Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,3 év körüli gyereketek...

2,3 év körüli gyereketek játszik már valamilyen okostelefonnal, tablettel?

Figyelt kérdés
Szóval van egy leharcolt okostelefon és a férjem felvetette hogy töltsünk rá baba/kisgyerek alkalmazásokat (készsegfejlesztőket) és adjuk a lányomnak (2,2 éves). mindketten úgy gondoljuk hogy a mai generáció úgyis ebben fog felnőni, felesleges tiltani az ilyesmitől, sőt segíteni kell ezeknek az eszközöknek a megismertetésével hiszen nekik ez a jövő. de szerintem most még kicsi ehhez, de azért oda adtuk neki. az nem lep meg hogy 1 óra alatt megtanulta hogy inditsa el kapcsolja ki/be a kedvenceit rajta, hogyan lapozgasdon stb.az viszont nagyon idegesit hogy teljeen belecsuszott, hozzá se lehet szolni mikor nyomkodja, se nem eszik olyankor, se séta semmit nem akar csak a telót nyomkodni, míg el nem veszem, akkor persze jön a hiszti. Mondtam a férjemnek h korai ez, tegyük el. Mivel rossz az aksija max 2 órát bír, de annyit gond nélkül elnyomkodná egy nap ha rajta hagynám, a férjem szerint meg ez tök rendben van...ti mit gondoltok. van ilyesmije a gyereknek? mennyit használja? kérlek írjátok meg azt is hány éves.
2016. okt. 17. 04:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
55%
Napi 15-20 percnél tovább semmiképp nem engedném játszani vele. 2 óra borzasztóan sok.
2016. okt. 17. 08:53
 12/22 anonim ***** válasza:
42%

Az enyém is 2 éves. Nincs segítségem körülötte és nem is alszik napközben. Ha akarok egy kicsit pihenni vagy olyan dolgom van, ami rá nézve veszélyes és nem kell, hogy ott legyen (tészta leszűrés, olajban sütés), akkor tabozik, de kb fél óra alatt megunja. A játékok nem kötik le, ő videokat néz. Most kapott új készüléket, kb 10 perc alatt tanulta meg bekapcsolni-képernyőzárat feloldani és kikeresni a youtube-ot. Egyébként ha felajánlom neki a tabot és a rajzolás-gyurmázást, akkor ez utóbbikat választja, de ahhoz én is kellek.

Nálunk szükség megoldás.

2016. okt. 17. 08:56
 13/22 anonim ***** válasza:
41%

Korlátozzuk az időtartamot. Napi 10 percet játszhat. Vettem egy homokórát, mert az ő is tudja értelmezni, ha lejárt az idő, akkor vissza kell adnia.

Kivétel a Skype a messzebb élő nagyszülőkkel, de akkor nem nézi hosszan, mi rohangálunk utána, mint operatőrök, hogy a nagyszülők lássák.

Illetve sima telefonálásnál - hanghívás - sincs korlát (szintén nagyszülők), de ott a gyerek szokta 5 perc után megunni. Addig ledarálja, hogy milyen napja volt, vagy mit csinál, vagy énekel, aztán valahol eldobja a telefont.

2,5 éves.

