úszásnál a víz alatti lebukás mindenképp szükséges? Engem gyerekkoromban nem kínzott ezzel az oktató
nem akarok akadékoskodni, így nem is tudom kérhetem e, hogy ne így oktassák. a nagyoknál látom, deszkán is úgy tanítják őket, hogy minden lábtempónál lebukunk-feljövünk
lehet rossz uszodába hordom?
Akkor ne hord uszni, ilyen egyszeru.
Amig nekem nincs uszas oktatoi diplomam, biztos nem pofaznek bele.
a pillangózást háton értettem. és jó régen tanítottak rá, de pontosan emlékszem hogy soha nem kellett csak úgy merülni. max ahogy írtam gyorsúszásnál.
és alig tudom elhinni, hogy víznyeletéssel kell kisgyereket oktatni. eleinte semmi baja nem volt, vízzel arclocsolás, miegyéb, aztán ugrás, merüléssel spékelve, de olyan feladatok, hogy víz alól felhozni ezt azt, vagy átbújni valami alatt víz alá süllyedve 3 év alatt..
az én gyerekem pedig szívesen tanul, közreműködik, pl tsmt-s feladatokban is végigvisz mindent, és azt látom, csak megy el a kedve, a tanárt a kezdeti lelkesedés után kezdi elutasítani..
Háton pillangó? Ez új.
Ha nem tetszik neki az oktató, akkor megpróbálhatod, hogy máshová íratod. Ha az egész úszás nem tetszik neki, akkor ne hordd úszásra.
az okttaó azért nem tetszik neki, mert spontán merüléseket vár
a gyerek pl a "Merülééés!" felszólítást még össze sem kötötte azzal, hogy azután víz jön arcra, vagy merülünk. nem készül rá. nyel. erre jön az, hogy mármeg bújjunk víz alá felvenni valamit..mintha ezt a korosztályt még nem is tudják hogyan kellene oktatni
Azt jól láttam, hogy 3 éves? A többi gyerek is ennyi idős?
5 évesek szerintem már megtudják csinálni és általában élvezik. Az ovis úszás legalábbis nekünk ilyen volt. A 3 éves még nagyon kicsi. Nem ilyen formában tanítanám úszni.
Kiskoromban én is rengeteg vizet nyeltem, de soha nem akartam kiszállni a medencéből.
a többiek ovisok.
lenne külön 0-3 éves korig csoport, csak mivel mi vagyunk egyedül, így ovisokkal tettek össze és nem akarom "fullasztani" a gyerekem
Oké, akkor egyértelmű, hogy nem kell mindent velük csinálnia. Ezt nyugodtam megbeszélheted az oktatóval, de azt nem várhatod, hogy a többiek ne haladjanak, mert nektek még nem megy.
A merülést gyakorold vele te, olyan tempóban ahogy lehet. Ez az úszás alapja. (azt írtad ez nektek kimaradt. Ugye nem dauerolt a hajad? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!