15 hónapos gyermeketek miket tud?
Az enyém is. 15 hónapos, és pont ezeket nem csinálja amiket a tied sem. Szerintem nem is kell. Egyébként például te tanítod minden nap a testrészeit? Mert én nem igazán, akkor meg honnan tudná?
Ilyenkor az kell hogy szabadon játszon, pakoljon, és ha valami nem sikerül akkor persze hogy kiabál, ilyenkor próbálgatják a hangjukat.
De azért pontosan értenek ők már mindent, és nem azért nem hozza oda mert nem hallja, vagy nem érti, hanem mert nem akarja. ilyenkor bontakozik ki a saját elképzelése. Én ezen nem aggódok.
És nem kell soha máshoz hasonlítani a gyereket, nem szabad. Ha már most elkezded a hasonlítgatást egész életében rányomod erre a bélyeget. Csak próbáld ki , két napig mondogasd hogy hol a füle, a harmadik nap egész nap azt fogja mutogatni. Én nem szeretem ezt a cirkuszi mutatványos tanitgatast.
De a kérdésekre a választ, ha hívom hogy jöjjön enni, fürdeni vagy pelenkát cserélni akkor jön oda. Ha sétálni akar menni akkor hozza a cipőjét, meg is próbálja felvenni. Fürdés után hozza a fésüt, próbálja fésülni a saját haját, aztán az enyémet is.
Sokat sétál már babakocsi nélkül tegnap egy órát t sétált folyamatosan a boltig meg vissza.
Ő szereti lapozgatni, is nézegetni a mesekönyveket, de pl. ő sem tudja megmutatni hogy melyik állat hol van mert mint mondtam én nem mutatványosnak tanítom be .
Első vagyok, igen ez tényleg kiakasztó lehet ez a visítás, az enyém is csinál ilyet tényleg kiborító. viszont szerencsére ha rászólok akkor abbahagyja. Szerintem szerencsém van vele :)
Mindenn pillanatban le kell kötni, tényleg fárasztó, ráadásul nekünk még más bajunk is van most hagyott el a férjem, Úgyhogy totál kivagyok én is. Nekem ami segít hogy sokat járunk gyerektársaságba játszó csoportba, játszóházba ott legalább el van, és én is tudok pihenni . nincs közel , 30 perc busszal de megéri elmenni esetleg próbáljátok meg ti is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!