Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit ítél a bíróság, ha válás esetén az apa bántalmazta a gyerekeket (ez az oka a válásnak) de az anya nem tudja eltartani őket? Kinek ítélik?
ez egy elméleti kérdés. velünk történt hasonló,pár éve,én vagyok az egyik gyerek. hivatalos válás nem volt,de érdekelne,hogy mi lett volna,ha mindezt megnézik(én mellesleg angolosan oldottam meg ezt a gázos helyzetet- 15 évesen leléptem.)
17L
Alapesetben ilyenkor az anyának ítélik a gyermekeket.
Ha az anya teljesen alkalmatlan a gyermek eltartására (valószínűtlen, hogy ha épp munkanélküli az elég indok lenne) akkor nagy illetve keresztszülőkhöz. kerül a gyermek. Legvégső esetben ha senki nem megfelelő vagy senki nem vállalja akkor állami gondozásba kerül.
"A legutóbbi cikkem alapjául szolgáló levélírónk újabb levelében felháborodva kért segítséget, tanácsot amiatt, hogy a barátnőivel rendszeresen italozó felesége azzal fenyegeti, amennyiben válásra kerül a sor, ún. asszonytartást fog követelni tőle.
A házasságról, a családról és a gyámságról szóló törvény kimondja: „a házasság felbontása esetén volt házastársától tartást követelhet az, aki arra hibáján kívül rászorul, kivéve, ha arra a házasság fennállása alatt tanúsított magatartása miatt érdemtelenné vált.”
Szal tényleg van:D
Utolsó:
Gyerekenként maximum 20, összesen maximum 50 (3 gyerek vagy több).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!