Szerintetek illik ovodai ballagásra 3 darab édességet adni egy keresztszülönek?
1 csomag gumicukor, 1 doboz raffaello, egy kisüveg nutella.
ezt kapta a kislányom a keresztszüleitöl, az ovodai ballagására.
Óvodai ballagás? Jó Isten minek nézek elébe... Annó nekem középiskolás volt csak, még általános iskolai sem. Ekkora baromságot, még egy alkalom a rongyrázásra.
38hkm
Nekünk is volt ovis ballagásunk. De az nem arról szólt, hogy ki tud több rokont-ismerőst-ismeretlent összetrombitálni, ki rittyenti a legnehezebb kajákat, ki tölti előtte a legtöbb időt a konyhában.
Arról szólt, hogy iskolába fogunk menni. Ekkor kaptuk meg az első táskánkat (a szüleinktől) és a rokonok nosztalgiáztak. Jó buli volt. Fogalmam sincs, a vendégek hoztak-e ajándékot. Mamám a kedvenc sütimet sütötte, ez biztos :-)
Elég érdekesen állsz a dolgokhoz.
Múlt héten volt a keresztlányom ovis ballagása, megsütöttem a kedvenc sütijét és csináltam neki egy kis sk. ajándékot (fa szív alakú lapot kidekoráltam, feliratoztam), hogy legyen maradandó emléke is, valami kedves apróság. A kislány nagyon boldog volt, a szülei is.
Most szerdán volt az én fiam ovis ballagása, neki is sütött sütit a keresztanyukája, és Janikovszky Éva Már iskolás vagyok c. könyvét kapta. Mindenki nagyon örült, fel sem merült, hogy valami több kéne.
Én is készültem, igaz, hideg vacsorával: szendvicskrémek, tésztasaláta, kölyökpezsgő stb. Csak a nagyszülők és a keresztszülők voltak, jól sikerült az egész. Nagyszülőktől Raffaello csokrot (virág helyett), labdát (VB-s gumi) megy nyári ruha szettet kapott a fiam.
Tőlünk egy földgömböt (mindenképpen iskolával kapcsolatos ajándékot akartam), és neki is csináltam fából emlék-szívet. Szerintem ennyi bőven elég óvodai ballagásra, szerencsére senki sem esett túlzásokba.
Iszonyú gáz.
Én valami maradandót vettem volna, mondjuk aranyat; valami élményt, pl egy külföldi utat, meg egy autót, emrt ballagásra illik, és hát a pénzt se felejtsük el.
Kérdező, menj, ahova gondolom. MInek meghívni egyáltalán keresztszülőt egy ovis ballagásra?
23-as, nekem is volt óvodai ballagásom, 33 évvel ezelőtt!
Utána kis uzsonna otthon, én például egy emlékkönyvet kaptam a keresztszüleimtől, még mindig megvan, teleírták az iskolai évek alatt.
Szerintem itt a kérdezönek nem az értékkel van baja, hanem nem is tudom, hogy fogalmazzak...az ajándék minöségével, meg amit sugall. Kb azt, hogy indulás elött benéztem a kamrába, hogy na azért mégis kéne vinni valamit és ezeket találtam. Nem azt, hogy meg akartam lepni valamivel a kicsit. A felsoroltak is belekerülnek vagy 2000-2500 ft-ba, ebböl tényleg lehetett volna vmi maradandót is vinni, mert a lényeg ez, hogy emlékbe kapjon vmit. Ha csak egy pár száz forintos füzött gyöngykarkötöt akármit. Vagy tényleg valami hasznosat a suliba, vicces radír, ceruza....ezek filléres dolgok.
Más dolog, hogy mi egy szimpla vendégségbe is viszünk 10-15 ezer ft értékben ajándékot, de azért, mert megtehetjük és a szüleinktöl is ezt láttuk kiskorunkban, hogy így illik. Ilyenkor egyébként én már hetekkel elöbb gondolkodok és rengetegszer netröl rendelek be szuper játékot fillérekért. Legközelebbi látogatóba is egy olyan fejlesztö játékot viszünk, amit már hónapokkal elöbb megrendeltem kb 2000 ft-ért. Alig várom, hogy làssam, hogy örül neki a kicsi. :)
Nem mellesleg én pl nem szeretném, hogy a gyerekem gumicukrot meg nutellát egyen. Nálunk max túrórudi, túródesszert, saját készítésü süti, kis csoki jöhet szóba.
Nálunk meg épp fordítva van, mindig pénzt kap a fiúnk minden alkalomra a keresztszüleitől. Most is az ovis ballagására 10ezer Ft-ot kapott, borítékban. Én pedig már 100szor elmondtam, hogy egy 500 Ft-os kisautónak jobban örül, mert azzal tud mit kezdeni. Legalább már karácsonyra megértették, és hoztak a boríték mellé egy Hot Wheels kisautót.
A fiam kérése a ballagására egy doboz Toffifee volt, így azt kapott tőlünk. Szerintem az általad felsorolt dolgoknak is nagyon örült volna.
Egyébként most vettünk épp neki új szekrényeket (így jól jött a plusz pénz), tolltartót, tornazsákot, iskola táskát már kapott, az írószerek márkája meg van határozva, hogy milyen kell, úgyhogy azzal is mellé fogtak volna, ha másmilyet vesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!