Mi a véleményetek azokról a szülőkről, akik egész nyáron otthon vannak szabadságon, de a gyerekeiket a lehető legkésőbbi ideig lepasszolják bölcsödébe/óvodába?
Édesanyám óvónő,és ő sok ilyen példát lát.
Nekem személy szerint van egy anyuka ismerősöm,aki nagyon szimpatikus,ő és a férje is egész nyáron otthon vannak,sőt még a nagyobb testvér is (kb. 10 éves), a pici 3 évest pedig nap mint nap bedobják a bölcsibe egész napra.
A kisgyerek szemmel láthatóan nem érzi jól magát,egyedül van,magányos,haza szeretne menni.
Ha munkában lennének, vagy arra gondolnának,hogy a gyerek szokja más gyerekek társaságát,megérteném.
De biztos vagyok benne,nem ez áll a háttérben.
Ki mit gondol erről?
57% frusztrált, görcsös és borasztóan korlátolt, én a helyetekben nem vitatkoznék vele. Tudod, leereszkedsz a szintjére és megver a rutinjával :)
Tényleg, az jó kérdés volt, hogy vajon ilyenkor hol vannak a kiegyensúlyozottság, kikapcsolódás, feltöltődés és a párkapcsolat fontosságát hangoztató, trendi-csini-tűsarkas-műkörmös anyukák? Ilyen kérdéseket, mint ez, valszleg csak a vérnyák nyitnak meg. Meg pár rutintalan, eltévedt ember, mint én :)
Harmincas, köpj fel és állj alá, undorító egy ember vagy! Hogy jössz ahhoz, hogy le rosszanyázz valakit, aki egymaga neveli a gyerekét, és annyi a "bűne", hogy beismeri, hogy van arra is igénye, hogy egy kis időt eltöltsön gyerek nélkül? Egy egyedülálló szülőnél nincs az, hogy "elmegyek zuhanyozni, figyelsz addig Pistikére?", meg hogy "Elmegyek venni egy nadrágot magamnak, egy óra múlva jövök.", mert a gyereket viszi magával mindenhová. Vagy beadja bölcsibe, és megkapja azt a lehetőséget, hogy egyedül bemehet a próbafülkébe, ha nadrágot szeretne venni, de akkor meg az ilyen mocskok köszörülik rajta a nyelvüket. Undorító vagy!
Anyád egyedül nevelt? Akkor némi empátia lehetne benned is. Eljárt ő is, azt mondod. Tán volt segítsége, ha te ez alatt nem bölcsiben voltál. Nem mindenki ilyen szerencsés.
"De utolsó, gondolom te is hasonló mentalitású lehetsz, ha ennyire véded."
Tudod mit, legyen igazad, hasonló mentalitású vagyok :D Hányok az ilyenektől, mint te, valószínűleg ezt érted a mentalitásom alatt :D Van két gyerekem, jelenleg mindkettő itthon egész nyáron, mert én is itthon vagyok. De amikor még csak a nagy volt meg, és egyedül neveltem, őt is volt, hogy vittem nyáron oviba, mert neki szerintem nem túl jó buli bevásárolni menni, orvoshoz menni velem, ügyeket intézni, ha közben az oviban is lehetne, és játszhatna a többi gyerekkel. Sőőőt, a férjemmel is úgy ismerkedtem össze (te szóhasználatoddal élve: pasizgattam), hogy a gyerek oviban volt. De biztos jobb lett volna, ha magamra ragasztom, és sose teszem ki a lábam nélküle, és nevelném egyedül 18 éves koráig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!