Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon kiabáltam! Ti, hogy...

Nagyon kiabáltam! Ti, hogy kezelitek a hasonló dolgokat?

Figyelt kérdés

3 gyerkőc van, egy fél éves, egy 8 éves és egy 5 éves.

Itthon rendezett a légkőr, apa is sokat van itthon, igyekszünk minőségi időt együtt tölteni, sokat kirándulnunk, játszunk.

Ezt csak azért írom le, hogy teljes legyen a kép...

A nagy kezd kiskamasz lenni, nagyon pimasz tud lenni, ellentmond, vagy ép alkalmi süket. A kicsi ( 5 éves, utánozza)

A babára szerintem féltékeny a középső fiam, bár nem mutatja, és imádja, de sokszor mondja, hogy játsszak vele többet.

Ma este kértem őket mossák meg a fogukat. Hallották, rám néztek, de piszkálták egymást tovább.

Még 2x kértem szépen, semmi reakció...és elkezdtem kiabálni, erre a nagy fiam kinevetett, a kicsi meg elkezdett visítani, hogy ő nem akar fogat mosni, hiába mondtam szépen csak fennhangon sikított...na ekkor durrant el az agyam, elkezdtem ordítani és beledobtam a nagy fogkeféjét dühömben a wc-be... a kicsit meg pizsamástól lezuhanyoztam :(

Nem vagyok rá büszke, utálom magam miatta :( :(

utána persze elmondtam mi miért történt és megbeszéltük, de most piszkosul rosszul érzem magam :(

Ti, hogy tudtok uralkodni magatokon, amikor már tényleg a végét járják az idegeitek?

Tudom, én vagyok a felnőtt, ők a gyerekek, nekem kell megoldani ilyen helyzeteket, de most totál kiakasztottak és baromi rosszul reagáltam :(

2016. szept. 26. 21:39
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
61%

Egyszer én is beletettem a gyereket ruhástul a kádba, mert nem akart levetkőzni... :D

Az esti fürdésnél nálam is sokszor elszakad a cérna. Késő van már, én is fáradok, ők meg piszkálják egymást, ahelyett hogy készülnének. 8, 5, 3 évesek, képzelheted...

Néha én is ordítok, mint a vadszamár. Na, olyankor végre kicsit észbekapnak. 3 kicsi gyerekkel nem könnyű. Akinek csak egy van, az könnyen osztja az észt, egy gyerekkel bárki elboldogul, a sok gyerek sajna viszi bele egymást a hülyeségbe.

És még mielőtt valami kommenthuszár benyögné, hogy minekazilyennekgyerek, pláne 3, annak azt mondanám, hogy azért, mert szerettük volna őket, most is szeretjük őket, és a napjaink nagy része békében és mókában és szeretetben telik, de nem vagyok mártír, és szent sem, és véges adag cérnával születtem. :)

2016. szept. 27. 09:54
 22/28 anonim ***** válasza:
38%

Jelen helyzetben bocsánatot kérnék tőlük és elmondanám, hogy kiakadtam és túltoltam a biciklit. Így még hasznossá is tehető a helyzet, hiszen megtanulják, hogy felelősséget kell vállalni a hibákért is.

Egyébként tényleg érdemes lenne valamilyen következetes büntetést kitalálni, ha nem fogadnak szót. Hogy ez pontosan mi, szerintem gyerekfüggő, őket ismerve te tudod, hogy mi használna. Valaminek a megvonása, büntisarok, stb.

2016. szept. 27. 13:37
 23/28 anonim ***** válasza:
45%
Oh, szegénykém, nyugodj meg. Ezt most elrontottad, de hidd el, én is, vagy bárki aki itt ítélkezett rólad, elrontott már életében egy-két dolgot. Talán nagyobbat is bakiztak, de ezt nem tudjuk meg, mert ez egy ilyen oldal, lehet arctalanul osztani másokat és tetszelegni a tökéletes anya képében. Te is tudod, hogy kiakadtál, de ne foglalkozz a tökéletes mamikkal, attól nem lesz jobb. Máskor jobban fogod kezelni.
2016. szept. 27. 16:08
 24/28 anonim ***** válasza:
41%
:)))
2016. szept. 27. 17:25
 25/28 anonim ***** válasza:
13%

Kedves 20-as,természetesen van alapja,méghozzá a tudatlanság,amiből következik a félelem(mert fogalmam sincs,hogy mi folyik körülöttem)és ebből pedig az agresszió.

