1 éves gyermeketek eszik-e még bolti, üveges bébiételt?
Ja, meg én van ám, hogy adok neki pl. tízóraira vagy uzsira akár 4-6 hósoknak szóló bébiételt (gyümölcsöset) és örömmel megeszi.
De, nem tudom, hogy ezzel jó teszek-e neki, mert gondolom ezek azért nem tartalmaznak annyi tápanyagot, ami egy ilyen korú gyermeknek kellene...
tejpépet én csak este 1 x szoktam neki adni, azt is megeszi, de közben persze kinézi a szánkból a falatot...tejtermékeket még óvatosan merek csak neki adni kevés sajtot, túrót, tejfölt már kapott.
De mi a helyzet a "felnőtteknek szóló" joghurttal pl, adhatok már neki azt is? Védőnő anno annyira óvott attól, hogy tejet, tejtermékeket (pláne tejet) csak csínján vezessem be, és ne túl korán...
Milyen az a felnőtteknek szóló joghurt? Mesterséges színezékkel, édesítőszerrel, tartósítóval agyontömött vacak?
Ahhoz nekem sincs gusztusom, miért adnám a gyereknek?
Ami rá van írva az üvegre/dobozra, nem azt jelenti, hogy csak akkora gyereknek való, hanem hogy akkortól adható.
Az én lányom nagyon rossz evő, így hamar leszoktam arról, hogy órákig rendetlenkedjem a konyhában azért, hogy végül két kanállal egyen belőle (nem főzök rosszul, nem azért), így nálunk a bébiétel vált rendszeressé, mert azt volt hajlandó megenni, abból is csak néhány fajtát, így egyéves korában még elég rendszeresen kapott azt. Lassan kettő, de még most is tartok otthon néhány üveggel, és olykor szükség van rá.
Felreerted. Nem 12 honapos KORIG, hanem 12 honapos KORTOL.
Ha 5 evesen is azt kivanja egye. Vagy szerinted 12 honapos kor utan mergezo lesz ?
Komolyan neha megall az eszem a sok ostobasagtol amit itt olvasok.
Egyebkent elarulom van egy rokonom, o ha fogyokurazik akkor bebietelt eszik. 50 eves, meg el.
Sot, en is megeszem a babam kajamaradekat, 35 eves vagyok, koszonom meg elek.
Meg mi az, hogy szerinted a gyumolcsos bebietelben nincs annyi tapanyag ?
Gondolkozz mar!
Ha te megszel egy almat abban detto ugyanannyi tapanyag van mint a babaknak keszult almapureben ami abban kulonbozik, hogy puresitett es UHT / pasztorizalt hogy elalljon.
Én olyat szoktam már adni neki főzelékből, ami 1-3 évesnek való, müllerbe veszem, az igazából rendes kaja, csak mondjuk nincs időm/kedvem főzni, vagy nem adhatok neki a mienkből. Gyümölcsösből is adhatsz bármilyet, én azokba pakolok még valami laktatót általában. Pl babaműzli (müller), sinlac esetleg, natur joghurt.
Bolti joghurtot még nem kapott (olyan ízeset), inkább natur joghurt+ gyümölcs. Tejterméket időben bevezettem (8 hótol, fokozatosan), de tejet mèg nem kapott (nem is fog még). Helyette tejital/tápszer.
Ami bolti és kapott már, az a túrórudi túrója, és milli krémtúró, de ez sem rendszeres, csak megesett már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!