Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Újabban remeg a gyermekem pl...

Újabban remeg a gyermekem pl koncentrálásnál. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Tegnap még csak párszor, apró rezdülései voltak, igazán fel sem tűnt, de ma már hosszabban tart és elég ijesztő.

Ma pl mesekártyákat párosítottunk és keresés közben remeg, mint aki erőlködik, vagy nem is tudom mihez hasonlíthatnám.

Ki lenne készülve az idegrendszere?

Annyi változott, hogy szünet után újra bölcsödébe jár, itthon is nyűgös, sírós, viszont eleget alszik

2017. jan. 4. 20:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
71%

Látatlanban ezt nem igazán lehet véleményezni, mert szimplán arról is lehet szó, hogy érésben van a finommotorikája, ami természetes, de lehet probléma is.

Távból ezt nem tudhatom, akkor se, ha részletesebben írnál erről, bár nem ártana bővebbet, pl hogyan remeg, mely testtájakon, valamint pl hogy csak mostanában kezdett-e remegni.

Javaslom, hogy a gondozóitól kérdezz rá erre bölcsiben, mert ők nem csak szakemberek elvileg, de látják is a gyermeket. Ha mostanában nem mentek bölcsibe, akkor gyermekorvos is kéznél van, jó esetben, h megfigyelje a gyermeked.

Arra hadd kérjelek meg, hogy minden alkalommal, amikor gyermekedről kérdezel, jelezd az életkorát fél év pontossággal, vagy ha baba korú, akkor hónap pontossággal, mert akkor van esély érdemben reagálni. És kellően részletezd a problémát mindig, a lényeget tekintve. Köszi megértésed.

Ellenben ha ezen infókat kihagyod, akkor nincs mi alapján válaszolni, vagy aki válaszol, kétes értékűen teszi, mert ugye mégis mi alapján...?

2017. jan. 4. 21:18
 2/15 anonim ***** válasza:
A fiamnál is volt ilyen. Nekünk epilepszia gyanut mondtak, de végül nem igazolódott. Azóta sok gyereknél láttam ezt a viselkedést, a lányomnál is, de őt már nem is vittem orvoshoz. Próbáltam megfejteni az okát. Szerintem a fogzás válthatja ki.
2017. jan. 4. 22:12
 3/15 A kérdező kommentje:

Nem a finommotorika lehet, mert akkor is csinálta, amikor pl a mosógépet néztük mikor végez és mutattam neki a kijelzőt, hogy figyeld csak, a számok mindjárt átváltoznak. Miközben figyelte, megint jött a remegés.

Kérdeztem direkt csinálja e, kértem remegjen tudatosan, csinálta is, de az esetlen, szabálytalan volt, szóval az biztos, hogy a remegései nem egy valahonnan leutánzott játék, hanem nem tudatos, ráadásul szégyenli is, mert amikor a tudattalan remegés közben kérdeztem hogy tud e róla hogy épp remeg és miért csinálja, akkor szemlesütve elfordul és próbálja elterelni a figyemem magáról.

Részletesebben leírva, ilyenkor épp(lehet véletlen)maga előtt tartja a kezét ökölben, behajlított karral, (mint a boxolók, csak nem arc, hanem mellmagasságban), és remeg a keze, feje, mellkasa, mint aki erővel akarna valamit összeszorítani és közben a tárgyon van a figyelme, a vázolt esetekben a kártyán, vagy mosógépkijelzőn.

2017. jan. 4. 22:45
 4/15 A kérdező kommentje:
2,5 éves
2017. jan. 4. 22:46
 5/15 A kérdező kommentje:

Olyan, mintha görcsös lenne, talán tele lehet frusztrációkkal, ami az én tippem légből kapva.

Nem tudom esetleg korosztálya sajátossága lehet e, vagy mi állhat mögötte. Az orvosunk elbagatellizáló típus.

2017. jan. 4. 22:51
 6/15 anonim ***** válasza:
Kettes vagyok. Ugyan ezt csinálta a fiam. Sokaknál látok ilyet. A facebookon is vannak erről vicces videók. Alatta kommentben gyakran vitatkoznak, hogy epilepszia e, vagy sem. Bennem mindig az ütő megáll, ha ilyet látok, de a többségnek cuki, vicces. Ne aggódd túl. Beszéld meg orvossal, de ne nagyon rágd magad ezen.
2017. jan. 4. 23:03
 7/15 A kérdező kommentje:

Az epilepszia rohamok, akár ha pillanatig is tart, akkor nem kapcsol ki a gyermek agya?

Gyermekem remegés közben tudatánál van, gondolkodik, keresi a kártya párját, és megtalálja, ha beszélek közben hozzá, akkor rám néz.

Határozottan a koncentrálás váltja ki és igazán azért aggódom, mert sűrűsödik, egyre gyakoribb és hosszabb ideig tart.

Elvihetem dokihoz de nemsokat várok tőle..

2017. jan. 4. 23:19
 8/15 anonim ***** válasza:
Egyes vagyok, nézd, megkérdezheted a dokit, ő mégis ránéz, mi meg (a válaszolók) nem látjuk őt. Ilyesmit nem figyeltem meg kisgyermekeknél, bár lehetséges. Ilyen korban a figyelemkoncentráció még alacsony fogú, a cortex (agykéreg) gátlása még enyhe, idővel fokozódik, ami magasabb szintű kontrollhoz és tartósabb figyelemhez vezet jó esetben. Csak sejtem, hogy talán arról lehet szó, hogy a te kisgyermeked különösen szeretne küzdeni az irányba, hogy fenn tudja tartani figyelmét mélyebben és hosszabban annál, mintsem az agyműködése engedi (ezt ösztönösen érzi persze). Szóval sejtésem szerint bár esetleg sajátos, hogy remeg ettől egy picur, azonban nem valószínű szerintem, hogy rendellenességre utalna. De nem látom a gyermeked, nem tudok a problémátokról sokat, és se nem vagyok neurológus, sem pedig gyermekpszichológus, szóval gyermekorvostól megkérdezheted, esetleg elviheted hozzá, h ki lehessen zárni a gondot, vagy rosszabb esetben megerősíteni, ha gond volna.
2017. jan. 4. 23:28
 9/15 anonim ***** válasza:
Bocs, elírtam: alacsony fogú -> alacsony fokú.
2017. jan. 4. 23:29
 10/15 anonim ***** válasza:

Tőlünk is ezt kérdezték rögtön, hogy tudatánál van e. A fiam is tudatánál volt. Csináltak alvás közben eeg-t, de nem igazolt epilepsziát.

Nálunk főleg az etetőszékben jelentkezett, de gyakran azon kívül is. Pár másodperces remegés után pici szünet, majd ismét remegés, és ez így percekig eltartott. Utána órákig semmi. Gyakran grimaszolt is közben.

Még furcsa volt nekem, hogy éjjel rugdosott, sokat mozgott, összerezzent. Most 4 éves. Már mozdulatlanul alszik. A remegést is az elmúlt 1,5 évben csak egyszer láttam.

Vedd videóra, ha legközelebb eltudod csípni! Az orvosnak sokat segít!

2017. jan. 4. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!