Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kétéves gyermeketek tud...

Kétéves gyermeketek tud bandzsítani?

Figyelt kérdés
25 hónapos a lányom és gyakran összeszalasztja a szemeit. Nekem úgy tűnt, játékból csinálja. Védőnő javaslatára bejelentkeztünk szemészetre. Azt mondja, ekkora gyermek nem tud szándékosan bandzsítani. Kérésre valóban nem tudja megcsinálni, de mindig vigyorog egyébként, amikor így csinál a szeme, tényleg olyan, mintha csak játszana. tapasztalttatok ebben a korban hasonlót? aggódjak? mire számítsunk a szemészeten?
2016. okt. 24. 14:38
 1/2 anonim ***** válasza:
Az én fiam 29 hónapos, egyszer egy bolondozás közben megfelejtkeztem magamról és viccből elkezdtem neki bandzsítani. Próbálta leutánozni, látszott rajta hogy cefettül erőlködik de csak a szemét meregette. Lehet a tied ebben ügyesebb, majd az orvosok kiderítik.
2016. okt. 24. 15:21
 2/2 anonim ***** válasza:
55%

érdekes kérdés..

gyermekem egyszer ha bandzsított (de főleg közelebbi tárgy esetén, ha jól rémlik közelre húzta és távolba váltásnál nem váltott hirtelen vissza a szemállás)egyből viccesnek találta, de az én reakcióm az volt, hogy egyből megijedtem, és szóltam, nem szabad (csak mert láttam,(vagy olvastam) igaz egy kismajomról, akit tudósok vizsgáltak (nemigen emlékszem)de szóval ha bandzsított, nem tudott visszaváltani, hanem meg kellett ijeszteni, és csak úgy lett ismét párhuzamos a szemtengely. anno (még terhes sem voltam)úgy tudatosult ez bennem, hogy ilyet nem szabad tenni (bandzsíttatni)a "fejletlenebb" élőlényekkel.

Szóval kérdés, hogy a kislányod mitől bandzsít be. mert ha spontán ugrik össze a szeme, az zerintem nem jó jel. de hogy viccesnek találják, az biztos, de nem mindig jelenthet jót. (a babáknak speciel még az is vicces, ha nem kap levegőt...a gyerekem anno fejére húzta a takarót játszásiból nagyokat szuszogott, alig kapott levegőt, aztán kitakarta a fejét é nagy kacagás..)

2016. okt. 24. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!