Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért baj, ha nem zavar, hogy...

Miért baj, ha nem zavar, hogy nem igazán tud rajzolni 5 éves fiam?

Figyelt kérdés

Kisfiam 5 éves, középső csoportos. És hát nem tud rajzolni. Ceruzafogása jó, de a napocskán, megy 1-2 alap virágon kívül mondjuk ki, csúnyán rajzol. Nemgrég, amikor mentem érte, az óvónő megemlítette ezt. Erre azt válaszoltam, hogy én magam sem voltam soha egy Tiziano, pedagógusi végzettségem ellenére, vonalzóval sem tudok néha egyenes vonalat húzni.

Erre 3 ott lévő anyukán láttam a döbbenetet, hogy engem nem zavar,hogy a fiam éppen a rajzolásban nem profi. Ez tényleg akkora baj?

2016. okt. 20. 10:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem. Ha nincs lemaradva finommotorikus mozgàsokban nem gond. A fiam sem szeretett rajzolni, aztàn 6 évesen rajzolt egy embert teljesen részletgazdagon ujjakkal szempillàval, no meg belső szervekkel, rajzolt neki agyat szivet stb. Azóta se nagyon szeret rajzolni, de ha kell akkor meg tudja csinàlni.

Okos kisfiú( matek szakkör, sakk, tanulmànyi versenyek) de ez nem köti le. Engem sem érdekel különösebben a rajz, az sem hogy ő rajzol e, csak arról bizonyosodtam meg, hogy ez tényleg csak az érdeklődés hiànya legyen, ne pedig valami diszfunkció.

2016. okt. 20. 10:20
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
A párom öccsét azért nem engedték suliba, mert nem rajzolt. Tudott volna ha megerőlteti magát, de nem volt hajlandó. Gondolom emiatt említette az óvónő.
2016. okt. 20. 10:28
 3/14 A kérdező kommentje:

De miért nem engedik, ha a ceruzafogása jó? Követelmény az iskolához,hogy egy baromfiudvart le tudjon rajzolni?

5 évesen sakkozni tud...

2016. okt. 20. 10:31
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

5 évesen egyáltalán nem baj, ha csak ennyi rajztudása. (Azt meg még pont nem jó, ha megtanítod, hogy "kell" valamit sablonosan rajzolni.) A fiúkra általánosságban egyébként sem jellemző a részletező rajz ekkora korban, míg a lányok már sokszor bőszen csipkézzék a királylányok ruháját. Viszont a finommotorikán azért érdemes "dolgozni" - nem feltétlenül rajzolással (a konyhai segédkezéstől a matricás füzeteken át dobozból garázs-csinálásig) - főleg ha 6 évesen menne suliba.

Neked tán csak nem rossz élményeid voltak a rajztanulással...? Mert persze nem kell mindenkinek Tizianonak lenni :) de elég sok szakmában, élethelyzetben jöhet jól a kézügyesség, ami azért mindenkinél fejleszthető elég szépen különösebb tehetség hiányában is (lelkesítés viszont jól jöhet).

2016. okt. 20. 10:37
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért nem engedték mert nem rajzolt... Jesszus. Hanem azért, mert hiàba kérték akkor sem csinàlta. A suliban pedig amit mond a tanàrnéni azt kell csinàlni, ha az rajzolàs akkor rajzolni kell.
2016. okt. 20. 10:41
 6/14 A kérdező kommentje:

Ja hát, ha megkérem,hogy rajzoljon le egy olyan dolgot, amit TUD, akkor megteszi. De ez kimerül, ahogy írtam egy-két dologban. És az sem valami szépen sikerül.

Nekem speciel nem volt rossz élményem a rajzzal, szimplán ügyetlen voltam. Ettől függetlenül a tanítóképzőt elvégeztem, és két évet tanítottam is. Soha nem éreztem hátrányát annak,hogy nincs kézügyességem. Sőt, nagyon bátran még kézműveskedni is szoktam a fiammal! :) Most pl. hétvégén tököt faragunk! A tavalyi is nagyon rossz lett, szerintem az idei is, de együtt csináljuk! :)

2016. okt. 20. 10:46
 7/14 anonim ***** válasza:
31%
Azért baj, mert nem fog tudni rendesen megtanulni írni. Az, hogy a ceruzát jól fogja, semmit nem jelent. Én pl nagyon jól tudok vakon gépelni, mégsem vagyok író, tudok gyurmazni, de nem vagyok szobrász, le tudok vágni egy szál virágot, de nem vagyok kertész. Te ennyi ésszel valóban pedagógiai vegzettseggel rendelkezel? ???
2016. okt. 20. 10:51
 8/14 anonim ***** válasza:

Utolsó jó nagy ész vagy!!! Annyira fontos , hogy szépen írjon? Mert max annyi hátránya lesz. Ezt meg nem tudod beleverni.Max megutálja még jobban a rajzolást, ha erőltetik. Na aztán ah csúnyán ír?? Kit érdekel??

Az én fiamat ezért nem engedték suliba 6 évesen. Bár ő szeret rajzolni, de felismerhetetlen. A suliban kérleltek, hogy vigyem, nem akadály. Mégse mentem szembe az óvónőkkel. És mit értünk el?? SEMMIT! Szenvedett egy évet az oviban. Magától megtanult egy csomó mindent a tesójától. Most unatkozik a suliban, mert ezek mind mennek neki amiket tanulnak. JA és a lényeg ugyanolyan ocsmány a rajza , mint eddig volt.Sose fog szépen írni, mint ahogy én sem. Mégis van két diplomám na bumm.

2016. okt. 20. 10:57
 9/14 anonim ***** válasza:
Fiam ennyit se tudott 5 évesen rajzolni,engem se zavart,pedig én mindig átlagon felüli voltam rajzban.nagycsoportban sokat fejlődött,de igy se hozta a szintet,de mehetett suliba.Itt pedig mintha megtáltosodott volna,szépen részletesen rajzol,szépen ir ahhoz képest hogy fiu.Ne aggodj:)
2016. okt. 20. 11:06
 10/14 anonim ***** válasza:
67%

8!

Nem mindegy hogy csúnya, vagy olvashatatlan az az írás.

2016. okt. 20. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!