Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más gyerekének is majd' fél...

Más gyerekének is majd' fél órát kell könyörögni, magyarázni, hogy induljunk el a játszótérről?

Figyelt kérdés
2 éves a kislányom és annyira nehéz elhozni a játszótérről, hogy beleőszülök. Fél órás könyörgések, magyarázások, hogy ebédelni kell menni és aludni, meg legközelebb nem jövünk, ha ilyen vagy stb.... Most bünti van, mert elmagyaráztam neki, hogy csak akkor jövünk, ha szót fogad és el tudunk indulni, amikor kell. Vagy lehet, hogy mivel nem régóta járunk, majd ez megváltozik, most csak az újdonság varázsa? Direkt figyeltem, más gyereknek nem kellett ennyit magyarázni, mint az enyémnek. Volt, akinél volt egy kis sírás, de ha az anyja felkapta, akkor menés volt.
2010. ápr. 30. 15:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
74%
És miért kel könyörögni? Felveszed és elindulsz hazafelé.
2010. ápr. 30. 15:53
 2/17 anonim ***** válasza:
80%
Nem kell neki könyörögni,hanem hazamenni. Ha hisztizik,akkor is. Megkell tanulnia,hogy nem az ő akarata érvényesül. Pár nap után nem lesz hiszti.Ha nem vagy következetes,akkor mindig ez lesz.
2010. ápr. 30. 15:54
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyelőre te vagy az erősebb.

Én mindig elmondom neki, mi a következő úticél, lehetőleg valami neki nagyon érdekes, klassz dolog: gyere, megnézzük most otthon a kiscsigát, mennyit mászott az udvarban, mióta eljöttünk. ...

2010. ápr. 30. 15:56
 4/17 A kérdező kommentje:

Hát nála ez elég nehéz, hogy felkapom és viszem. Próbáltam már, mint akinek elmentek otthonról.... :) Persze lehet, hogy ez lesz a vége, de először észérvekkel szeretném meggyőzni.

3-nak: Igen, ezt már próbáltuk, hogy gyere, megkeressük a kukásautót meg a buszt, mert nagyon szereti, de füle botját sem mozdítja.

Persze, ha az észérv nem ér célt, akkor marad az "erőszak". De azért előbb utóbb rá lehet venni a lányomat mindenre, megtanulja, ismerem. :) Csak kíváncsi voltam, hogy másnak is csinál-e így a gyereke, mert én direkt figyeltem, akiket én láttam, azok nem csinálták.

Köszönöm a válaszokat, várok még.

2010. ápr. 30. 16:03
 5/17 anonim ***** válasza:
58%
Mi ez az új divat hogy mániákusan a 1 napos csecsemőtől mindenkit felnőttnek kell kezelni? Az nem baj hogy egy 2 éves kislány gyerek és nem felnőtt? Had legyen már gyerek. Ne kelljen már neki ennyi idősen felfogni az észérveket meg mindent a világon.
2010. ápr. 30. 16:07
 6/17 A kérdező kommentje:
Utolsótól kérdezném: Mi a f...nak válaszolsz, ha nem a kérdésre válaszolsz? Okoskodni jöttél? Pedig nem sok ész szorult beléd.... Vonulj vissza innen.....
2010. ápr. 30. 16:15
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Persze, el is kell neki magyarázni, idővel meg is fogja érteni. De neked is meg kell értened, hogy ez számára még nehéz. Ott és akkor nagyon jól érzi magát, tehát ő maradni akar... ha belemész most ebbe a játszmába, sajnos később sokkal nehezebb lesz. Bizony, most még felkapod, sír, hisztizik esetleg őrjöng, de megnyugszik idővel. De később, mikor már 4-5 éves lesz, nem fogod tudni sem észérvekkel, sem erővel tudni hazavinni... Akkor lehet, hogy egyelőre marad a te elhatározásod... Mielőtt indulnál, előtte fél órával hamarabb szólj neki, hogy nem sokára mentek, aztán a köv. fél órában többször is. Így lesz ideje felkészülni arra, hogy el fogtok menni... Persze most még kicsi, nem képes felfogni az időt, de ahogy nő, megszokja, hogy miután szólsz, kicsit még játszhat, de utána nincs apelláta...
2010. ápr. 30. 16:32
 8/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Köszönöm a hasznos hozzászólást! Ha úgy gondolod, hogy ezzel később rosszabb lesz, akkor megfogadom a tanácsod és bizony felkapom, ha akarja, ha nem. :)
2010. ápr. 30. 16:37
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos óvónőként láttam már a gyerekének órákig könyörgő anyukát délutánonként... Sajnos sokszor az észérvek nem igazán segítenek egy kisgyereknek, aki az adott helyzetben épp nagyon jól érzi magát... Volt olyan, hogy anyuka du. 3.10-kor megérkezett a gyerekéért és bizony 3/4 4-re sikerült őt hazaimádkoznia... Addig a gyerek nem akart hazamenni, a végén már én beszéltem rá, hogy mivel én is mennék, jobb lenne, ha ő is hazamenne, majd reggel jöhet kicsit korábban... :)) Nem szabad belemenni ezekbe a játszmákba, mert ezeknek sosem lesz vége...
2010. ápr. 30. 16:47
 10/17 A kérdező kommentje:
Kedves óvónőnek is nagyon köszönöm!
2010. ápr. 30. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!