Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon kiabáltam! Ti, hogy...

Nagyon kiabáltam! Ti, hogy kezelitek a hasonló dolgokat?

Figyelt kérdés

3 gyerkőc van, egy fél éves, egy 8 éves és egy 5 éves.

Itthon rendezett a légkőr, apa is sokat van itthon, igyekszünk minőségi időt együtt tölteni, sokat kirándulnunk, játszunk.

Ezt csak azért írom le, hogy teljes legyen a kép...

A nagy kezd kiskamasz lenni, nagyon pimasz tud lenni, ellentmond, vagy ép alkalmi süket. A kicsi ( 5 éves, utánozza)

A babára szerintem féltékeny a középső fiam, bár nem mutatja, és imádja, de sokszor mondja, hogy játsszak vele többet.

Ma este kértem őket mossák meg a fogukat. Hallották, rám néztek, de piszkálták egymást tovább.

Még 2x kértem szépen, semmi reakció...és elkezdtem kiabálni, erre a nagy fiam kinevetett, a kicsi meg elkezdett visítani, hogy ő nem akar fogat mosni, hiába mondtam szépen csak fennhangon sikított...na ekkor durrant el az agyam, elkezdtem ordítani és beledobtam a nagy fogkeféjét dühömben a wc-be... a kicsit meg pizsamástól lezuhanyoztam :(

Nem vagyok rá büszke, utálom magam miatta :( :(

utána persze elmondtam mi miért történt és megbeszéltük, de most piszkosul rosszul érzem magam :(

Ti, hogy tudtok uralkodni magatokon, amikor már tényleg a végét járják az idegeitek?

Tudom, én vagyok a felnőtt, ők a gyerekek, nekem kell megoldani ilyen helyzeteket, de most totál kiakasztottak és baromi rosszul reagáltam :(

2016. szept. 26. 21:39
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
11%

Egy nyolc eves meg nem kiskamasz.

Pizsamaban alavagtad a viz ala? Ferjed?

2016. szept. 26. 21:44
 2/28 anonim ***** válasza:
42%
Egy egy fenékverés többet ért volna, mint a kiabálás.
2016. szept. 26. 21:51
 3/28 anonim ***** válasza:
44%

Ne aggodj ha nem rendszeres nem lesz a gyerekeidnek semmi baja ettol. Minden szulovel elofordul idonkent, sajnos semmit sem lehet tenni ellene. Legkozelebb mar emlekezni fogsz hogy, hogy erezted magad a kiabalas miatt, talan ez segiteni fog.

Altalanossagban relaxacios gyakorlatokat nezd meg tele van veluk a youtube.

2016. szept. 26. 21:53
 4/28 anonim ***** válasza:
12%
Te mit szólnál hozzá, ha valaki ezek miatt bántalmazna téged? Vagy bármikor, ha valamit rosszul csinálsz? Mert a kicsit bántalmaztad, ugye tudod? Nekem már a fogkefe wc-be dobása is túlzás, de a másik... Nem értem mi a fenének kell ilyen embereknek ennyi gyerek.
2016. szept. 26. 21:57
 5/28 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó, ez nem bántalmazás..nehogy már a végén az is bántalmazás legyen hogy csúnyán néz valaki a gyerekre, a hozzád hasonló liberális szülők miatt van annyi elkényeztetett gyerek, akik szerint nekik mindent lehet mert otthon fényesre nyalták a feneküket.
2016. szept. 26. 22:01
 6/28 anonim ***** válasza:
51%

Hát ezt most tényleg jól elrontottad.

Semmi értelme nem volt se annak,hogy bevágtad a gyerek fogkeféjét a wc-be(illetve volt,az,hogy így már tényleg nem tud fogat mosni),meg annak se,hogy a gyereket ruhástól leöntötted vízzel.

