Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más (dolgozo) anyának is...

Más (dolgozo) anyának is arrol szól a hétvége, hogy mosni, főzni, takarítani, gyerekkel foglalkozni?

Figyelt kérdés

Nemrég tettem át pl a mosást hétvégékre hogy ne legyen annyi vízszámlám hogy szinte 2naponta mosok. Habár akkor hétvégente megy egyfolytában a gép.

Takarotani minden nap kell de hétvégére tettem az ablak tükör pucolásokat.

Hetkozben nincs erőm a gyerekkel netto foglalkozni(csak játszoter van) igy csak hétvégente gyakorlunk(amikor csak vele játszom szinekkel szamokkal gyuema nyomda szinte mindenhez felugyelet kell ami hasznos fejlesztő.

Vagy max gyerekprogramra megyünk hogy ne maradjon ki mindenből más gyerekhez viszonyitva( mashol van kert vagy nagy család kerti partyk stb, nalunk semmi)

Szoval azt veszem észre hogy utálom a pénteket. Pláne hogy nagy terveim lennének karriert ill magánéletet tekintve, aminek a kivitelezése abszolut nem egy nap lenne.folyamatosan azon kellene kattognom, szervezést, info gyűjtést, tanácsadásojat igényel, folyamatosan járni a dolgok után.kezdem ugy erezni anyaként és háztartási meg dolgozo robotként semmi nagy dolgot nem lehet véghezvinni. Nem ugorhatok ki csak ugy külföldre, nem ugorhatok bele csak ugy egy másik munkába mert még a munkaidő sem mindegy, de még csak nem is netezhetek csak ugy hogy nyugodtan kereskedhessek végre.

Barátokra nemhogy időm sincs már, de kedvem se.valahogy nem is erdekel hogy már a hatodik gyerek jön az egyiknél(az 5 még meghatott..) vagy mások milyen házat vettek, vagy az elhagyottnak uj párja van, stb.csupa jo dolgok, örülök neki, de ugy epiteném inkább a sajátunkat, de rögtön megállit a mosogato is...

2016. jún. 10. 13:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
88%

A gyereket vidd el valamilyen társas foglalkozásra (nem fejlesztő!!!), ahol hasonló korú gyerekek vannak és te is társaságra találsz.

Amit csinálsz, az pótcselekvés. Kényszeresen takarítasz, kényszeresen fejleszted a gyereket, ahelyett, hogy kivinnéd egy parkba vagy játszótérre vagy bármilyen gyerekprogramra.

Bármikor betoppanhat valaki: egyrészt az előbb még pont arról volt szó, hogy senki nem nyitja rátok az ajtót, most meg toppangatnak befelé az embertömegek.

Amúgy hozzátok azért mennek, hogy a lakás tisztaságát ellenőrizzék, vagy emberi kapcsolatot szeretnének ápolni? Te melyiket szeretnéd?

2016. jún. 10. 13:46
 12/27 anonim ***** válasza:
78%
Mi van akkor, ha jön valaki és koszos az üveg? Mi lesz, ha Piroska vagy Mariska meglátja, hogy van mosnivaló és a te szavaiddal élve putri van? Megsúgom: semmi a világon. De komolyan! Koszos az üveg nálunk is. Mert 3 éves és összekoszolja. Ha ezen idegeskednék, akkor tényleg ott tartanék, ahol te. Gyakorlati tanács: gondold végig, hogy tényleg a fontos dolgokra koncentrálsz-e, mert szerintem nem. A koszos üveg, a mosnivaló, mosogatás nem fontos dolog. Egyáltalán nem az. A túlhajszolt, életbe belekeseredett anya, aki tudat alatt a gyereket okolja azért, mert nem tudja megvalósítani önmagát, nah, az komoly gond! Tedd meg, amit meg akarsz tenni az életben, vidd magaddal hozzá a gyermeked, az ablakot, vendégeket, férjed és egyéb felesleges elvárásokat meg hagyd a francba! Keress szimpatikus bölcsit, ovit, bébiszittert és hangold össze azokat a dolgokat, amik tényleg fontosak az életben!
2016. jún. 10. 13:49
 13/27 anonim ***** válasza:
79%
Iskolába járok (felsőoktatás, levelező, heti 1x), akkor más vigyáz a gyerekekre (2 van). Ezen kívül heti 2x3 órára szintén mással vannak. Ekkor tanulok és este, ha alszanak. Heti egy délutánt magamra tartok meg, amikor olyasmit csinálok, ami Nekem jólesik. A többi időben teszem a dolgom (ételt rendelek, nem vasalok, nem takarítok, csak a minimumot). Mi az eredmény? Vidám gyerekek, szófogadók, kedvesek, imádnak engem, nem vagyok feszült, mert haladok a terveimmel, vágyaimmal. Jah, igen, és koszos az ablak és gyűrött a póló, a gyerekek meg nevetnek és élvezik az életet, velem együtt. Mit fog később felnőttként megköszönni? Azt, hogy vidámak voltunk, vagy azt, hogy mindig minden puccban volt?
2016. jún. 10. 13:53
 14/27 anonim ***** válasza:
51%
Hallgasd meg, tíz perc, de nagyon fontos: https://www.youtube.com/watch?v=u174IeYRAo4
2016. jún. 10. 13:55
 15/27 anonim ***** válasza:
47%

