Játszótéren a homokozó készletét a gyermeked összepakolja veled, vagy egyedül? Ha ez nálatok elvárás és nem akarja, hogy veszed rá?
Oke, kreativ ember vagyok, de ezek mit jelentenek?:
-"az eredmeny persze kezenfekvo"
-"elvezem a turelmet"
Es joindulatu vagyok, mert ezeket megertettem kreativitassal:
-"sokat ment apukaja homokozo"
-"amig a gyerek pakol gátja"
-"igy meg nehezebb pakolas birni"
"az eredmeny persze kezenfekvo" = az eredmény persze kézenfekvő (magyarra fordítva:egyértelmű )
"elvezem a turelmet" = elvesztem a türelmemet
Azt olvastam, olyat nem szabad csinálni hogy csak akkor játszhat mással ha az előzőt eltette, mert rombolja a kreativitást, képzelőerőt, nyugodtan foglalkozhatnának egyszerre több dologgal vagy egymás után visszafelé is.
Én nem korlátozom ilyenekben a gyermekem, ha jön velem pakolgatni, akkor jöhet, ha nem, hát nem.és ő az egyetlen aki segít pakolni a bölcsiben is..(20 hónaposan)
A másik 2,5 éves is mindent csinálna velem teregetne, mosogatna.
Van így is elég szabályzat nekik az életben, a játék pakolását is játékként állítom be nekik, soha nem kötelező feladatként.
Amit kiemelnék, a gyermek tisztaság-, rendszeretete a környezetéből adódik nem abbol hogy mit dirigálnak neki.
Ha minden nap pakolás takaritás beágyazás stb van, neki is igénye lesz rá.mert ez lesz neki a természetes és a norma.
1. lehetőség:közösen pakoljuk össze.Ha nem segít,nem baj,rengeteg szabályt kell betartania a játszón,csak olyat kérek tőle ott,amit feltétlen muszáj.
2. lehetőség: amíg ő a földön fetreng,ordít,elrohan,addig gyorsan összekapom a cuccainkat.A többi szülő kedves,olyankor segítenek ők is keresgélni.:)
En "versenyeztem" veluk mikor ennyi idosek voltak.
Elso korben megkertem.ha nem pakolt,odamentem es azt mondtam,hogy tuti En gyorsabban osszramolom.vagy versenyezzunk ki rak el tobbet.
Ugy pakoltak mint a kigyangyal 😂😂😂
Itthon is ez ment.meg ki talal bele a dobozba(kockanal,legonal)
Igy jatek volt a pakolas is.
Persze En mindig egyre kevesebbet raktam,vegul mar maguk csinaltak.
Most 9es7 evesek,szo nelkul pakolnak este.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!