Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Némasági fogadalom a bölcsiben?

Némasági fogadalom a bölcsiben?

Figyelt kérdés
lányom már elmúlt 3 éves, 1 éve bölcsis, vagyis családi napközis. most kezdi szept-ben az ovit. itthon be nem áll a szája, nagyon okos kislány, de a bölcsiben egy szót sem szól, csak 1-2 gyerekkel beszélget, de a nevelőkkel semmit. még akkor sem szólal meg ha kérdeznek tőle vmit. illetve ha vmelyik gyerekkel beszélget és észre veszi hogy figyelik már abba is hagyja a mondanivalóját. Mit tud ilyenkor tenni egy szülő? hiába mondom neki hogy beszélgessen, semmi. volt vki igy?
2016. aug. 9. 15:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Érdekes. Más felnőttel beszélget? Milyen a viszonya a gondozókkal? Visszahúzódó, félénk természetű?
2016. aug. 9. 16:29
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha nem szeretne beszélgetni akkor nem is fog, hiába mondod. Az meg sok mindent nem jelent,hogy a csanába ilyen mert az oviba lehet amolyan is.
2016. aug. 9. 16:52
 3/8 anonim ***** válasza:

A kislányom ovis csoportjában volt egy kisfiú, ős sem beszélt, vagy alig.

Én nem ismertem pontosan a szituációt, csak sok napon egyszerre hoztuk el a gyerekeinket, és akkor hallottam, amikor az óvónő mondta az anyukának, hogy "ma megint mondott pár szót". Meg egyszer betegség miatt sokat hiányzott, utána "visszaesett", és megint nem mondott semmit.

Ez szerintem egyfajta tiltakozás az ovi ellen, mint ahogy van amelyik gyerek pl. nem akar enni.

Idővel biztosan oldódni fog, én nem is beszélgetnék vele erről, mert az külön nyomás a gyerekre, ha tudja, hogy "elvárnak tőle valamit".

Esetleg érdemes lehet egy pszichológussal beszélni (nem a gyereket elvinni, csak szülőként!), hogy milyen okai lehetnek ennek.

2016. aug. 9. 17:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ezzel tüntet, hogy nem akarja a változást: el kell hagynia a megszokott közösségét, és kezdi az ovit. Kénytelen lesz megszokni. Addig pedig légy nagyon gyengéd és figyelmes vele, hogy érezze a biztos hátteret. Óriási változás az ovi, új közösségbe kerülés egy ilyen kisgyermek életében. Nem is gondolnánk, milyen érzékenyek!
2016. aug. 9. 17:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Hasonló történet esett meg az egyik ismerősömmel is. A fia bölcsis volt. Valamiért megharagudott a gondozóra, ezért az ő osztályában nem beszélt . Egyáltalán senkivel sem. Az óvodai csoportot is ugyan az az óvónő vezette. (Olyan bölcsis csoport ahol a tanár a gyerekkel együtt megy végig iskolakezdesig) a gyerek majd 4 évig nem beszélt az oviban. Már vizsgálatra akartak elküldeni autizmus gyanúnal, de az anyuka nem engedte. Mondta hogy a gyerek haragszik, azért nem beszél. .. iskola váltás után láss csodát, a gyermek ismét csacsogott...

Lehet hogy azért nem beszél az óvónővel mert valamiért haragszik vagy fél . Kérdezd meg tőle, hogy miért nem nagyon beszél az oviban.

2016. aug. 9. 19:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én kislányom októberben lesz 4 éves. Tavaly novemberben kezdte az ovit. Június közepéig járt,de csak délig és talán az utolsó két héten kezdett megnyílni. Elég zárkózott... Első két hét nagyon jó volt,na onnantól kezdve két hónapig szinte végig ordított amíg érte nem mentem. Enni nem evett egyedül,csak ha a dadus etette, itthon meg szépen evett/eszik egyedül. Pisilni nem pisilt míg érte nem mentem. Szeptemberben kezdődik megint és nagyon kíváncsi vagyok,mert egész napos lesz. Nagyon aggódok miatta, leginkább a pisi dolog miatt. Nem mer szólni,vagy nem is tudom. Itthon ezzel sincs gond egyedül végzi a dolgát,igaz bilibe.
2016. aug. 9. 22:19
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

Lehet, hogy ez áll a háttérben . Erőltetéssel csak rontasz a helyzeten!

2016. aug. 9. 23:20
 8/8 anonim válasza:
Szelektív mutizmus?
2019. szept. 4. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!