Időnként én is kiborulok, de általában nem veszem ezt ennyire görcsösre. Ha úszik a lakás, akkor ez van.

Vettem mosogatógépet, szárító gépet, elindítom mindet és elhőzok a srácokkal a városba.

Vettünk egy kis telket is a Balatonnál, most ott vagyunk 2-3 hetente minden hétvégén. Nomád az egész és tök jó, nem kell semmit takarítani, csak amikor eljövünk, összepakolni.

A gyerekek is az udvaron a szabadban, nem kell velük játszani sem, mert maguknak felfedeznek mindent, avgy szerelnek az apjukkal. Este is van időm mostmár mindenre, igaz minden este 1-2-3 órát pakolászok a nap végén, de gyakran hozatok kaját hétköznap, vagy csak grillzöldséget, vagy csak húst, amikkel több időm elmenne és mellé van itthon más. ha főzök 3 félét min. És kettő sutőtálastól megy be a fagyasztóba, ha kihűlt pl. a muszaka, v rakott zöldbab, lasagne stb.. Csak be kell dobni a sütőbe később, hogy átmelegedjen.

A mocsok tükrön röhögök, a kölykök egymást püfölik mostanában inkább, mint a rajzolás érdekelje őket, viszont a megabloks nagyon leköti a figyelmüket órákig is.

1 és 3 évesek lesznek, nem egyszerű, de ezekkel óriásit könnyítettem a saját dolgomon.

2016. jún. 10. 14:07
 16/27 A kérdező kommentje:

Igen, nálam is máshol lenne az értékrend, csak pl nagyi lecsesz, pl miert nem tiszta a főzőlap mert nála mindig(nyugdijas...) es pletykálja a szomszédainak tovább.., masik rokon félévente ha jön es pont döbbenten nézi a tükröt, amikor pont azt kihagytam(ez olyan ha mindent agyontakaritasz caak azt az egyet veszik eszre, amit kihagyott az ember.pl az senkinek fel se tűnr hogy lesuroltam a falakat, ajtokat..de a főzőlap egyből ...), a tisztaságmániás bnőm meg neki áll takaritani nálam...

Hát ja.kényszeredetten csinálok mindent.de ha meg nem, akkor nem birom minden nap nézni.

Amugy megyunk gyerekprogikra, meg játszora, a játszo ugy erzem arra pont jo, hogy ne kelljen otthon ugrálni, mert nem látom legalább.

A linket köszi pill es nézem.

A bébiszitter meg drágább mint a napi bérem de igénybe szoktam venni ha dolgoznom kell.