Szerintem itt az a fő probléma,hogy nem tudod,hogy milyen lehetőségek vannak a kezedben és tehetetlennek érzed magad.Erre azt tudom javasolni,hogy olvass sok nevelési szakkönyvet és néz a témába vágó műsorokat.Pl a szuper dadusban is vannak nagyon jó és működő trükkök.

Egyébként ebben az esetben a higgadtság és a következetesség az egyetlen út.Egyrészt a gyerekeknek az nem vicces,ha anyát nem lehet felidegesíteni,másrészt tőled tanulják el azt,hogy később hogyan kezeljék a konfliktusokat.Ha te kiabálsz,vagy a fenekükre csapsz,ahogy a 2-es javasolta,akkor azt mutatod nekik,hogy az agresszió az egyetlen út és ők is ugyanezt fogják később csinálni.

Én ebben az esetben 2-szer rájuk szóltam volna,ha 3.-szorra se teszik azt,amit kértem,akkor jön a bünti,ami lehet az,hogy nem néznek/olvasol nekik aznap este mesét,esetleg elveszel tőlik egy játékot vagy valami ilyesmi.Az első pár alkalommal lehet,hogy lesz belőle egy kis hiszti,de ezt figyelmen kívül kell hagyni,ha végig következetes vagy elmondod,hogy mit szeretnél,és ha nem teszik,akkor annak mi lesz a következménye,pár alkalom után megtanulják,hogy az van,amit anya mond.

Viszont ha ezt az utat folytatod,amin most jársz,akkor két kezelhetetlen,pszichés traumákkal küzdő kamasz gyerek lesz az eredmény,tehát ha magadtól nem tudsz változtatni,akkor én szakember segítségét javasolnám.

2016. szept. 26. 22:03
 7/28 anonim ***** válasza:
1%

Miert nem dobtad mindket fogkefet vagy mindket gyereket? Nekem ez nem fer bele

...Te nagyon kivagy idegileg:/

2016. szept. 26. 22:04
 8/28 anonim ***** válasza:
21%

Pizsamàs zuhany kicsit gàz. Annàl a kiabàlàs is jobb. Èn, ha nagyon kivagyok otthagyom ès àtmegyek màsik helyisègbe. Az az idö pont elèg arra, hogy lehûtsem magamat kicsit.

A helyes megoldàsra is lenne tippem, de nem mindig tudja azt az ember megvalòsìtani. Viccesre vettem volna figuràt. Elkezdtem volna kergetni öket, közben a fogaimmal harapàsokat imitàlva ès vizsgàlgatva az ö fogaikat. Talàn a nagy jàtèk elfelejtette volna az ellenàllàst ès kacagàs lett volna belôle. Persze ezt nem könnyû megvalósìtani.

2016. szept. 26. 22:09
 9/28 anonim ***** válasza:
52%

Az ordibálás nem gáz,van ilyen. Inkább mint megüsd őket.

De minek vágtad a wcbe a fogkefét?? Hát nem azt akartad,hogy fogat mosson?

A másikat meg minek fürdetted ruhástól?

2016. szept. 26. 22:13
 10/28 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy a lehető legrosszabb reakció volt ez tőlem, írtam, is, hogy baromi rosszul érzem magam miatta!

Nem szokásom ordibálni, néha felemelem a hangom, de eddig ez volt a maximum. Megütni Őket soha....eddig sem és ez után sem fogom!!!!!

Nem tudom mi lett velem, sajnos már nem tudom meg nem történté tenni :(

Kikapcsolt az agyam, totál kifordultam magamból. Máskor mindig megtaláljuk a megoldást, szoktam választási lehetőséget is adni nekik...pl. oké, akkor még 5 perc, de utána mentek ha az óra ezt meg ezt mutatja stb...

Igen, kivannak az idegeim más miatt, de nem lett volna szabad így reagálnom.

Szerintetek, holnap beszéljek még erről velük, ha ma este már át és megbeszéltük?

2016. szept. 26. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!