2016. okt. 17. 10:11
 14/22 anonim ***** válasza:
67%
HÉT és fél éves elmúlt és nem játszik se telefonnal se tablettel. Hovatovább, nemhogy neki nincs tabletje, de nekünk sincs. Lehet utálni, irigyelni, kételkedi és lepontozni, én mélyen meg vagyok róla győződve, hogy ez így nagyon jól van. Kétéves gyereknek tuti nem normális aki kütyüt ad a kezébe. Ez a tipikus helyzet, amikor csak nyűgnek van a gyerek, zavarja a felnőttet a kedvteléseiben, de az okos felnőttek persze hamar rájönnek, hogy a kütyü a gyerek off gombja.
2016. okt. 17. 13:06
 15/22 anonim ***** válasza:
88%
2 és 3.5 éves gyerekeim vannak. Okostelefonunk van, gyerekek mellett nem nyomkodjuk csak ha fontos dolgot intéznénk. Nem nyúlhatnak a telónkhoz. Kb havonta 1x kapcsolunk mesét nekik telón, ritka eset mert egyébként mindig tv-n nézik a mesét. Nem szándékozom megtanítani nekik, hogy hogy kapcsolják ki-be, nem akarok hülye játékokat letölteni nekik. Ott az udvar, a bicaj, az autópálya és még sorolhatnám, az okostelefont nem gyereknek találták ki hanem felnőtteknek. Néha képeket nézegetünk a telefonomon, ebből adódóan tudják hogy a képernyőt simogatni kell de ennyi legyen is elég. Nem vagyok begyöpösödött, nézünk tv-t, használunk telefont, laptopot stb... de nem gondolom hogy egy 3 évesnek ezekkel kellene foglalkoznia. Majd eljön annak is az ideje.
2016. okt. 17. 13:15
 16/22 A kérdező kommentje:
lényegében egyetértek mindenkivel, aki szerint itt korai, szerintem korlátozni ezt nem lehet - folyamatos hisztibe torkollana, akkor inkább egy az egyben elszedem tőle. csak kíváncsi voltam, hogy másoknál hogy megy. köszi a válaszokat.
2016. okt. 17. 13:41
 17/22 anonim ***** válasza:
74%

21 hónapos gyerek anyukája vagyok, januárban lesz 2. Szereti taperolni a telefont és nyomkodni, de szerencsére tudja, mit a határ, ha csörög tudja kié és hozza....hosszú úton meg ha már nagyon!!!! nem bírja mesét nézünk. 1. karácsonyra kapott fisher price-os telót, nyilván annyira nem izgi, de eszem ágába se lenne egy telót a kezébe nyomni h. na csá játszál.

Szerény véleményem szerint így is úgy is belefog nőni a "fejükbe" a teló.

Én fejlesztem azzal, hogy leülök vele, vagy eljátszik egymaga pl. duplóval, elrajzolgat stb...legjobban most úgy is a mása és a medve érdekli...de az t is mértékkel....szerencsére nagyon szereti a könyveket....

Bocsi, de én átgondolnám ezt a telefonos témát....így se úgyse lesz "igazi" gyerekkora már (félre ne értsétek ) ne siettesd még jobban.

26 éves anyuka

2016. okt. 18. 12:11
 18/22 anonim ***** válasza:
még valami: tudja mi a határ, ott vagyunk mellette, tehát galériát videót nézeget, de pont. Rengeteg játéka van, mi úgy is sokat ülünk gép közelében sajnos látja is a munkánkból kifolyólag, ezt meg mgé nem akarom siettetni :)
2016. okt. 18. 12:13
 19/22 A kérdező kommentje:
galériát nézeget(ett) ő is, de azt is 2 órán át képes volt. azért írtam múlt időben, mert tegnap óta nincs telefon, "elcseréltük" elefántos puzzléra :)
2016. okt. 18. 13:04
 20/22 anonim ***** válasza:
53%

17/18-a válaszoló vagyok:

jól tettétek!

neki mindig csak a cicás videó kellett annyit néztük meg, tehát nem 2 órát ült le vele.

2 unokatesómgyerekéne iphone jaik ipadjeik vannak korosztál: 8-9-11-13

na már msot karácsony környékén is a kcisik ipaddel a kezükben ültek és elvoltak órákig....tök jó elvan a gyerek, de hogy nem fejlődik tőle semmi azt hidd el nekem. (jó az idősebb korosztály)

de pl Te gyerekednek térlátást stb még van bőven mit fejlesztenie ilyen korban, én kislányom motorikus mozgása pl.: kiváló.

én se vagyok szuperanyu, és én se ülök mellette napi 12 órát, de elég neki néha, csak ha ott ülsz és figyeled,ahogy játszik :)

2016. okt. 19. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!