Szörnyű apa vagyok? Mit tettem? Félni fog tőlem a gyermekem?
Van egy hároméves kislányom, és most várjuk a kistestvért. A kislány be van avatva, és örül a hírnek, de mint minden hároméves, néha ő is elveszti a fejét. És sajnos, néha én is, de ilyen durva dolog még sosem történt közöttünk.
Egy ideje, bevallom, stresszesebb vagyok, nem a gyerek miatt, hanem munkahelyi gondjaim vannak, meg most az ünnepek közeledtével majdnem mindenki ideges, szóval értitek. Ma a kislányom levágott egy iszonyat hisztit, amit elég jól szoktam viselni, és a feleségemmel megegyeztünk, hogy nem verjük a gyereket, de ma a hiszti azzal ért vget, hogy a kicsi egy jó nagyot belerúgott az anyukája lábába, amire aztán elöntötte a lila köd az agyamat, felkaptam a gyereket a földről, és szégyellem bevallani, de nagyon elvertem a fenekét. Életében először kapott ki, nagyon megijedt, és most nem tudom, hogy ez hagy - e majd benne valami maradandó emléket... szörnyen érzem magam emiatt. Még sosem ütöttem a kezére sem.
Persze az előbb elmondtam neki, hogy apa nem akarta bántani, és bocsánatot kértem tőle, de nem tudom, hogy egy ilyen kislány megérti - e ezt. A feleségem azt mondta, kár nekem még egy gyereket szülni, ettől csak még szarabbul érzem magam.
Mit csináljak?
Köszönöm a válaszokat, kicsit nyugodtabb vagyok. Engem is ez borított ki, hogy rugdos, holott arra tanítjuk, hogy nem szabad csapkodn - verekedni -rugdosni, és többnyire nem is tesz ilyet, de a terhes anyja rugdosása azért, mert ő nem kapott meg a boltban valami vacak csokit vagy mit, az már sok lett nekem.
Elmondtam neki, hogy nem szabad még egyszer ilyet csinálni, és tudta ő nagyon jól, hogy miért kapta, mert mondta, hogy bocsánat apa, és odaküldtem anyához, hogy neki is mondja, hogy bocsánat, mert őt rugdosta. Bocsánatot is kért, de a feleségem nem beszél velem most.
Igy teljes mértékben egyetértek veled. Én volt már hogy többször is rácsaptam a fenekére, pedig az anyja vagyok, de olyankor valami eufórikus hisztériába negy át a gyerek és valahogy kikell hozni.
Nem vagy rossz apa ettől az én volt férjem viazont igen, mert sokszor sőt mindig úgy szolt a gyerekhez kussolj már, meg ha sirt valamiért okkal nem csak úgy akkor már egyből rángatta meg lekevert neki egyet, persze ilyankor én voltam a xar anya mert ráorditottam hogy normális vagy? azért sir mert nem tud kakálni.... ez mind-mind az ital miatt. Kapott azért a gyerek egy akkora taslit az arcára kert leverte a gépet. Ilyeneket csinált a volt férjem.
Mégis mikor találkozik az apjával szalad elé és csokolgatja.
Itt látom hogy nem értette még igazán és fogta fel.
Szoval ez a fenékre csapás még kellett is mert azért anyát ne rugdossa már.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!