Szerintetek minden kisgyereknek van szüksége valamilyen anyapótlóra?
Nem vagyok szakember, de szerintem nem. Leginkább a bölcsis korosztálynak (1,5-3) van szüksége. Amelyik gyerek pedig ezt az időszakot otthon tölti az anyjával, nem jár bölcsibe, annak kisebb eséllyel van szüksége pótlékra.
Ez persze tudományos alap nélküli, szimplán egyéni meglátás. Ezt tapasztaltam ismerősi körben. A környezetemben csak azoknak a gyerekeknek volt "alvópajtija" (és közülük se mindnek), akik korábban kezdtek közösségbe járni.
Nekem a nagyobb itthon volt velem 3 éves koráig. Neki volt egy plüsse amivel aludt, de nem volt "létfontosság", tehát mással is elaludt, nem volt egy kedvenc.
A kicsi 1,5 éves korában bölcsit kezdett, neki van/volt kendője és nagyon ragaszkodik hozzá. Ez viszont kb féléves kora óta így van, amikor még nem volt bölcsis, tehát nem tudom, hogy mi lehet az összefüggés...
szerintem valószínűleg igen.
Vagy cumi, vagy ujjszopás, vagy valami alvós állatka, valami minden gyereknek van.
Persze az sem "baj" ha valakinek nincs, de szerintem az ritka.
Mért, a te gyereked nem ujjszopis és nem cumis és nincs alvás állata sem?
Anyukám (aki mellesleg „szakember”, gyerekpszichológus) azt mondta, hogy minden gyereknek szüksége van valamilyen „módszerre”, amivel meg tudja magát nyugtatni – ahogy előttem írták ez az alvórongytól az ujjszopásig sokféle dolog lehet –, és érdemes pl. többféle rongyot, plüsst, bármit tenni a kiságyukba, hátha valamelyikbe „beleszeretnek”.
Ő speciel azért nem kultiválja a cumit, mert az egy olyan dolog, amit a csecsemő nem tud magától visszatenni a szájába, így a szülőtől függ, ha kiesik az ágyából, elejti, stb., tehát nem tudja betölteni azt a szerepet a gyereknél, amire hivatott – hogy bármikor „előkaphatja”, ha meg akarja magát nyugtatni. Ezzel szemben pl. a kéz mindig kéznél van. :)
"nincs szüksége anyapótlóra, mert nem érzi, hogy kéne bárkit is pótolni :("
Nem illik oda a szomorú fej. Inkább :)!
Legyen önbizalmad! Azért nem kell neki pótlék, mert ott vagy te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!