Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A szülők miért adnak ilyen...

A szülők miért adnak ilyen fura neveket a gyerekeiknek?

Figyelt kérdés

Pár hónapja kerültem olyan helyzetbe, hogy rengeteg kisgyerekkel kell együttlennem / találkoznom. Vannak (viszonylag) hagyományos nevűek szép számmal, de nagyon sok olyan gyerek van, akinek mintha "fantázianeve" lenne (nem is tudok jobb szót rá).

Nem egy olyan név van, amit nem ismertem föl, hogy az egy név (mondták, hogy nézzem az XY-t, és nem tudtam, hogy "mit" kell néznem.)

Nem akarom felsorolni (és semmi bántás), de komolyan elképesztőek vannak.

Szülők, mi a cél ezzel?

2016. szept. 6. 22:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Ízlések és pofonok. A megfontoltan adott, de ritka név kevésbé "furcsa" számomra, mint az aktuális divathullám alapján, hirtelen felindulásból kitalált verzió, amit 2 év múlva már megbánnak a szülők és röhejessé is teszik vele a gyereket.
2016. szept. 7. 08:52
 12/26 anonim ***** válasza:
62%

9: Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy két keresztnevet kapott a gyerek, az ország egyik leggyakoribb családneve mellé. Amúgy mindkét név megszokott, ismert, de mégsem ismerünk mást, akit így hívnak, tehát egyedül is elég lett volna.

Kanyarodva a témától: egy időben annyira szerettek volna a szülők nem hagyományos nevet adni a gyereknek, hogy most minden osztályban van 4 Hanna és 6 Bence. Minimum!

2016. szept. 7. 09:16
 13/26 anonim ***** válasza:
76%

Miután Balázs elnevezte a gyerekét Benettnek (mert nincs az országban vagy csak egy-kettő), rögtön született két Benett a közvetlen(!) ismerősi körömben, annyira egyedi volt. Mondanom sem kell, hogy szép, "nemesi" magyar nevek mellé mentek, mint a Tóth.

2016. szept. 7. 09:39
 14/26 anonim ***** válasza:
73%

Az én kislányom is nagyon ritka nevet kapott, 3 év alatt 3 ember ismerte csak.

Hogy miért ezt a nevet kapta? Mert nekünk tetszik.

2016. szept. 7. 09:40
 15/26 anonim ***** válasza:
62%
Mindenki különleges nevét kar adni a gyerekének. Vagyis sokan. De lassan már a Béla vagy a Mária számítanak annak. Nem tudom az okát. Ez lett a divat, mindenki ezt csinálja, hát sokan nem akarnak kimaradni, nehogy már az ő gyereke csak egy "sima" József legyen? Van egy ismerősöm aki Hannibálnak nevezte el a gyerekét. Nem akarom kommentálni...
2016. szept. 7. 10:56
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Hannibál egy nagy hadvezér, ugyanúgy, ahogy Nagy Sándor is. Szóval mondhatnám, semmivel nem rosszabb név, mint a Sándor... csak hát nálunk nem megszokott.

de 30-40 éve még egy Norbert vagy egy Alexa is furcsa volt mindenkinek, most meg lassan ezek is ódivatú neveknek számítanak.

2016. szept. 7. 11:13
 17/26 anonim ***** válasza:
72%
Én is tudom ki volt Hannibál, de szerintem senkinek nem a hadvezér ugrik be elsőre :-D
2016. szept. 7. 11:24
 18/26 anonim ***** válasza:
73%
Hát kérdező, ezen én is sokat gondolkodtam mostanában. Gyermekorvosi rendelőben dolgozom, ott ezek a nevek fordultak elő: Ájlin, Zsáklin, Fiametta(remélem jól írom), Szindi, Ametiszt, Evangelina, Dzásztin, Medox, Cseresznye(vezetéknév Fekete) Mandula(vezetéknév Keserű), Héra, Csatár, Hadúr, Zádor, Annalotti, Bíboranna, Arlett, Lizander. Mondjuk nagyváros, elég nagy körzete, de van még több név, de most hirtelen ezek jutottak eszembe.
2016. szept. 7. 13:04
 19/26 anonim ***** válasza:
59%
Ez is csak egy divat. Ugyanúgy van az ámerikai nevek divatja, van a teljesen megfogatatlan nevek divatja (Küllikki, Belián) meg a vérmagya nevek divatja (Súlyom, Kötöny, Özséb). Már mindenki annyira tiztsa erőből full különleges, hogy majd' belezöldül, hát nehogy már egy egyszeri és megismételhetetlen gyereknek (mindenki az nyilván) Gábor vagy Ildikó legyen a neve, mikor a nagy Ámerikában lehetsz akár Blanket vagy Pillow... Te látod rosszul, ez nem fura, ez "különleges", tudod, ez most a varázsszó.
2016. szept. 7. 15:08
 20/26 anonim ***** válasza:
71%
Hat nekem a hajam égnek all ezektől a rajzfilm nevektől, őszintén megmondom ,nem ertem a szülőket. Ok, en is ritka nevet akartam es választottam is egy teljesen hagyományos de viszonylag keveset használt nevet (egyelőre, mert ki tudja ugye)... De biztos, h sosem költöttem volna egyet csak, h egyedi legyek vagy választottam volna az éppen aktuális török sorozatból....nem ertem amugy a "Benett "-es szülőket sem, gondolom egyediség volt a cél, de nem esett le, hogy 8 Benett van minimum egy osztályban :o na mindegy, marhára nem az en dolgom, csak időnként értetlenkedek rajta.
2016. szept. 7. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!