Megharapta a kutya 2 eves kisfiamat?
Kezet bedugta a kerten belul, a kutya raharapott,nem veszelyes de eldagadt. Voltunk ugyeleten ,negotiated,tetanust nem adtak mivel 1 evesen megkapta a kotelezo oltasokat,es tetanus oltast is.
Reggel kell menjunk ,es eldontik,hogy kapjon vagy sem veszettseg elleni vedooltast. Aggodom mert a gazdi nem nyit ajtot,nem tudjuk a kutyus be van oltva vagy sem.
Állatvédőrség, ha van ott, ha nincs, akkor rendőrség. Ilyen esetben eljárnak, mivel fontos, hogy kiderüljön, hogy van-e oltás a kutyának.
Ha van a településen ebadó, akkor a jegyzőnél érdeklődjetek a gazda kilétéről.
Jobbulást a kisfiadnak.
Nem nektek kell kilincselni a gazdánál és kuncsorogni, hogy legyen szíves előadni az oltási könyvet. Az orvosnak hivatalból jelentenie kell az esetet a hatósági állatorvosnak, és neki (és a jegyzőnek) kell a körmére nézni a kutya gazdájának. 14 napos megfigyelést szokás elrendelni.
Úgy tudom, nem oltják azonnal, rutinszerűen a megharapott embert, csak ha a 14 napos karantén után a kutya "gyanús", vagy ha pl. kóbor kutya harapott meg, és nem tudják azonosítani. Amúgy nem tudom, hol éltek, de Magyarországon, főként a Dunántúlon a veszettség nagyon-nagyon ritka. Főleg kutyáknál. Szóval nem kell pánikba esni.
Ha van érvényes veszettség elleni oltása (és chipje) a kutyának, akkor a gazda valószínűleg nem számíthat további felelősségre vonásra, mivel, mint írtad, a kisfiad nyúlt be a kerítésen. Bár még kérdés, hogy volt-e kint figyelmeztető tábla, hogy a kutya harap, mert ha igen, a te felelősséged lett volna megakadályozni, hogy benyúljon.
Attol fél hogy baja lesz belőle mert a kutyája veszélyeztetett egy gyermeket ezert nem nyit ajtot.
Milyen ember az akit az sem érdekel hogy van a gyermek..
Fel is jelenteném, ha az orvos nem teszi.
Neked nem alap, hogy nem nyúlkálunk sehová?
Van figyelmeztető tábla vagy sem, tökmindegy... hát, a gyereked most megtanulta a leckét - elég siralmas módon.
Egyébként mindegy, megkapja a veszettség ellenit - szr lesz, de pech -, az állatorvos meg intézkedik közben.
A gazdát meg nem kell cs.sztetni, mert nem az ő hibája, hogy nem neveled a gyerekedet, és engem sem érdekelne egy random kiskölyök egészsége, aki csak úgy benyúlkál a kerítésemen.
két éves gyerekről beszélünk....biztos mindenki tanitja,hogy nem nyúlunk be,gondolom a kérdező is.a gyerekek ilyenek,amit nem lehet,azt csinálják.(azt hiszem a legtöbb felnőtt is) ne hordjuk le,mert benyúlt a gyerek,és aggódik.
szerintem holnapig nem lesz baj,de addig is próbáld többször a szomszédot!
vidéken laktok?
"a gyerekek ilyenek,amit nem lehet,azt csinálják."
Ja. De nem csak tanítgatni kell, hanem odafigyelni, nehogy benyúljon.
Az én gyerekeim soha nem nyúltak be, egész egyszerűen nem volt rá lehetőségük, mindig a kutya és a gyerek között voltam.
Ráadásul nekünk "harci" (sic!) kutyáink vannak, nem pincsi és tsai, egyáltalán nem félnek a kutyáktól, mégsem tudott egyszer sem benyúlni egyik sem.
Reméljük, több ilyen nem lesz, kedves kérdező, jobbulást a kisfiadnak, reméljük nem érte nagy trauma.
Koszonom a valaszokat. Hala Istennek nem erte trauma. Kapott 3 darab vedooltast.
Ja es van tanitva ,hogy nem nyulkalunk be sehova, de nagyon szereti a kutyakat. Es nagyon aktiv kisgyerek, futott elottem, mire odaertem bedugta a kezet, kutya gyors volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!