Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szörnyű apa vagyok? Mit...

Szörnyű apa vagyok? Mit tettem? Félni fog tőlem a gyermekem?

Figyelt kérdés

Van egy hároméves kislányom, és most várjuk a kistestvért. A kislány be van avatva, és örül a hírnek, de mint minden hároméves, néha ő is elveszti a fejét. És sajnos, néha én is, de ilyen durva dolog még sosem történt közöttünk.

Egy ideje, bevallom, stresszesebb vagyok, nem a gyerek miatt, hanem munkahelyi gondjaim vannak, meg most az ünnepek közeledtével majdnem mindenki ideges, szóval értitek. Ma a kislányom levágott egy iszonyat hisztit, amit elég jól szoktam viselni, és a feleségemmel megegyeztünk, hogy nem verjük a gyereket, de ma a hiszti azzal ért vget, hogy a kicsi egy jó nagyot belerúgott az anyukája lábába, amire aztán elöntötte a lila köd az agyamat, felkaptam a gyereket a földről, és szégyellem bevallani, de nagyon elvertem a fenekét. Életében először kapott ki, nagyon megijedt, és most nem tudom, hogy ez hagy - e majd benne valami maradandó emléket... szörnyen érzem magam emiatt. Még sosem ütöttem a kezére sem.

Persze az előbb elmondtam neki, hogy apa nem akarta bántani, és bocsánatot kértem tőle, de nem tudom, hogy egy ilyen kislány megérti - e ezt. A feleségem azt mondta, kár nekem még egy gyereket szülni, ettől csak még szarabbul érzem magam.

Mit csináljak?

2016. dec. 19. 16:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%
Semmit nem kell tenned. Nem baj, ha okkal és ritkán a fenekére csapnak egy gyereknek. Szerintem nem volt a legjobb ötlet, hogy bocsánatot kértél tőle, mert ezzel csak összezavarod. És egyébként nem vagyok a verés mellett, de ha már megtörtént, akkor ne stresszeld magad amiatt, hogy milyen rossz szülő vagy, nálad is elgurulhat a gyógyszer és indokolt volt a fenekére csapni, rosszul viselkedett.
2016. dec. 19. 16:47
 2/18 anonim ***** válasza:
82%
Nem lesz semmi baja, csak nem fogja a terhes anyját rugdosni!
2016. dec. 19. 16:52
 3/18 anonim ***** válasza:
82%
Akkor lennél szörnyű apa, ha mindent ráhagynál és egy elkényeztetett hisztérikát nevelnél, aki bármit megtehet, mert tudja, hogy nincs komoly következménye. Én is elvertem volna a fenekét, ha a terhes anyját rúgdossa hisztiből. Sőt, kapott már ki az én gyerekem is komoly dologért. Nem kértem bocsánatot, nem is szabad. Neki kellett kérni. Utána megbeszéltük. A kapcsolatunk jó, nem utált meg, belátta, hogy nem ok nélkül és nem agyba-főbe vertem.
2016. dec. 19. 16:57
 4/18 anonim ***** válasza:
53%
A feleséged viszont rossz anya.
2016. dec. 19. 16:58
 5/18 anonim ***** válasza:
50%
nagyon jól reagáltál, én anya vagyok 2,5 éves a lányom, és gyűlölöm mikor rúgdos, ütöget, dacból, mert valami nem úgy van ahogy akarja...ő ezt még nem érzi, nem komolyból csinálja, csak így fejezi ki az akaratát, hogy erőszakos, és rettenetesen utálom, én is rákiabálok ilyenkor, hogy ha "mégegyszer megütsz, rácsapok a kezedre stb" ilyenkor szó szerint a képembe röhög, amitől 180 lesz a vérnyomásom, holott azt is csak azért teszi mert játéknak veszi a kiabálásom...ilyenkor inkább kimegyek egy másik helységbe, becsukom az ajtót és megvárom míg lenyugszom...de ha komolyan bántana, fenekére csapnék én is...tudom hogy erőszak erőszakot szül és ez nem jó módszer, de eldurran az agyam nekem is. Nem fog benne nyomot hagyni, a férjem is "viccesen" emlegeti azokat az időket mikor jól elverték a szülei...azt mondja cseppet sem bánja, teljesen igazuk volt adott szituációban
2016. dec. 19. 17:03
 6/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, kicsit nyugodtabb vagyok. Engem is ez borított ki, hogy rugdos, holott arra tanítjuk, hogy nem szabad csapkodn - verekedni -rugdosni, és többnyire nem is tesz ilyet, de a terhes anyja rugdosása azért, mert ő nem kapott meg a boltban valami vacak csokit vagy mit, az már sok lett nekem.

