Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha nem szeretem a gyerekeket,...

Ha nem szeretem a gyerekeket, attól még lehetek majd jó anya?

Figyelt kérdés

Nem értem mi van velem. 20 évesen állandóan hazacipeltem mindenféle kisgyereket, imádtak, szerettem velük foglalkozni. Most meg iszonyúan irritálnak, nincs türelmem hozzájuk, elkényeztetett kis majomnak látom őket. És hogy őszinte legyek, egy kiskutyát sokkal édesebbnek találok egy kisbabánál.

2 ember nagy hatással volt rám e téren:

Az egyik az anyám, aki állandóan a fülemet rágta, mikor szülök már neki unokát, akkor is mikor még legnagyobb gondom az volt, hogyan tegyem túl magam egy nagy szerelmi csalódáson. Odáig juttatott, hogy egy kisgyerek látványától is felment bennem a pumpa.

A másik a barátnőm, aki amikor megszületett a gyereke, bepaterolta a kutyáját az állatmenhelyre. Égnek áll a szőr a hátamon az ilyen anyáktól, és most már a gyerekekben se látok semmi aranyosat.

Lehetek én még így jó anya??? Főleg azért aggaszt, mert a vágy utolsó szikrája is elmúlt belőlem 30 éves koromra a gyerek után, a párom viszont akar, én meg azon rágódok, hogy nem fogom tudni szeretni ha lesz gyerekem.

2010. máj. 2. 19:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ne szülj...még ne. És hidd el, tudom mit beszélek..
2011. dec. 29. 18:17
 12/13 A kérdező kommentje:

Kicsit bővebben? Nem tudod őt szeretni?

Én úgy érzem, nincs választási lehetőségem.

Májusban férjhez megyek. Párom már előbb akarta az esküvőt, mert már nagyon szeretne apa lenni. Persze a 2 nem függ teljesen össze, max. annyiban hogy már összevateráztam az álomruhámat és ha törik ha szakad, abban akarok férjhez menni, de nagy pocakkal már nem férnék bele.

És változatlanul úgy hiányzik nekem egy gyerek, mint púp a hátamra.

Kutyusaim is betegeskednek, rettegek, hogyan fogom őket ellátni egy gyerek mellett. Viszont a párom nélkül pláne nem tudnék a kutyusokról gondoskodni, ő visz minket állatorvoshoz, el nem tudom mondani, mennyit köszönhetünk neki, neki köszönhetem hogy éjfélkor is bejutottam az állatkórházba. Amikor a szőke kutyusom vért hányt, és nagy nehezen helyrejött, kezdte a másik, aki még most is beteg, majd átment rajtuk sorban egy hányásos hasmenéses nyavalya (és oltva vannak kombinált oltással mindenféle betegség ellen!), éjjel-nappal hányást és kutyaszart takarítottam, páromra alig jutott időm, épeszű ember már rég faképnél hagyott volna, ő meg ekkor kérte meg a kezemet.

Azt hiszem, nem is tudnám nem szeretni az ő gyerekét, hiszen annyira szeretem az összes rokonát, csak valahogy úgy érzem, hogy nincs közöm ahhoz a gyerekhez, és meg vagyok rémülve, mintha belecsöppentem volna egy életbe, amit élnem kell, pedig nem ez az én utam. Mert az én utam a kutyáim és a kutyák, nem tudok és nem akarok nélkülük élni, nem akarok több időt elvenni tőlük. Párom érzi és sejti a kétségeimet, ő optimistább nálam, szerinte meg tudjuk oldani, hogy a kutyákról is gondoskodni tudjak és a gyerekről is...szerintem nem tudja mivel jár egy gyerek.

Annyira szeretem őt, de néha úgy érzem, ő letérített az utamról.

2012. jan. 2. 00:48
 13/13 anonim válasza:
Én igen fejbe rúgtam volna azt a nőt h rohadjon meg b.uzi r.ohadék gyerek miatt a kutyának lesz szar!!!!!!!!:@@@
2012. nov. 16. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!