Külön a pedofilok jogaiért pedig senki nem küzd,ezt nem tudom honnan szeded.Az alapvető emberi jogokért nagyon sokan küzdenek,ami nyilván mindenkire vonatkozik,viszont a pedofíliát senki nem támogatja magukon a pedofilokon kívül,de erről nem a liberalizmus tehet...

Azt javaslom,hogy ásd bele magad jobban ezekbe a témákba és ne csak azzal legyél tisztában,hogy pár szélsőséges csoport mit szajkózik mire hivatkozva.Ennek így kb annyi értelme van,mintha egész Magyarországot a szélsőjobbosok/kurucinfósok alapján ítélnék meg.

2016. szept. 27. 20:48
 26/28 anonim ***** válasza:

A tudatlanság belőled sugárzik, meg a többi birkából akik remekül elvannak abban a világban amit megalkottak nekik. Halvány fogalmatok nincs mi folyik a háttérben, pedig a szemeteket kiveri. De engem nem tudsz felhúzni én az ilyet már csak sajnálni tudom, sőt talán már sajnálni sem!

Pedofilok jogaiért pedig küzdenek a mai napi, nem csak maguk a pedofilok, hanem az őket támogató libsi aktivisták is. Külföldön pártot is akartak alapítani. A céljuk az volt hogy 12 éves kortól szexelhessen gyerek felnőtt emberrel. Majd később a 12 éves korhatárt el is töröljék. Néha valódi híreket is kellene nézned, olvasnod nem csak a birkáknak szóló média forrásokból tájékozódni. Mindegy is.. bármit írsz a véleményem nem változik. Rólad sem, meg a többi tudatlan agymosottról sem, nem mi, hanem ti vagytok azok akiken nem lehet segíteni.

2016. szept. 28. 06:33
 27/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek, hogy írtatok! A kedves, vígasztoló, megértő-elfogadó üzenetek jól estek!

Még aznap este megbeszéltem velük, hogy az én viselkedésem az ő viselkedésük következménye volt, nem hagytam őket úgy elaludni, hogy nem beszélgettünk erről, nem öleltem meg őket.

Másnap reggel pedig bocsánatot is kértem tőlük, ahogy javasoltátok, de újra elmondtam, hogy az ő viselkedésük miatt szakadt el a cérna és nem viselkedtem szépen.

Tanultam az esetből, szerintem ők is.

Nem akarom, hogy a tőlem való félelem miatt fogadjanak szót, eddig sem így volt.

2016. szept. 29. 10:24
 28/28 anonim ***** válasza:

Amikor egyszer engem is sikerült kiakasztaniuk, akkor csendesen azt mondtam, hogy oké, rendben, fel fogom pakolni az összes játékot a padlásra, és majd gyakoroljuk a szót-fogadást játék helyett. De mivel lefektettem őket, és a mese után aludni kellett, nem vették a lelkükre.

Másnap egy órával hamarabb elkérezkedtem a munkahelyemről, és minden játékot felvittem a padra.

Mikor hazahoztam őket volt nagy meglepődés, meg könnyes tekintetek, meg fogadkozás, hogy szófogadás lesz. De aznap még nem adtam be a derekam. Olyanokat játszottunk, hogy a díszpárnákból meg plédből kunyhókat építettünk, és mentünk egymáshoz vendégségbe, meg ilyenek. Szóval szerintem a végén fel sem tűnt, hogy nincsenek játékok. A vacsoránál meg a vetkőzésnél is ment szépen minden első szóra. Mondtam, hogy most gyakoroljuk a szófogadást. Végül a mesénél a legidősebb merte megkérdezni, hogy ha szófogadók maradnak, mikor kaphatják vissza a játékokat. Mondtam, hogy másnap még a padon marad minden játék, de ha a szófogadás marad, akkor majd hétvégén lehozzuk a játékokat. De csak ha kiérdemlik. És lehoztam hétvégén, valóban.

Jó lecke volt.

Ha engedetlen valamelyikük és a jó móka kedvéért a többi átveszi, és szép szóval nem megy, akkor csak elég annyit mondani, hogy oké, akkor majd megint felpakolok minden játékot a padlásra.

És varázsütésre mindenki észhez tér!

2016. szept. 30. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!