Elmondtam neki, hogy nem szabad még egyszer ilyet csinálni, és tudta ő nagyon jól, hogy miért kapta, mert mondta, hogy bocsánat apa, és odaküldtem anyához, hogy neki is mondja, hogy bocsánat, mert őt rugdosta. Bocsánatot is kért, de a feleségem nem beszél velem most.

2016. dec. 19. 17:07
 7/18 anonim ***** válasza:
83%
Néha az az érzésem, hogy pont ezzel a "soha nem ütök a fenekére" hozzáállással lehet ilyen csapkodós gyereket nevelni. Se én, se az öcsém nem csináltunk soha ilyet, eszünkbe se jutott. Olyanra emlékszem, hogy öcsém rámcsapott és elfenekelték miatta, gondolom így lehetett megakadályozni, hogy ne verekedjen, sikerült is. Egy percig ne legyen bűntudatod emiatt. A feleségedet nem értem, én elvárom egy 3 évestől, hogy ne verekedjen, ráadásul mivel hatott a fizikai erőszak, láthatná, hogy vannak helyzetek, amikor szükség van rá.
2016. dec. 19. 17:19
 8/18 anonim ***** válasza:
76%
Semmi baja nem lesz, a feleséged viszont nagyon csúnyán viselkedik. Ha nem lenne terhes, az ilyen szülőre szoktam mondani, hogy meg is érdemli, hogy rugdossák! Ne haragudj, de ez kijött! Majd 11-12 év múlva, amikor már nagyobb dolgokért fog hisztizni, meg rugdosni, na az kemény lesz. Ezzel nem azt mondom, hogy mindig verni kell a gyereket, hanem azzal, hogy a feleséged így reagál még olajat tesz a tűzre. A gyerek nem hülye, pontosan tudni fogja később, hogy ellened fordíthatja az anyját.
2016. dec. 19. 18:23
 9/18 anonim ***** válasza:
67%

Igy teljes mértékben egyetértek veled. Én volt már hogy többször is rácsaptam a fenekére, pedig az anyja vagyok, de olyankor valami eufórikus hisztériába negy át a gyerek és valahogy kikell hozni.

Nem vagy rossz apa ettől az én volt férjem viazont igen, mert sokszor sőt mindig úgy szolt a gyerekhez kussolj már, meg ha sirt valamiért okkal nem csak úgy akkor már egyből rángatta meg lekevert neki egyet, persze ilyankor én voltam a xar anya mert ráorditottam hogy normális vagy? azért sir mert nem tud kakálni.... ez mind-mind az ital miatt. Kapott azért a gyerek egy akkora taslit az arcára kert leverte a gépet. Ilyeneket csinált a volt férjem.

Mégis mikor találkozik az apjával szalad elé és csokolgatja.

Itt látom hogy nem értette még igazán és fogta fel.

Szoval ez a fenékre csapás még kellett is mert azért anyát ne rugdossa már.:)

2016. dec. 19. 18:36
 10/18 anonim ***** válasza:
77%
Én is csak azt tudom mondani, amit az előttem szólók: van az a helyzet. Nem vagyok én se a verés híve, de mikor a toboló dackorszakosom fejberúgott öltözésnél, mert csak, hát ráhúztam egyet a lábára lendületből, mert igenis van egy határ, bármennyire is kicsi, bármennyire is dackorszakos, a saját anyját ne rúgja már fejbe, mert épp "nemakarom" van...
2016. dec. 19. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!