Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon kiabáltam! Ti, hogy...

Nagyon kiabáltam! Ti, hogy kezelitek a hasonló dolgokat?

Figyelt kérdés

3 gyerkőc van, egy fél éves, egy 8 éves és egy 5 éves.

Itthon rendezett a légkőr, apa is sokat van itthon, igyekszünk minőségi időt együtt tölteni, sokat kirándulnunk, játszunk.

Ezt csak azért írom le, hogy teljes legyen a kép...

A nagy kezd kiskamasz lenni, nagyon pimasz tud lenni, ellentmond, vagy ép alkalmi süket. A kicsi ( 5 éves, utánozza)

A babára szerintem féltékeny a középső fiam, bár nem mutatja, és imádja, de sokszor mondja, hogy játsszak vele többet.

Ma este kértem őket mossák meg a fogukat. Hallották, rám néztek, de piszkálták egymást tovább.

Még 2x kértem szépen, semmi reakció...és elkezdtem kiabálni, erre a nagy fiam kinevetett, a kicsi meg elkezdett visítani, hogy ő nem akar fogat mosni, hiába mondtam szépen csak fennhangon sikított...na ekkor durrant el az agyam, elkezdtem ordítani és beledobtam a nagy fogkeféjét dühömben a wc-be... a kicsit meg pizsamástól lezuhanyoztam :(

Nem vagyok rá büszke, utálom magam miatta :( :(

utána persze elmondtam mi miért történt és megbeszéltük, de most piszkosul rosszul érzem magam :(

Ti, hogy tudtok uralkodni magatokon, amikor már tényleg a végét járják az idegeitek?

Tudom, én vagyok a felnőtt, ők a gyerekek, nekem kell megoldani ilyen helyzeteket, de most totál kiakasztottak és baromi rosszul reagáltam :(

2016. szept. 26. 21:39
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
35%

Kedves 5-ös válaszoló,nem szeretnék vitát nyitni,csak szeretnék tisztázni pár fogalmi zavart,ami a válaszodban van.

A liberális nevelés nem arról szól,hogy nincs büntetés vagy nincsenek szabályok.

A liberális nevelésnek az a lényege,hogy fizikálisan nem bántalmazzuk a gyereket,és ameddig nem káros rá nézve,tiszteletben tartjuk a véleményét is.(pl ha a gyerek nem úszásra akar járni,hanem rajzszakkörre,akkor nem kényszerítem úszásra,hanem hagyom,hogy a gyerek szabadon válasszon érdeklődési kört és hagyom,hogy rajzolni tanuljon.Nyilván a mozgás is fontos,de annak is van sok fajtája,biztos,hogy lesz olyan program,ami érdekli a gyereket,de erről közösen döntünk)

Azok a szülők,akik egyáltalán nem nevelik a gyerek nem liberálisok,hanem lusták és/vagy buták.Nem az ilyen emberek alapján kell megítélni egy egyébként teljesen jól működő,gyerekbarát nevelési módszert.

Jó lenne,ha vége abbahagynák a magyarok a liberálisozást/zsidózást stb.

Se értelme se tárgyi alapja nincs.

Csak megjegyzem,ha nem lenne liberalizmus akkor itt senkinek nem lenne szavazati joga és a nők még mindig a férfiak tulajdonát képeznék.Az egy dolog,hogy ezen belül is vannak szélsőséges csoportok,de ettől még nem ők határozzák meg az egész eszmét.

(bocsi kérdező az off-ért,6-os válaszoló voltam)

2016. szept. 26. 22:17
 12/28 anonim ***** válasza:
71%
Ha ma mar megbeszeltetek akkor holnap felesleges ujra. Viszont azt megteheted hogy nem hagyod ideaig fajulni a dolgokat, szepen lassan ra lehet oket szoktatni hogy tudjak a hatarokat.
2016. szept. 26. 22:19
 13/28 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező,én azt javaslom,hogy kérj tőlük bocsánatot,azon túl,hogy elmagyarázod,hogy ők is helytelenül viselkedtek.Ha ez megvolt,akkor én lezártnak tekinteném a dolgot,viszont én biztos elmennék egy szakemberhez,hogy segítsen kezelni a mostani helyzetet.Elég pár alkalom is,hogy kicsit kibeszéld magadból a dolgokat és esetleg tanulj pár relaxációs/dühkezelési gyakorlatot.

6-os voltam

2016. szept. 26. 22:21
 14/28 A kérdező kommentje:

Nálunk nem szokás a kiabálás, és amúgy tök jól működünk,mint család. Bárhová mehetünk velük, tudnak viselkedni, persze gyerekek, csintalanok, de eddig mindig meg tudtuk beszélni a dolgokat.

Voltak bevált büntik, de igazából nem volt rájuk nagy szükség.

A nagy fiam osztály váltott, onnan úgy vettem észre "hozott" pár rosszat már haza :(

Nálunk nem volt szokás az, hogy nem figyelünk a másikra ha beszél hozzánk...

