úszásnál a víz alatti lebukás mindenképp szükséges? Engem gyerekkoromban nem kínzott ezzel az oktató
nem akarok akadékoskodni, így nem is tudom kérhetem e, hogy ne így oktassák. a nagyoknál látom, deszkán is úgy tanítják őket, hogy minden lábtempónál lebukunk-feljövünk
lehet rossz uszodába hordom?
Na, akkor leirom neked, itt nálunk minél ahhoz, hogy az első uszodiplomat megkapja a gyerek -ami nélkül csaknem kizárólag karuszoval engedik a strandon be a vízbe. ...
Rövidnadrág és rovidujju póló a fürdőruha felett, zokni és strandcipo. Így ugrik a medence szelerol a vízbe, ahol először a kezeit felemelve a vizet taposva tartja fent magát 15 másodpercig. Ezután merülve eluszik a medence negyeden elhelyezett vizalatti haloig, aminek a lyukan atuszik. Feljon és végig ússza a medencét. Ruha és cipő nélkül, csak fürdőruhában 4 teljes hosszt úszik le mell-hat-mell-hát valtasban megállás nélkül. A medence rövid oldalának feléig éljük gyorsuszassal, ott hason lebeg 15 másodpercig, majd vissza úszik a medence szélére. Melluszassl éljük a medence közepére, hason lebeg 15 másodpercet -arccal a vizben- és vissza úszik. Ez csak az első, alap diploma, még 2 épül rá, amiből a harmadik életmentés.
Itt nem rohannak, nem kell egy hét alatt úszni. Amíg a gyerek nem képes merülni a kismedenceben, a nagy közelébe se kerül. Nem dobnak be senkit, nincs eroltetes, csufolodas.
Igen, kell. De az én fiam sem szerette, kb
1 év alatt érte el az edző, hogy víz alatt ússzon, vannak ilyen gyerekek. Idővel megszokja, nem kell erőltetni, de gyakoroltatni igen egy-két mp-re legalább.
nincs 3 éves
és magát a merülést nem tanítják jól szerintem.
nincs tematika, fokozat, kiszámíthaság sem benne. ez a bajom, hogy ezért is nem haladunk, csak nyelés, köhögés van belőle, következő és követkeő órán is, amiben nekem anno ráadásul nem is volt részem és mégis tudok úszni
ma be se vittem inkább úszásra
Én a helyedben nem hordanám ide úszásoktatásra. Minek hordod a nagyok közé, látszik h neki még nem való ez a fajta úszásoktatás.
Nálunk amúgy 4 éves kortól mehetnek csak a gyerekek, a szülő viszont be se teheti a lábát abba a térbe ahol a medence van, kint kell várakozni, mert azt mondják az oktatók h ha ott ücsörögne a szülő akkor mindig csak rá figyel a gyerek és nem az oktatóra. Szóval itt szóba se jön olyan h anyukával együtt néhány gyakorlatot kihagy valaki vagy ilyesmi.
itt van anyuka, a gyerek lába le se ér.
babaúszás(0-3) nincs külön, mert nincs létszám rá. de ha babaúszáson is ez megy..
de figyel a tanárra, van olyan értelmes. mondtam először a feladatokat csináljuk meg x nénivel, utána megyünk a kismedencébe játszani. hát hősként, kimerülten, remegve sem adja fel, és mindent végigvisz. én meg erőltetem neki itt a merülést, mert azzal van színesítve, a gyerek már ezért kezd tartani a tanártól.
(amúgy ortopédiailag beutalt gyógyúszás, szóval rendesen furdal a lelkiismeret, hogy nem viszem)
Mióta úsztok?
A gyerek ha nem retardàlt,akkor felfogja a vezényszó és a lebukàs közti összefüggést. 2 gyereket hordtam babaúszàsra 3 hónapos kortól( a harmadikat is viszem majd), 6 hónaposan mindegyik tudta hogy mi jön. Talàn otthon is kellene gyakorolni.. Nálunk is volt a csoportban aki 2-3 évesen csatlakozott, de pàr alkalom utàn ugyanúgy tudtàk hogy a vìz alà mennek ha merülés jön.
Az hogy vizet nyel... Miért szerinted majd 5-6 évesen a strandon nem fog? Vagy nem engeded vìzbe?
A legnagyobb fiam 9 éves, kiváló úszó és mai napig nyeli a vizet ökörködés közben a strandon. Ez van, ez egy ilyen műfaj.
Annyi kimaradt, hogy tudod te mi az a spontàn???
Amikor odamegyek az utcàn hozzàd és felpofozlak, na az spontàn. Mert ha egy normàlis embernek szólsz hogy fel foglak pofozni, akkor kiteszi a kezét ezt megakadàlyozandó.
Ha foglak a vìz tetején aztàn szó nélkül lenyomlak az is spontàn. De nem az amikor ezt jelzem egy "Merülés" felszólìtàssal. Azért mondjàk a gyereknek,hogy szàmìtson rà, ha ez nektek nem megy akkor benned vagy a gyerekben a hiba. Nem akkor kell szerencsétlent a vìz alà nyomni amikor mondod, hanem kimondod a szót kb vàrsz 2 màsodpercet és utàna, ìgy van ideje felfogni, megérteni és levegőt visszatartani.
z okttaó azért nem tetszik neki, mert spontán merüléseket vár
a gyerek pl a "Merülééés!" felszólítást még össze sem kötötte azzal, hogy azután víz jön arcra, vagy merülünk. nem készül rá. nyel. erre jön az, hogy mármeg bújjunk víz alá felvenni valamit..mintha ezt a korosztályt még nem is tudják hogyan kellene oktatni
Bocs, ezzel meg is magyaràztad, hogy bennetek van a hiba. Azért mert nem tudtok vmit megcsinálni amit mindenki màs igen, miért is az oktató meg a rendszer a hibàs???
De tudjàk ezt a korosztàlyt oktatni nagyon is jól, de sajnos a gyengébb képességű szülőkre nincsenek felkészülve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!