2016. jún. 10. 14:10
 17/27 anonim ***** válasza:
52%

Nézd nekem kettő van jön a 3. meglepetés babánk. Tél óta most pucoltam először ablakot (igaz már egy hete nagytakarítok, mert ilyenkor aztán tényleg mindent kitakarítok, de tényleg felesleges hetente ablakot pucolni). Amiket te leírtál én akkor naponta takaríthatnám át teljesen a házat. DE minek, 2 perc múlva megint ugyanúgy néz ki minden (most hogy nagytakarítottam, és 2 nap a maminál voltak, addig volt rend) hetente egyszer fürdő, wc kisikálás, tükörpucolás, mosok hétközben egyszer, meg hétvégén, így a vasalás is gyorsan megvan mert nem egyszerre kell. Nálunk hétvégén a férjem porszívózik (ez mondjuk már a gyerekek előtt is így volt), tehát ennyit besegít. Azt sem értem miért nem mered rábízni a nagyikra, nálunk már fél éves koruk óta 1-1 napot ott vannak. Reggel visszük, délután 5 körül megyünk értük (így tulajdonképp van egy szabad szombatunk általában). Így mindenki nagyon boldog a nagyik, hogy ott vannak, a gyerkőcök, hogy körülöttük forog minden (mert ugye otthon azért nagyobb fegyelem van).

Szóval szerintem passzold le kicsit a nagyihoz őt, nem lesz semmi baja, a házimunkát meg ne vedd ennyire komolyan. Én is voltam ilyen depis helyzetben, amikor a második megszületett, mert sok volt, hogy csak otthon legyek, házimunkát végezzek, kikapcsolódni meg semmi. A férjem látta ezt rajtam, így mellémállt, hogy nem kell mindig mindennek tip top lennie, ez nem érdekel senkit, csak az én szememben látszik "putrinak" a lakásunk. És igaza volt, túl kell ezen lendülni, elengedni magunkat. Most már én sem izgulok ezen annyira. Majd megcsinálom, ah lesz idő. Ha meg valakinek nem tetszik majd megcsinálja ő :)

2016. jún. 10. 14:12
 18/27 anonim ***** válasza:
80%

Én pont azért nem pucolom le az ablakot meg a tükröt gyakran, mert 2 nap múlva úgyis megint ujjlenyomatos lesz a gyerekek miatt. Ha már nagyon csúnya akkor letakarítom, persze, de nem minden hétvégén.

Ha nagymamát zavarja a főzőlap akkor takarítsa le maga! Erről ennyit. Engem tök nem érdekel mit gondolnak mások, és a takarítással pont úgy van ahogy írtad, hogy ha csak egyvalamit kihagysz, akkor pont az fog feltűnni hogy koszos..

De egyébként meg aki kisgyermekes háztartásba megy látogatóba az szerintem tudja (vagy tudnia kellene), hogy valószínűleg egy 2 éves mellett nem lesz minden patyolattiszta, és katonás rend. Alap, hogy ahol kisgyerek van, ott szét van dobálva pár játék stb. Ez normális. Nem attól leszel boldogabb ha minden patyolattiszta, ezzel csak magadat stresszeled egy mókuskerékben, hiszen nyilván mindig van valami ami rendetlen vagy koszos.

2016. jún. 10. 14:14
 19/27 anonim ***** válasza:
76%

...ezen az anyaként semmi nagy dolgot nem lehet végbevinni-n nem tudok szó nélkül átmenni. Már hogyne lehetne. Arra van a munkaidő, a munkahely. Amióta dolgozom, jobban építem a karrierem, mint a gyerekek előtt, mert már nem akarok gyereket, van miért hajtani a szakmámat, nem esek ki belőle újra.

És az is sokat segítene, hogy járj többet gyerekes családok közelében, gyerekes szülők közelében, olyan korúak közé, mint a tiéd és rájössz, hogy mit kell máshogy csinálni. Másban jobban észreveszed.

Önsors rontás, vagy hogy is hívják ezt.

2016. jún. 10. 14:15
 20/27 anonim ***** válasza:
73%
És a nagyinak miért nem lehet megmondani: NEM VAGYOK KÍVÁNCSI A VÉLEMÉNYÉRE? Akkor mi lesz? A barátnő meg, ha nem tud viselkedni, húzzon el haza, és törődjön a saját dolgával! Szerintem mártírkodsz, nem is kicsit! Ha meguntad a hisztizést, és hajlandó vagy összeszedni magad, súlyozni a fontos dolgokat és kizárni a nem fontosakat, akkor boldog leszel. Ha nem teszed, akkor a gyereked úgy nő fel, hogy megtanulja, hogy a legfontosabb dolog megfelelni mások elvárásainak, még akkor is, ha a boldogsága múlik rajta! Szép lecke, és csodásan oktatod neki!
2016. jún. 10. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!