Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mire tudnám beiratni a 2 éves...

Mire tudnám beiratni a 2 éves lányom?

Figyelt kérdés

2016. szept. 1. 07:52
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
56%

Általában a többnyelvű gyerekek később kezdenek el beszélni. A tied nyilván nem, utolsó.

A gyerekem pedig jobban beszél, mint az osztalytarsa, hiszen ő valóban tanulta, ésszel, logikával, a társa meg csak bemagolta a szavakat a soknismetles után. Ergo az én gyerekem képes önállóan egy helyes mondatot osszerakni, míg az osztalytarsa max a bemagolta szavakat rakja tetszőleges sorrendbe.

2016. szept. 1. 13:56
 22/36 anonim ***** válasza:
12%
Nekem nincs gyerekem utolsó. Én vagyok a többnyelvű gyerek és testvéreim, sőt még jópár rokonom. Angolul pedig jobban tudok, mint aki később kezdi el nem anyanyelvitől. Mert nem akcentussal beszélek és ugyanúgy tanultam, mint pl. a magyart. Nekem nem kell igeidőkön gondolkozni. De nyílván jobban tud a te gyereked persze. Magyarul is jobban tud, aki külfölditől tanulja ezek szerint.
2016. szept. 1. 14:18
 23/36 anonim ***** válasza:
12%
Utolsó mondtra egy példa. Szerinted jobban tud magyarul egy olyan gyerek, aki külföldön tanulja nem anyanyelvi tanártól (akinek jelentősen eltér hangkészlete) 8-10 éves korától ? Mint aki igazi magyartól tanul kicsi kortól, mintha anyanyelvet sajátítana el ?
2016. szept. 1. 14:21
 24/36 A kérdező kommentje:

Azért akarom beiratni vagy elvinni valahova mert nagyon nagyon nagyon sok energiaja van!

Amellett hogy feszt ugrál medencézik labdázik szaladgál kutyát macskát kerget!

Azért.

Nem lepasszolni akarom a gyerekem hanem segiteni neki levezetni!

Ennyi

Majd szétnêzek hol van ez az ugri bugri éneklős jaték!

:)

2016. szept. 1. 15:22
 25/36 anonim ***** válasza:
40%

Neked a magyar nyelvvel is problémáid vannak, legalábbis az értelmező olvasassal, draga 22,23.

1, Nem nálad tud jobban a gyerekem angolul, hanem az osztalytarsanal

2, A kétnyelvű gyerek nem ugyanaz, mint a két nyelven beszélő, ergo osszehasonlitani se kellene.

3, Egy szóval nem említettem, hogy a gyereket nem angol anyanyelvu tanár tanítja.

2016. szept. 1. 16:16
 26/36 anonim ***** válasza:
44%

Amikor 2 éves volt a lányunk főleg mondókázós foglalkozásokra jártunk. Ilyen piciknek való angolra is elvittem. Hasonló volt, mint a mondókázós foglalkozás, csak angolul. Nem jártunk sokáig, mert nagyon rossz időpontban volt, de egyébként nagyon jó volt. Babatornára is jártam vele, az is szuper volt, kis játékos, zenés foglalkozás. Semmi bonyolult feladat nem volt, olyanokra kell gondolni, hogy kézenfogva mentünk körbe és mondókáztunk, pl. sétálunk, sétálunk...

Sok ismerősöm jár babaúszásra, azt mi nem próbáltuk.

2016. szept. 1. 20:09
 27/36 anonim ***** válasza:
91%

Sokan rosszul gondolják ezt a "lefárasztás" dolgot a piciknél. A 2 éves nem úgy működik, mint egy felnőtt, hogy jól kitombolja, kimozogja, kijátsza magát és akkor alszik egy nagyot, hanem nagyon könnyen túlfárad az idegrendszere, és egyre jobban pörög, egyre izgágább a rosszul informált szülő meg azt hiszi, hogy még több inger, még több mozgás, még több játszótér kell neki, de ezzel csak ront a helyzeten.

