3 éves miért nem képes egyedül játszani?
Ugyanez!!!! Pedig van kisteso is. Igaz o meg csak 7 honapos.
Olyan mintha ujra szeparacios szorongasa lenne.
Egy honap mulva ovi. Majd meglatjuk...
Előző: a 4 év alattiak többsége NEM gyerektársaságra vágyik! Néha lehet, hogy igen, de többnyire nem.
Viszont mindennaposan és szinte folyamatosan anyai közelségre vágyik a 4 év alattiak többsége. 3 és fél, 4 éves korra kezdi érdekelni a többséget, más gyerekek társasága.
Oviban a legtöbb 3 éves nem játszik más gyerekekkel!
Szakmabeli vagyok, és nem csak én tapasztalom, hanem más szakmabeliek is. A tapasztalt gyermekpszichológusok java része is rerre jutott.
(Csecsemő korban akadnak bizonyos hónapok melyek alól a legtöbben kivételek, de most a 2-3 éves korról írok elsősorban.)
Nálunk is hasonló a helyzet. Bár ő már kiskorától ilyen típus. Csecsemőként se nézelődött el pl. pihenőszékben, se egy játszószőnyegen nem maradt volna el, csak ha ott ültünk mellette. (JÓJÓ, biztos hagyhattuk volna kicsit sírni is....ki tudta, hogy így marad majd....első gyerek. :))))
Mióta kúszott- mászott, folyton a seggemben lógott, se fürödni, se wc-re nem lehetett menni...mostanra már ha olyanja van, el tudna játszani 15-20 percet is (néha elfelejtkezik magáról és rendezi pl. a babáit), de ez kb. havonta 1x fordul elő. A kertben is ott kell lenni mellette, kitalálja ő a játékokat, de sokszor részt kell venni benne nekünk is, nemcsak ott lenni.
Én is baromira ki vagyok már fáradva ettől. Ráadásul már idegesít, ha játszanom KELL nekem is. Nincs hozzá mindig kedvem.
Én azt tapasztaltam, hogy hiányzik már a rendes, nem felnőtt társaság neki (gyerekek közelében jobban elvan!), és unatkozik is sokszor.
Most nyáron igyekszünk tartalmas, menős programokat csinálni, nem itthon beőrülni a helyzetbe.
Szeptembertől ovi, remélem javul majd a helyzet.
Tesó nincs, szerintem nem is lesz. (Szerintem nem azért kell szülni még 1-et, hogy legyen egy élő játéka a nagyobbnak, hogy ne a szülőt nyaggassa a nagyobbik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!