játszoter nem okoz a szülőnek olyan oromet mint nekik es sokszor érzik a siettetésből is, hogy a szülő nem igazán egy játszotárs hanem valami más, de ezt a mélyről jövő, helyzetet megértő, beletörődő, kicsit felnőttes SZOMORÚSÁGOT minden vele valo foglalkozás végén, már nem bírom!

Hogyan okozhatnék én tartós örömet, akinek a gyermeke mosolyogva alszik el is?

2017. jan. 8. 21:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem keress fel egy pszichologust. Neked es a gyereknek is szuksege lenne ra.
2017. jan. 8. 23:35
 12/14 anonim ***** válasza:
41%

Nem megy orvoshoz, hiaba irjuk honapok ota:(

Raadasul mar ferjet is hazudik...ezerszer megirta, hogy a gyerek apja eltunt kulfoldon...

2017. jan. 8. 23:49
 13/14 anonim ***** válasza:
63%
Megvonod a gyerektől a világ legfontosabb dolgát, ami nélkül nem lenne semmi. A szeretetet.
2017. jan. 9. 00:52
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon fontos lenne, hogy többet kommunikálj vele. Persze fontos a menetrend tudatosítása, de emellett vannak lényegesebb dolgok. Ekkor gyerekek nem gondolják túl a dolgokat, azt értik, amit mondasz nekik. Például, ha játszotok, de tudod hogy hamarosan véget kell vetni, mert dolgod van, mondd el neki, hogy te is mennyire sajnálod, mert jó volt vele játszani, de neked vannak más feladataid is, mert ha azokat nem végzed el, akkor... Magyarázd el neki a dolgokat és fejezd ki az együttérzésedet! Mondd neki, hogy holnap folytathatjátok vagy ajánld fel neki lehetőségként, hogy ő még játszhat tovább, de neked SAJNOS menned kell! Fontos hogy tudasd vele, hogy te sem ezt akarod, mert jó volt vele játszani. Mondd neki, hogy feltétlenül szeretnél vele máskor is, stb...

Alvás ugyanez. Hangoztasd, hogy mennyire jó vele aludni, így sokkal jobb, stb. Ha ezeket nem mondod neki gyakran, fogalma sem lesz róla. Az együtt töltött időt fel kell "magasztalni", így könnyebb elfogadni, hogy vége. Ne várd, hogy azonnal minden könnyebb lesz! De muszáj, hogy kommunikálj felé! Mindent amit együtt csináltok mondd neki, hogy miért volt jó, neked miért tetszett, és mondd neki, hogy te sem akarod, hogy vége legyen, de sajnos van más dolgod is!

Ismerek olyat, akinél hasonló volt a helyzet, nekem akkor tűnt fel, amikor huzamosabb ideig voltunk együtt. Anyuka maga beismerte, hogy az előbb, általam leírt kommunikációt nem használja, felesleges. Hát a helyzet náluk nem lett jobb, sőt...

Ne azt érezze, hogy bűntudatod van és sajnálod, hanem HALLJA, hogy jó vele lenni és nem csak neki rossz az elválás!

2017. jan. 9. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!