Némasági fogadalom a bölcsiben?
A kislányom ovis csoportjában volt egy kisfiú, ős sem beszélt, vagy alig.
Én nem ismertem pontosan a szituációt, csak sok napon egyszerre hoztuk el a gyerekeinket, és akkor hallottam, amikor az óvónő mondta az anyukának, hogy "ma megint mondott pár szót". Meg egyszer betegség miatt sokat hiányzott, utána "visszaesett", és megint nem mondott semmit.
Ez szerintem egyfajta tiltakozás az ovi ellen, mint ahogy van amelyik gyerek pl. nem akar enni.
Idővel biztosan oldódni fog, én nem is beszélgetnék vele erről, mert az külön nyomás a gyerekre, ha tudja, hogy "elvárnak tőle valamit".
Esetleg érdemes lehet egy pszichológussal beszélni (nem a gyereket elvinni, csak szülőként!), hogy milyen okai lehetnek ennek.
Hasonló történet esett meg az egyik ismerősömmel is. A fia bölcsis volt. Valamiért megharagudott a gondozóra, ezért az ő osztályában nem beszélt . Egyáltalán senkivel sem. Az óvodai csoportot is ugyan az az óvónő vezette. (Olyan bölcsis csoport ahol a tanár a gyerekkel együtt megy végig iskolakezdesig) a gyerek majd 4 évig nem beszélt az oviban. Már vizsgálatra akartak elküldeni autizmus gyanúnal, de az anyuka nem engedte. Mondta hogy a gyerek haragszik, azért nem beszél. .. iskola váltás után láss csodát, a gyermek ismét csacsogott...
Lehet hogy azért nem beszél az óvónővel mert valamiért haragszik vagy fél . Kérdezd meg tőle, hogy miért nem nagyon beszél az oviban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!