Nagyon kiabáltam! Ti, hogy kezelitek a hasonló dolgokat?
3 gyerkőc van, egy fél éves, egy 8 éves és egy 5 éves.
Itthon rendezett a légkőr, apa is sokat van itthon, igyekszünk minőségi időt együtt tölteni, sokat kirándulnunk, játszunk.
Ezt csak azért írom le, hogy teljes legyen a kép...
A nagy kezd kiskamasz lenni, nagyon pimasz tud lenni, ellentmond, vagy ép alkalmi süket. A kicsi ( 5 éves, utánozza)
A babára szerintem féltékeny a középső fiam, bár nem mutatja, és imádja, de sokszor mondja, hogy játsszak vele többet.
Ma este kértem őket mossák meg a fogukat. Hallották, rám néztek, de piszkálták egymást tovább.
Még 2x kértem szépen, semmi reakció...és elkezdtem kiabálni, erre a nagy fiam kinevetett, a kicsi meg elkezdett visítani, hogy ő nem akar fogat mosni, hiába mondtam szépen csak fennhangon sikított...na ekkor durrant el az agyam, elkezdtem ordítani és beledobtam a nagy fogkeféjét dühömben a wc-be... a kicsit meg pizsamástól lezuhanyoztam :(
Nem vagyok rá büszke, utálom magam miatta :( :(
utána persze elmondtam mi miért történt és megbeszéltük, de most piszkosul rosszul érzem magam :(
Ti, hogy tudtok uralkodni magatokon, amikor már tényleg a végét járják az idegeitek?
Tudom, én vagyok a felnőtt, ők a gyerekek, nekem kell megoldani ilyen helyzeteket, de most totál kiakasztottak és baromi rosszul reagáltam :(
Kedves 5-ös válaszoló,nem szeretnék vitát nyitni,csak szeretnék tisztázni pár fogalmi zavart,ami a válaszodban van.
A liberális nevelés nem arról szól,hogy nincs büntetés vagy nincsenek szabályok.
A liberális nevelésnek az a lényege,hogy fizikálisan nem bántalmazzuk a gyereket,és ameddig nem káros rá nézve,tiszteletben tartjuk a véleményét is.(pl ha a gyerek nem úszásra akar járni,hanem rajzszakkörre,akkor nem kényszerítem úszásra,hanem hagyom,hogy a gyerek szabadon válasszon érdeklődési kört és hagyom,hogy rajzolni tanuljon.Nyilván a mozgás is fontos,de annak is van sok fajtája,biztos,hogy lesz olyan program,ami érdekli a gyereket,de erről közösen döntünk)
Azok a szülők,akik egyáltalán nem nevelik a gyerek nem liberálisok,hanem lusták és/vagy buták.Nem az ilyen emberek alapján kell megítélni egy egyébként teljesen jól működő,gyerekbarát nevelési módszert.
Jó lenne,ha vége abbahagynák a magyarok a liberálisozást/zsidózást stb.
Se értelme se tárgyi alapja nincs.
Csak megjegyzem,ha nem lenne liberalizmus akkor itt senkinek nem lenne szavazati joga és a nők még mindig a férfiak tulajdonát képeznék.Az egy dolog,hogy ezen belül is vannak szélsőséges csoportok,de ettől még nem ők határozzák meg az egész eszmét.
(bocsi kérdező az off-ért,6-os válaszoló voltam)
Kérdező,én azt javaslom,hogy kérj tőlük bocsánatot,azon túl,hogy elmagyarázod,hogy ők is helytelenül viselkedtek.Ha ez megvolt,akkor én lezártnak tekinteném a dolgot,viszont én biztos elmennék egy szakemberhez,hogy segítsen kezelni a mostani helyzetet.Elég pár alkalom is,hogy kicsit kibeszéld magadból a dolgokat és esetleg tanulj pár relaxációs/dühkezelési gyakorlatot.
6-os voltam
Nálunk nem szokás a kiabálás, és amúgy tök jól működünk,mint család. Bárhová mehetünk velük, tudnak viselkedni, persze gyerekek, csintalanok, de eddig mindig meg tudtuk beszélni a dolgokat.
Voltak bevált büntik, de igazából nem volt rájuk nagy szükség.
A nagy fiam osztály váltott, onnan úgy vettem észre "hozott" pár rosszat már haza :(
Nálunk nem volt szokás az, hogy nem figyelünk a másikra ha beszél hozzánk...
Ezért is akadtam ki ennyire.... a kicsi más tészta, ő tényleg sokat "nyávog" mindenért, de én ezt a kistesónak tudom be. Sajnos nem tudok szétszakadni...
volt egy válaszoló aki megkérdezte minek nekem ennyi gyerek....
A kicsit ebéd után hozom el az oviból, hogy ne hatalmasodjon el a féltékenység, a babának pont átvágom ezzel az alvásidejét...a nagy sem napközis, mert ugye a kicsik itthon vannak...itthon tanul...én meg segítek neki.
Nem önsajnálat, de nem tudom megadni az 5 évesemnek a több játékot, bármennyire szeretném.
Minden nap játszom CSAK vele, de úgy látszik kevés.
Hú kedves kérdező én együtt érzek veled. Fiam 2 éves és igen makacs. Könyörgésből áll az egész napom :/ o-24 be én vagyok vele és gyakran érzem úgy hogy nem való nekem az anyaság :/ kegyetlen érzés.
igyekszem vissza fogni magam de amikor már 50× kérem szépen hogy jöjjön öltözni és még akkor sem mozdul meg akkor nagyon betudok gurulni :/ Persze ha azt mondom neki hogy akkor nem megyünk játszótére akkor azért hisztizik..Vagy mire össze pakolok kezdhetem elöről ez az állandó + takarítás utána is kiakaszt. Szóval nem vagy egyedűl :/ igyekszek én is bocsánatot kérni tőle és visszafogni magam mert tudom nem jó példát mutatok neki... Nehéz nagyon nehéz mert tényleg van az a pont amikor kitör az ember.
Na, hát en tuti lepontozást fogok kapni, de pl. a ruhás zuhanyon jót mosolyogtam. Való igaz, kicsit elszakadt a cérnád, de szerintem ez néha mindannyiunkkal előfordul (még, ha sokan le is tagadják). Az ember megpróbál türelmes lenni, nálunk sem szokás a kiabálás a gyerekkel, a bántalmazás meg pláne nem (bár lehet egyeseknek már az is annak számít, ha néha akarata ellenére felkapom és beviszem a szobájába "gondolkodni" a hisztiző 4 évest), viszont alkalmanként azért ki tudja húzni annyira a gyufát a szelektív süket leányzó, hogy felemelem a hangom.
Leültök, megbeszélitek a történteket, elmondod, hogy mi volt a problémád és mik az "elvárásaid" (tudom, liberáliséknál ez a szó is veri a biztosítékot), elmondod, hogy sajnálod az erős reakciót, utána meg nem kell ezt túlragozni. Lelki traumát meg végképp ne okozzon ez neked, semmi hatalmas gáz nem történt. :-)
11-es! A liberálisozásnak, szabadkőművesezésnek, vallásellenesezésnek van múltja, jelenje és még inkább alapja! A pedofilok jogaiért küzdő szervezetek is nagy liberális elveket hirdető aktivisták!
Jó reggelt!..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!