Hogy kezeljem a dackorszakos kisfiamat?
15 hónapos, és az én tüneményes virágszálamból egy akaratos, hisztis ördögfióka lett pár napja.
Ha valamit nem kap meg (azonnal), vagy nem úgy történik, ahogy akarja, akkor sír, csapkod. Ha valamit nem szabad, akkor hiába szólok rá, meg sem hallja, noha tudom, hogy érti.
Kibuktam. Iszom a citromfű teát.
Ez nem azért van, hogy te kiborulj. Olvasd el Mérei Ferenc gyermeklélektan című könyvét!
Most kezdi magát elkülöníteni a külvilágtól, most indul be az a folyamat, amelynek során megtapasztalja az akaratát, a képességeit, és azt, hogy hogyan kell érdeket érvényesíteni.
Azonban érezhető a reakcióin is, hogy nincs biztonságban, azért, mert te "kibuksz". Neked sziklaszilárdnak és higgadtnak kell maradnod, és nagyon fontos, hogy sugározd a nyugalmat felé. Ha ezt nem adod meg neki, egyre jobban hisztissé válik majd, mert rettegni fog, hiszen bizonytalanul fogja magát érezni.
Szóval, tudd, hogy ez a világ felfedezésének a természetes része, és neked kell nyugalommal és végtelen türelemmel lenned. Még alig múlt egy éves, ő ezt még nem tudja megfogalmazni, te viszont, felnőttként, mindezt átláthatod és át is kell látnod.
Tényleg olvasd el azt a könyvet! Sokat segít majd abban, hogy a különböző életkori sajátosságokat a gyerek érdekének megfelelően kezelhesd majd.
A citromfű tea helyett pedig szedj magnézium citrátot, minden nap.
Nagyon koszonom Nektek is!
Kedves #4, a mierteknek utana olvastam, de nem tudom a gyakorlatban kivitelezni a 'nemkiborulast'. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!