Nálunk anyósom gondolja így, ha itt van annyira "túlfoglalkoztatja" a 2,5 évesem, hogy akkor se bír aludni este, ha napközben fél órát aludt csak. (Még én is lefáradok tőle, mert egész nap nyomatja a mondókát, játékot, játszóteret meg hasonlókat.)

Ha egyedül vagyok vele, akkor mikor úgy érzem túlpörög akkor leülünk együtt festeni, gyurmázni, vagy valami szöszölős játékot játszani és csodák csodájára lenyugszik.

Esetleg próbáld ki. Még annyi, hogy az ilyen korú gyerekeknek a legjobb a szabad játék, tehát nem a foglalkoztatás, hanem, hogy szabadjára enged és hadd fedezze fel a világot a saját ritmusában, hadd találjon ki játékokat maga, az mindennél fejlesztőbb és tuti nem terheli túl semmilyen téren.

2016. szept. 1. 20:23
 28/36 anonim ***** válasza:
Úszásra, az nagyon jót tesz minden szempontból. Van manótorna, Kerekítő zenés-énekes foglalkozás, zenebölcsi.
2016. szept. 3. 13:54
 29/36 anonim ***** válasza:

Nekem októberben lesz 2 éves a kislányom.

Mi HelenDoron angolra járunk, már tavaly szeptember óta.

Ezen kívül Ringatóba.

Én is szeretném valami kisgyerekeknek szóló tornára, vagy táncra vinni, de még nemtaláltam ilyet a környéken.

2016. szept. 4. 08:00
 30/36 anonim ***** válasza:
79%

Igen, a kisgyerekek amikor rohangálnak, mindent csinálnak, úgy tűnhet hogy még mindig sok energia van bennük, és a szülő azt gondolja, le kéne vezetni.Holott már a saját rohangálásuktól vannak felpörögve és totál elfáradva, azért csinálják!

Nem úgy működnek ilyen téren/sem/ mint a felnőttek, akik ha fáradtak, lefekszenek, pihennek, stb.Ők még jobban pörögnek!Fejletlen még az idegrendszerük ahhoz, hogy fáradtság esetén tudják mit kell tenni.Szülő azt hiszi, még jobban fárasztani kell, holott valami nyugodt, kellemes tevékenység kellene neki ilyenkor:rajzolás, homokozás, buborékfújás, babázás ,főzőcskézés, de akár hintázás is, és sorolhatnám. Jók a ringatós, nyugodt mondókázós foglalkozások, ami semmire nem akarja tanítani a picit, egyszerűen az idegrendszerét, érzelmeit fejleszti.A pörgése abbamarad, és sokszor lehet elalszik közben, ami szintén azt mutatja, fáradt volt, csak képtelen volt elaludni magától, és a pörgés fokozódik.

Nem biztos hogy első alkalommal ez sikerül, de játékosan próbálkozni kell.Az ilyen pici ha te elkezdesz valami csendes, nyugodt tevékenységet, egyből odamegy és bekapcsolódik, mert még minden érdekli.

Sok mindent lehetne erről írni.

Pedagógus vagyok 35 éve, három gyerekem van, már felnőttek, és egy 21 hónapos unokám, aki szintén iszonyúan mozgékony.Még enni sem akar leülni, mindig mozog reggeltől.Dél fele már nagyon fáradt, na ekkor nyüzsög legjobban, de ez már egy másfajta mozgás, látszik rajta a belső kényszer.Jó ahol ritmus van az életében, mert ilyenkor ha alszik egyet, kipiheni magát.Ilyenkor kezdjük el a kis nyugodt játékot vele, mindig kitalálunk valamit.Utána hamar rálessz, hogy aludjon egyet. Vagy szereti a meséskönyveket, elővesszük ami kér, nézegetjük, mesélünk belőle neki, vagy mostanában már magunktól is mesélünk.Lefekszik, mesélünk és elalszik 2 perc alatt.

Teljes ráér majd az ovis fejlesztés, az óvónők tudják/remélem/mi a jó nekik.Most míg lehet, a szabad játszás a fontos, biztosítani kreatív játékokat életkorának megfelelőt, és sokat játszani vele.

2016. szept. 4. 08:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!