Ezért is akadtam ki ennyire.... a kicsi más tészta, ő tényleg sokat "nyávog" mindenért, de én ezt a kistesónak tudom be. Sajnos nem tudok szétszakadni...

volt egy válaszoló aki megkérdezte minek nekem ennyi gyerek....

A kicsit ebéd után hozom el az oviból, hogy ne hatalmasodjon el a féltékenység, a babának pont átvágom ezzel az alvásidejét...a nagy sem napközis, mert ugye a kicsik itthon vannak...itthon tanul...én meg segítek neki.

Nem önsajnálat, de nem tudom megadni az 5 évesemnek a több játékot, bármennyire szeretném.

Minden nap játszom CSAK vele, de úgy látszik kevés.

2016. szept. 26. 22:28
 15/28 piroska és a farkas ***** válasza:
87%
Szerintem ne haragudj magadra. De komolyan. Anyàk vagyunk, igen, de attól még emberek is...akik hibàzhatnak. Lehet, h vannak olyanok akik soha nem vesztik el a türelmüket, vagy minden helyzetet önuraloommal tudnak kezelni, jó nekik. Szedrintem az a lelkiismereti katyvasz ami most buzog benned, csak azt bizonyítja, h igenis jó anya vagy. Ne emészd magad inkàbb hozd ki ebből a történetből ami előre visz. Mondd el nekik h sajnàlod. Sok szülő pl etre képtelen. De azt is mondd el, h nagyon nehéz volt neked az ő viselkedésük miatt. Nem gondolom h baj lenne ha egy gyerek megtapasztalja h vannak az anyukàjànak hatàrai, hogy lehet fàradt, hogy hibàzhat. Bőgj egy jót, aludj, holnap új nap lesz :) Ès ne aggódj, ennyitől nem lett maradandó sérülésük.
2016. szept. 26. 22:37
 16/28 anonim ***** válasza:
38%
Van egy könyv, amit érdemes lenne elolvasnod: Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgass úgy, hogy elmesélje. Nagyon jó kis tippek, trükkök vannak, amit be lehet vetni a fogmosásos esetben is például.
2016. szept. 26. 22:54
 17/28 anonim ***** válasza:
50%

Hú kedves kérdező én együtt érzek veled. Fiam 2 éves és igen makacs. Könyörgésből áll az egész napom :/ o-24 be én vagyok vele és gyakran érzem úgy hogy nem való nekem az anyaság :/ kegyetlen érzés.

igyekszem vissza fogni magam de amikor már 50× kérem szépen hogy jöjjön öltözni és még akkor sem mozdul meg akkor nagyon betudok gurulni :/ Persze ha azt mondom neki hogy akkor nem megyünk játszótére akkor azért hisztizik..Vagy mire össze pakolok kezdhetem elöről ez az állandó + takarítás utána is kiakaszt. Szóval nem vagy egyedűl :/ igyekszek én is bocsánatot kérni tőle és visszafogni magam mert tudom nem jó példát mutatok neki... Nehéz nagyon nehéz mert tényleg van az a pont amikor kitör az ember.

2016. szept. 26. 23:35
 18/28 anonim ***** válasza:
65%

Na, hát en tuti lepontozást fogok kapni, de pl. a ruhás zuhanyon jót mosolyogtam. Való igaz, kicsit elszakadt a cérnád, de szerintem ez néha mindannyiunkkal előfordul (még, ha sokan le is tagadják). Az ember megpróbál türelmes lenni, nálunk sem szokás a kiabálás a gyerekkel, a bántalmazás meg pláne nem (bár lehet egyeseknek már az is annak számít, ha néha akarata ellenére felkapom és beviszem a szobájába "gondolkodni" a hisztiző 4 évest), viszont alkalmanként azért ki tudja húzni annyira a gyufát a szelektív süket leányzó, hogy felemelem a hangom.

Leültök, megbeszélitek a történteket, elmondod, hogy mi volt a problémád és mik az "elvárásaid" (tudom, liberáliséknál ez a szó is veri a biztosítékot), elmondod, hogy sajnálod az erős reakciót, utána meg nem kell ezt túlragozni. Lelki traumát meg végképp ne okozzon ez neked, semmi hatalmas gáz nem történt. :-)

2016. szept. 26. 23:45
 19/28 anonim ***** válasza:
54%
Ne legyen bűntudatod, semmi bajuk nem lett ettől. Majd legközelebb kipróbálhatod hogy megfogod a kedvenc játékot, beteszed egy szatyorba és közlöd hogy x ideig nem kapják vissza. De ismerőseim között van olyan gyerek akinél ez sem válik be, ott anyuka ad neki egy pohár vizet az arcba és láss csodát! Valahogy meg kell nevelni, nagyobb kárt okozol később a társadalomnak ha most nem vagy szigorú és következetes.
2016. szept. 27. 06:26
 20/28 anonim ***** válasza:
50%

11-es! A liberálisozásnak, szabadkőművesezésnek, vallásellenesezésnek van múltja, jelenje és még inkább alapja! A pedofilok jogaiért küzdő szervezetek is nagy liberális elveket hirdető aktivisták!

Jó reggelt!..

2016. szept. 27. 06:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!