Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek illik ovodai...

Szerintetek illik ovodai ballagásra 3 darab édességet adni egy keresztszülönek?

Figyelt kérdés

1 csomag gumicukor, 1 doboz raffaello, egy kisüveg nutella.

ezt kapta a kislányom a keresztszüleitöl, az ovodai ballagására.

2016. jún. 10. 13:21
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
egyébként már "divat" az ovis ballagás is. Kérdeztem ovónöt, szokatk ilyenkor valamit tartani. És azt mondta, igen, már az utobbi években szoktak. De ez is szülö, pénztárca függö, van aki tart, van aki nem.Nem az ajándék miatt tartottunk mi sem, hogy ki mit hoz, hanem, hogy együtt legyen a család. és szivesen megvendégelem őket, csak tényleg itt a hozzá álláson van a hangsuly. hogy 2000ft ból is lehetett volna valami tartalmasabb ajándékot,(akár buborékfujót, stb.). valamicskét hozni ellenben az édességgel, amit már irtam is, és jeleztem a család felé, hogy nem eszik az édességet. a gumicukrot is felbontotta, 1-1 darabot ettek belöle, és nem kellett nekik több. a nutella az még elis fogyik. a raffaellot meg megint nem nagyon eszi nállunk senki.
2016. jún. 10. 16:31
 32/45 A kérdező kommentje:
Szerintem nem édességet illik adni egy ballagásra. legalább is én nem azt adnék. de ez csak az én véleményem! ez vagyok én. lehet tulságosan felfujom a dolgot.
2016. jún. 10. 16:32
 33/45 anonim ***** válasza:
73%

nekem az esne rosszul ha a 6 évesemnek egy 5.000.- nyomnának a kezébe! vagy még gázabb lenne, ha nekem nyomnák a kezembe, ergo jelezve, hogy bocs, pont nem érdekelt, hogy ajándékot vegyek a gyerekednek, old meg te!

a nagynénéméktől rendszeresen gumicukrot meg nutellát kap a gyerekem és imádja őket, mi nem tartunk ilyeneket itthon, nem is veszünk, így a gyerek ennek sokkal jobban örül mint egy hatalmas drága plüssnek mondjuk :)

szóval szerintem teljesen rendben van

2016. jún. 10. 16:34
 34/45 anonim ***** válasza:
71%
ahogyan már irtak (és anno én is irtam), 33 évvel ezelott nekunk is ovis ballagásunk, egy békés megyei 4500 fos kis faluban. ajándékot nem kaptunk, de volt tarisznyánk, musor, és virágcsokrok, utana pedig egy ebéd a nagyszulokkel. (Ajándék, keresztszulok nem voltak)
2016. jún. 10. 16:42
 35/45 anonim ***** válasza:
100%
A pénz kb ugyanaz, mint a kamra: nem akarok rá időt és energiát áldozni, adok egy kis pénzt/szétnézek itthon.
2016. jún. 10. 16:58
 36/45 anonim ***** válasza:
64%

Lányom pont ilyenek örülne .és igen csak anyagiaság hogy ezen te fintorogsz.ezek pont hogy nem olcso,de finom dolgok.

Amit te kivántál azt pont meglehet mindig venni,szines ceruzát,stb.

2016. jún. 10. 19:08
 37/45 anonim ***** válasza:
46%

A zsírkréta is nagyon maradandó.

Azt írod, hogy szívesen megvendégelted őket, de ezzel ütöd a korábbi "bezzeg én ennyit készültem, ilyen és olyan is volt, náluk meg csak parizeres zsemle" - úgyhogy, nem te nem szívből vendégelted meg. Kicsinyes dolog így figyelgetni, összehasonlítani, majd napokig pörögni egy ilyen lényegtelen dolgon.

Mindent így méricskélsz? Ki mennyit adott, te mennyit adsz?

2016. jún. 10. 20:16
 38/45 anonim ***** válasza:
30%
Nem tudom, hogy illek-e, de akor biztosan nem fognak meglepődni, ha a következő alkalomra (nem kerti parti) ti visztek ajándékba egy kis félkész pacalt, karajt vagy valami jobb fajta félkész fagyasztott cuccot.
2016. jún. 10. 22:35
 39/45 anonim ***** válasza:
78%

Én úgy tudom, hogy a németeknél iskolakezdéskor a gyerekek kapnak egy hatalmas papírtölcsért tele rengeteg édességgel (kb 5-6 mikulászacskónyi)

(aki jobban tudja nyugodtan javítson ki)

2016. jún. 10. 22:58
 40/45 anonim ***** válasza:
2016. jún. 10. 23:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!