Milyen vicces, de mégis hatékony "módszereket" (esetleg szankciókat) alkalmaztok gyermeketek nevelése során?
Olyan példákra vagyok kíváncsi, amiből tényleg felismeri a lurkó, hogy mit kell csinálnia, vagy mit nem kellett volna csinálnia, tehát hatékonyak, poénosak vagy aranyosak, kedvesek, s nem elrettentőek sem gyerek, sem szülő számára.
Pl. asztalnál böffentés esetén, csak hátrafordított széken ülve ehet tovább.
De biztosan tudtok ennél sokkal jobbakat!
A gyerekek korát is írjátok meg légyszi!
Nálunk a délutáni alvásmizéria így oldódott meg:elmeséltem neki,hogy én,amikor kicsi voltam az oviban nem szerettem aludni,de jól becsaptam az óvónénit,mert becsuktam a szemem,nem nagyon mocorogtam és ő azt hitte alszom.
Kisfiam mondta,hogy ez vicces,ő is majd jól becsap engem.
Becsukta a szemét...nna,gondolhatod...5 perc múlva aludt,mint a bunda:)
Kicsit mosolyogtam a példádon, mert van egy három hónapos lányom, és alig várom, hogy büfizzen egy jót, sőt meg is dicsérem érte! :) Később meg ültethetem hátrafordított széken? Nem akarlak megbántani, de ez elsülhet rosszul is!
Sok ötlet és leleményesség kell a kicsikhez, az biztos, az én nagyobbik lányomnak volt egy időszaka, amikor "fordítva működött": nem akart, öltözködni, elkezdtünk tréfálkozni, "fel ne vedd", pillanatok alatt felöltözött. Még ma is emlegeti.2 éves lehetett. Természetesen rá már rászólok, ha az asztalnál büfizik:).
Kedves előző válaszoló!
Köszönöm hozzászólásodat, aranyos a fordított működés is. :-)
Ám a büfizésről annyit, hogy természetesen én nem pici babára, sőt mégcsak nem is kisgyerekre vonatkozóan alkalmaztam, hanem a 8-10 éves fiamnál....
Amint iskolába kezdett járni, felvette ezt a nem túl gusztusos és udvarias szokását. Erről akartam leszoktatni. Gondolom, ilyen idős korban már te sem nagyon örülnél ilyen megnyilvánulásoknak az asztalnál, vagy vendégségben...stb. :-)))
Magunk között, otthon egyébként nem szólok érte, de vannak helyzetek, amikor is kerülendő az ilyesmi, szerintem.
Amúgy köszi mégegyszer! Ha van még ötleted, írj! :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!