Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek ha a két éves...

Timikecica kérdése:

Mit tegyek ha a két éves kisfiam akaratos és hisztis? Többi lent

Figyelt kérdés
Nem tudom már mit tegyek.most lesz egy hét múlva két éves a kisfiam de már nem nagyon tudom kezelni az akaratosságát és a hisztiét.Itthon a legrosszabb együtt élünk párom szüleivel és a nővérivel neki van egy 10 éves kisfia ha vele van a pici fiam "nagyon felpörög" nem fogad szót és megveri a fiam,de ez már előfordult máskor is egyik ismerősömék itt voltak nálunk és neki van egy 4 és egy 8 éves fiai és őket is megverte először szépen játszottak utána bedurvult.A hisztire vissza térve földhöz vágja magát és ott hisztizik ha szólok neki hogy keljen fel nem teszi akkor szoktam neki azt mondani hogy kelj fel mert rád mászik a bogár akkor gyors felpattan.De utána megint jön a verekedés meg hogy hagyjál mán és a hiszti de ugyan ez a boltba is nem merem elengedni inkább babakocsiba viszem mert szét szedné a boltot.Nem tudom mit tegyek hogy szót fogadjon és ne verekedjen és ne hisztizzen kiabálni nem akarok vele de sokszor muszáj és olyankor talán hallgat rám de hát ha valahol vagyunk akkor ne kiabáljak vele meg nem szeretném hogy féljen, volt amikor picit oda legyintetem a pelusra de akkor csak kinevetett.Bocsi a regényért.

2013. júl. 28. 11:48
 1/8 anonim ***** válasza:
14%
Melyik pártra szavaztál 2010-ben?
2013. júl. 28. 13:14
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez most hogy jön ide?
2013. júl. 28. 17:02
 3/8 A kérdező kommentje:
?
2013. júl. 28. 18:10
 4/8 anonim ***** válasza:
Csak válaszolj arra,hogy kire raktad le a voksot,és utána elmondom a megoldást.
2013. júl. 28. 19:57
 5/8 A kérdező kommentje:
senkire
2013. júl. 29. 11:15
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem tudod mit tegyel...? Neveljed....el-van kenyesztetve...jol esik ...hogy mindenkit elver...a nagyobbakat nem tudja elverni...Ok jol nevelt gyerekek tudjak a fiad kisebb igy rahadjak...erre nem gondoltal?! rossz vege lesz ha rahagytok mindent...nem kell es nem szabad... verni kiabalni ...ahhoz...hogy megneveld...a szabalyokat viszont be kell tartani ha egyszer valamire nem a vallasz...akkor az maradjon nem .....hisztizik...nem fogad szot...megfogod szepen odavezeted a bunteto szekre /kivallasztod a helyet a lakasba...ahol szem elott van...es nem zavar senkit/ leulteted...es megmagyarazod neki ...hogy itt kell uljon 3 percig. ...mert hisztizet...vagy nem fogadott szot..stb./ gyereknek soha ne tarts litaniat minnel rovidebben ertheton kesz ..ket harom szobol megerti.../ eloszor nem fogja erteni..felall tobbszor ..elmegy..visszaviszed ha kell 20 szor is...de csak az elso ket elmenesnel mondod el ..hogy mert kell itt uljon 3 percig ...utana csak szotlanul... visszaviszed...es leulteted otthagyod...elobb utobb belefarad.../Te is/...es megerti...hogy ott kell maradjon...HIDD EL MEGERI...meg -lesz az eredmeny... lejar az ido...odamesz legugolsz ele.. ..megkerdezed emlekszik e mert kapta a buntetest...elmondja /ha elfeljtette ami ritka akkor elmondo roviden/ es utana megigerteted..hogy maskor nem lesz ilyen..es megoleled..puszit adtok egymasnak...

ui. majkroveba beteszel vizet vagy valamit beallitod 3 percre...mondhatod is ha csipog lejart az idod..viszont ha 15-szor all fell 15-szor kell ujbol az idot is kezdeni...bocsanat egy kicsit husszu...ra ny. kitartas....

2013. júl. 29. 21:57
 7/8 anonim ***** válasza:
hat eves kortol viszont 5 percre emelheted az idot...vannak szulok...15 percet ...adnak szerintem az tul sok....nem lesz attol jobb...sot...
2013. júl. 29. 22:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ tudom h se a kiabálás nem megoldás azért is kérdeztem de néha muszáj volt. próbáltam ezt a módszert is de nem működött vagy leguggoltam hozzá elmagyaráztam neki ha tovább ezt csinálja akkor nem lesz ez meg az amit pont akkor szeretett volna,de egy 2 éves kisgyerek még nem tudja úgy elmondani meg talán megérteni se hogy ez most miért van.Igen persze hogy a nagyobb gyerekek nem verik meg vissza mert ő pici de rá szólok vagy beviszem megbeszéljük hogy nem szabad és után tovább csinálja.
2013. júl. 30. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!