Hiszti és akaratosság. Hogyan kezeljem?
Van két lányom. A nagyobbik 3,5 éves. Iszonyatosan hisztis és akaratos. Állandóan ellenkezik, nem fogad szót, csak azért sem figyel rám,nem segítőkész, ha valami nem úgy van ahogy ő gondolja,rögtön ordítás a válasz. Egy egyszerű kérés,pl. A "pakold össze a játékaidat" is képes ordítást kiváltani belőle. Tőlem nem fogadja el a "nem" szót.
Már mindent próbáltam: szép szóval, büntiszékkel,játék elkobzással, szobába parancsolással, hangosabban, pohár vízzel....semmi nem használ. Kivagyok idegileg. Van,hogy úgy érzem,elmennék itthonról,nagyon messze,csak ne lássam. Ne értsétek félre, szeretem a gyereke(i)met, de amit a nagy művel,túllépi a határokat. Mit ronthattam el? Vagy ennyire pocsék anya vagyok? Míg nem volt tesó, addig se volt minden megengedve,voktak határok,és jobban is boldogultunk. Nem mondhatni,hogy féltékeny lett volna a hugira. A kicsi kucsit más kezdi a mindenért ordítós korszakát,de még könnyebb vele.
Volt valaki hasonló helyzetben? Tippeket,tanácsokat szívesen fogadnék a helyzet kezelésére. Negatívumokat nem kérek,elég nehéz helyzet anélkül is. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!