A Ti gyermeketek amikor elkezdett beszélni mondott vicces szavakat, vagy fura szavakat?
Nekem a kislányom mondta sokáig a cipőre,hogy picő az álarcra pedig arcál.
Mi sokat nevettünk rajta.Nálatok is voltak ilyenek?
Kisfiam mindenre azt mondta, hogy ,etty,
Masfel eves volt.
1 éves és a virágra azt mondja Ci. (hapciból) :)
Meg a hintát mondja Hiiiin-Ta formában énekelve.
Ata az apa, Aja az anya.
Meg a kutyusra ugatást utánoz.
De a Ci a kedvence. :D
Vagy értelmetlenül halandzsázik, vagy csak a kora miatti szokásos ejtési/ragozási hibák vannak. A bébiszittere Laura, ő Jaujának ejti.
Jelenlegi ragozási hiba: ha kap valamit az apjától, akkor nem azt mondja, hogy "apától kaptam", hanem "apa kapta". Az kapni-adni szavakat még néha felcseréli, nem teljesen érti szerintem.
2,5 éves.
Viszont 2-3 strófás gyerekdalokat (kiejtést leszámítva) tökéletesen elénekel. Például az "Erdő, erdő, erdő..." c. dalban még a marosszéki kerek erdőt is jól mondja ki, pedig a marosszéki elég hosszú és nehéz szó az ő korában.
Poénból megtanítottuk neki a moszkvicsslusszkulcs szót. Az mocvisuszols lett :) (Nem, nem várjuk el, hogy ki tudja mondani, a saját szórakoztatásunkra tanítottuk meg neki. 18 évesen elég, ha sikerül hibátlanul kimondania.)
Fiam 2,5-3 éves kora között kezdett beszélni.
Sokáig így köszönt el este: "Jó szakétát!"
Aranyos volt.
A mi fiunk mar eleg jol beszel, naprol napra tisztul a beszede es javulnak meg a korabban rosszul ejtett szavak. Jelenleg a legviccesebb az "iszik" szo ragozott alakjai: iszottak - ittak, iszojjá - igyál, iszottál - ittál
De rengeteg hasonlo van meg.
Aranyos nagyon :) szombaton lesz 2 eves
Kukocica (kukorica)
Garázsló, garázspálca
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!