Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek illik ovodai...

Szerintetek illik ovodai ballagásra 3 darab édességet adni egy keresztszülönek?

Figyelt kérdés

1 csomag gumicukor, 1 doboz raffaello, egy kisüveg nutella.

ezt kapta a kislányom a keresztszüleitöl, az ovodai ballagására.

2016. jún. 10. 13:21
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
91%

Az édesség maximum akkor lenne gond, ha a gyerek ismerten cukorbeteg lenne.

De nem az, mert akkor írtad volna. Így csak az anyja anyagias.

2016. jún. 10. 13:30
 12/45 A kérdező kommentje:
nem nagy édességes. ezt már jeleztem korábban is. nem étkészletet várok, de akár valami készségfejlesztönek, vagy szines ceruzának, vagy egy ballagási csokor, amin esetleg plüss van. valami hasznosra gondolok. és nem 10 ezer forintokra gondolok. ugy gondolom akár már 3000ft ért aki iskolába készül, valami hasznosabbat is kaphatott volna. Mikor mi mentünk az ök fiuk ballagására, 5000ft otadtunk, és parizeles zsemle volt feltálalva. nem szegények, egy átlagos családok.
2016. jún. 10. 13:34
 13/45 anonim ***** válasza:
100%
A kislányom örülne a sok édességnek, én meg pont tojok rá, hogy ki mit vesz neki ajándékba. Gondolt ránk, eljött, hozott amit tudott. Sokkal fontosabb, hogy milyen a kapcsolata a gyerekkel, mint hogy mit hoz.
2016. jún. 10. 13:36
 14/45 A kérdező kommentje:
akkor csak én gondolom ezt? valóban nekem furcsa ez a hozzá állás?mert eddig senki nem helyeselte az én oldalamat. ezzel nincs is baj, mert véleményekre vagyok kiváncsi. és legalább bennem kell helyre tenni valamit.
2016. jún. 10. 13:37
 15/45 anonim ***** válasza:
100%
Ajndék. Pláne családon belül. Az a lényege, hogy adsz, amit adsz, de szívből. Anyósomra emlékeztet a gondolkodásmódod.
2016. jún. 10. 13:37
 16/45 anonim ***** válasza:
90%

Igen, csak te gondolod ezt. Anyagias vagy és a saját vágyaidat szeretted volna, ha kielégítik, nem a gyerekét. Ez meg simán csak önzés.

Nem azért készülődtél, hogy öröm legyen az együtt töltött idő, hanem ezzel akartad úgymond megvásárolni őket. Az ebédet úgy emlegeted, mintha egy szolgáltatás lett volna, amiért nem fizettek eleget.

Szerintem tarts önvizsgálatot, mert ezt a gondolkodásmódot inkább ne add át a gyereknek.

2016. jún. 10. 13:40
 17/45 anonim ***** válasza:
100%

Apósom is mindig pénzt ad mindenre. Tudod, miért? Mert nem ismeri az unokáját és nem akarja vásárlásra, válogatásra pazarolni az idejét. Tessék egy kis pénz, old meg magad. Egy gyereknek (márpedig ő kapja az ajándékot, nem a szülei!) nem az ár a fontos.

Az étel: nálunk pizza volt. Hogy miért? Mert a lányom azt szereti és ez az ő napja volt. Senkinek nem volt vele gondja.

2016. jún. 10. 13:41
 18/45 anonim ***** válasza:
54%
Én nem vagyok híve az óvodai ballagás felfújásának alapvetően, de egy otthoni családi ebédet sütivel még én se tartok "túlkapásnak". Én a keresztszülők helyében összeállítottam volna egy kis csomagot kb. 5000 Ft értékben, ebbe sokminden belefér színesceruza, filctoll, tolltartó, meg pár apró nyári játék, ha már vendégül látnak.
2016. jún. 10. 13:48
 19/45 anonim ***** válasza:
77%

Brr... borzalmas vagy. AZ anyagias túl finom kifejezés rád!

Az a te döntésed, hogy mit adsz a másik gyereknek, és képes vagy ugyanolyan összegben elvárni a másiktól??? Örülök, hogy nem vagyok ismerősöd.

2016. jún. 10. 13:48
 20/45 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem a kérdezőnek van igaza, mert ha ők anno 5000 fT-t adtak a keresztszülők gyerekének ballagására, akkor kapniuk is annyit kellett volna, vagy hasonló értékű ajándékot.
2016. jún. 10. 14:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!