Mi a különbség a dackorszakos hiszti és az autista dührohamok között, hogyan lehet őket megkülönböztetni?
Dakorszakos gyerek is produkál felnőtt szemmel értelmetlen hisztiket, ez önmagában nem jelent semmit.
Ismerek autista gyerekeket (enyhétől súlyosig). Ott egyéb látványos tünetek is vannak, sokszor a beszéd (főleg súlyos esetnél) visszamaradott, a kéz- testtartás természetellenes és egy-egy azonos hangsort ismételgetnek, miközben rángatózva rázzák magukat.
Nemrég voltam kórházban a gyerekemmel, egyik szobatárs autista volt. Minden beavatkozásnál furán tartott kézzel, félig csüngő szemmel, nyüszítő hangon "no no no nooooo" hangkiadással ellenkezett még egy vérnyomásmérés ellen is. Vagy csak nyüszített.
De ő látszólag súlyos autista volt, mert 8 évesen egy másfél éves gyerek szintjén volt a beszédkészsége.
Az 1-es vagyok és mivel a közeli családban van autista gyerek, ezért tudom, hogy 3 éves kor alatt nem lehet megbízható diagnózist felállítani.
1,5 éves kortól legfeljebb olyan elképzelhetö, hogy a gyereknél lehetséges az autizmus, és emiatt fokozottan kell figyelni a fejlödését.
Továbbra is állítom, hogy nem tudod, miről van szó, pl. emiatt:
"Én arra lettem volna kiváncsi hogy olyan gyerekeknél akik csak érintettek és nincsenek mondjuk olyan durva tüneteik mint a kézrángás stb. miben nyilvánul meg a különbség."
Jelentsd ezt is. :)
Ha bizonytalan vagy, vizsgáltasd meg a gyerekedet! Ha meg autista, akkor miért nem mindegy? Leállítani mindkettőt nagyon nehéz, az okot megtalálni szintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!