Miért baj, ha nem zavar, hogy nem igazán tud rajzolni 5 éves fiam?
Kisfiam 5 éves, középső csoportos. És hát nem tud rajzolni. Ceruzafogása jó, de a napocskán, megy 1-2 alap virágon kívül mondjuk ki, csúnyán rajzol. Nemgrég, amikor mentem érte, az óvónő megemlítette ezt. Erre azt válaszoltam, hogy én magam sem voltam soha egy Tiziano, pedagógusi végzettségem ellenére, vonalzóval sem tudok néha egyenes vonalat húzni.
Erre 3 ott lévő anyukán láttam a döbbenetet, hogy engem nem zavar,hogy a fiam éppen a rajzolásban nem profi. Ez tényleg akkora baj?
Nekem úgy rémlik, hogy az első osztályban sőt egész alsóban talán a szépírást pontozták.
Mintha a betűk és számok begyakorlásánál is ez volt fontos.
Én már csak azért is fejleszteném, hogy ne legyen kudarcélménye, mert akkor elmehet a kedve az egész sulitól.
A finommotorikája milyen?
Szinezésben ügyes?
Szerintem tök mindegy milyen terület, de pocsék a legrosszabbnak lenni. Legalább közepes szintre kellene felhozni, hogy jobban érezze magát a bőrében. És persze rengeteget dicsérni és bíztatni. A rajzait kitenni a hűtőre. Megmutogatni, hogy 3 éve milyen firkákat kanyarított, és ahhoz képest mennyit fejlődött.
Ebben ugyan nem vagyok biztos, de mintha a gyerekek nagyrésze rajzban játékban és kreatív tevékenységekben fejezné ki magát. Jó lenne, ha ezt minél több módon tudná megtenni.
Speciel világ életemben csúnyán írtam, igaz nem olvashatatlanul, de lett nyelvvizsgám, diplomám, most meg egy saját cégem. Tehát nem kerültem hátrányba azért, mert nem írtam gyönyörűen. A szép írás felsőtagozatban, mert egyébként is alig számít.
Finommotorikája úgy gondolom rendben van. Gyöngyöt tud fűzni! :) Színezni sem szeret, de ha rájön, akkor nagyjából "vonalon" belül marad. De ezt sem erőltetem. Ha nem akar, hát nem akar.
marccel
Az üzenet címzettje: Ismeretlen válaszoló
Az elküldés időpontja: ma 17:35
Az üzenet előzménye: A kérdésre írt válasz: Miért baj, ha nem zavar, hogy nem igazán tud rajzolni 5 éves fiam?
"Nem. Ha nincs lemaradva finommotorikus mozgàsokban nem gond. A fiam sem szeretett rajzolni, aztàn 6 évesen rajzolt egy embert teljesen.."
Az üzenet szövege: Szia! Kérlek ne haragudj, hogy csak így ismeretlenül rádírok priviben, de szeretnék kérdezni valamit, amit itthon nem merek. Kérdésben meg azért nem akarom kiírni, mert itt általában komolytalan és hülye válaszokat szoktak adni.
Szóval azt szeretném kérdezni, hogy szerinted normális dolog az, hogy egy 14 éves fiú maszturbál?
Vki kapott még ilyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!