Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más gyerekének is majd' fél...

Más gyerekének is majd' fél órát kell könyörögni, magyarázni, hogy induljunk el a játszótérről?

Figyelt kérdés
2 éves a kislányom és annyira nehéz elhozni a játszótérről, hogy beleőszülök. Fél órás könyörgések, magyarázások, hogy ebédelni kell menni és aludni, meg legközelebb nem jövünk, ha ilyen vagy stb.... Most bünti van, mert elmagyaráztam neki, hogy csak akkor jövünk, ha szót fogad és el tudunk indulni, amikor kell. Vagy lehet, hogy mivel nem régóta járunk, majd ez megváltozik, most csak az újdonság varázsa? Direkt figyeltem, más gyereknek nem kellett ennyit magyarázni, mint az enyémnek. Volt, akinél volt egy kis sírás, de ha az anyja felkapta, akkor menés volt.
2010. ápr. 30. 15:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
A két utolsót ugyanaz (én) írta :)) Kitartás, ha következetesen csinálod, nem lesz gond :)) Zs.
2010. ápr. 30. 17:01
 12/17 anonim ***** válasza:
87%
Hasonló a helyzet, lányom 2,5 és minden nap úgy kell hazaimádkoznom a játszóról. Mondjuk van már egy 4 hós tesója is, így nálunk általában az a vége, hogy ha már éhes a kicsi, akkor kézen fogom, és ha hisztizik, ha nem , megyünk és kész. Én felkapni sem tudom, mert tolom a babakocsit, szóval nem egyszerű néha... Pedig nem is keveset vagyunk lenn, ma pl 3 órát, de szerintem csak én fáradok el, ő nem :D Azt szoktam én is, hogy korábban szólok, meg összepakolom a játékait is. De egyébként az itteni játszókon az ilyen korú gyerekekkel ugyanígy "küzdenek" a szülők hazamenetelkor, irigykedve nézzük a még babakocsisokat, hogy nekik milyen egyszerű, csak be kell tenni a gyereket, és kész :)
2010. ápr. 30. 17:08
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk így megy: nemsoká indulunk haza. Kábé 10 perc múlva mondom, anya készülődik, mert időben haza kell érnünk. Aztán induláskor mondom: induljunk, menjünk haza. Ha azt mondja, ő márpedig marad, akkor közlöm, jó de én hazamegyek pápá, több ebéd marad nekem. Erre felkapja a fejecskéjét, és soványmalac vágtában rohan utánam. Légy határozott, és próbáld minden alkalommal ugyanazt mondani, ugyanazt cselekedni. Szerintem menni fog, csak adj neki is időt, hogy megértse, mire megy ki a játék.

Sok sikert!

2010. ápr. 30. 17:10
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek is.

Igen, azt el szoktuk játszani, hogy akkor anya elindul, el is indulok, de általában le se tojik. :) Néha válik csak be, hogy szalad utánam. :)

2010. ápr. 30. 17:17
 15/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk most jött el ez az időszak. Lányom van, 2 éves :)

Óriási hisztit levág, ha indulunk a játszótérről. Közel lakunk, de az egész lakótelep hallja szerintem, hogy megyünk hazafelé....

Megkérdezhetném, hogy meddig tartott nálatok ez az időszak? Eltelt 1 év a kérdésed óta, gondolom, már változott a helyzet.

Azért is nehéz ez most nekem, mert újra babát várok, szóval cipelni sem bírom már, ő se a motorján, se gyalog nem jön, és lelkileg is megvisel, ma is majdnem elbőgtem magam emiatt...

2011. máj. 20. 13:34
 16/17 A kérdező kommentje:
Szia. Kinőttük. :) Én úgy csináltam, hogy egyszerűen elindultam kifelé a játszótérről, Ő meg egy idő után (amikor látta, hogy komolyan elmegyek) utánam jött. És magyaráztam, magyaráztam Neki folyamatosan, hogy csak akkor jövünk, ha jól viselkedik és ha azt mondom, hogy jövünk, akkor jövünk. Azzal mindig el lehetett csalni, hogy később (délután) holnap is jövünk és integessen a hintának stb. Valamint nálunk még az vált be, hogy ha nem volt verőfényes napsütés, mondtam Neki, hogy nézd csak jönnek a felhők, eső lesz, ugye nem akarsz megázni? Szóval kinőttük, néha van még kis "hiszti", hogy nem jövök, de azért közel sem az, ami 1 éve volt. Remélem segítettem! Sok sikert! :)
2011. máj. 20. 18:20
 17/17 anonim ***** válasza:
Köszönöm :)
2011. máj. 20. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!