Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves kislányom székrekedéses...

5 éves kislányom székrekedéses, mit kellene tenni? Az ötödik napja nem kakil. Folytatás lent

Figyelt kérdés
Olyan már többször volt, hogy 2, esetleg 3 napig nem volt széklet, de nem foglalkoztunk vele túlzottan, mert aztán mindig megoldódott magától. Most viszont ma van az ötödik nap, hogy nem volt semmi, tegnap már panaszkodott, hogy fáj kicsit a hasa. Adtam Laevolac szirupot,tejet, lekvárt,de semmi. Reggel feltettem neki egy glicerines kúpot, attól ingere lett, de végül csak a kúp csusszant ki, más semmi.Nemrégen bedugtam neki még egyet, mondtam, hogy tartsa bent, amíg csak tudja, de már sírt, hogy fáj neki, leült a wc-re, de megint csak a kúp...Felhívtam a gyerekorvost, azt mondta, hogy adjak egy beöntést, az biztosan megoldja, ha nem akkor vigyük be. Hát a beöntéstől én egy kicsit irtózom, én még sosem adtam neki, egyszerűen nem szeretek a popsijába dugdosni semmit sem, ő meg egyenesen gyűlöli, hisztizett a kúp miatt is. De most kénytelen leszek megtenni, hogy ne kelljen kórházba mennünk. Ha valaki leírná, hogy hogyan kell beöntést beadni kíméletesen, megköszönném. A normális válaszokat előre is köszönöm, remélem megoldódik a gond.

2016. máj. 18. 15:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem segítek, de én már most bevinném. Megcsinálják szakszerűen, megmutatják hogyan kell (ne kelljen persze többet) esetleg ellátnak tanácsokkal az étkezésre vonatkozóan, több szem többet lát alapon.
2016. máj. 18. 15:34
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem szeretném kórházba vinni , amíg nem muszáj, inkább beadom neki valahogy, azért itthon mégis csak más. Csak hát eddig nem volt rá szükség soha, az étrendjén most sem változtattunk. Nem tudom, hogy mitől volt ez, azt mondta az orvos, hogy néha előfordul.
2016. máj. 18. 15:41
 3/12 anonim ***** válasza:
Kórházban már rengetegszer adtam beöntést,de csak felnőttekkel dolgoztam.Kisgyerekes osztályon nem.Egy módszert tudok,amit a felnőttek otthon szoktak használni.A zuhanyrózsát le kell csavarni,megengedni a langyos vizet,és odailleszteni a csövet a vegbélnyílashoz,hogy a víz bejusson.Ezt addig kell,míg úgy érzi,már nem tud több vizet benntartani.Aztán meg kell kérni,tartsa bent,amíg tudja.De nem tudom ez kisgyermeknél mennyire jó módszer.
2016. máj. 18. 15:41
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát ezt a zuhanyrózsát én biztos nem csinálom meg vele. Vettem a gyógyszertárba beöntőt, azzal fogom csinálni. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy mennyi folyadék szükséges, mennyi ideig kell tartani, mennyire kell felnyomni, milyen testhelyzetben, stb...
2016. máj. 18. 15:46
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, gyógyszertárban lehet-e hozzá kapni felszerelést. A zuhanyos módszert terhesen nem tudtam magamnak megcsinálni annyira kellemetlen volt, viszont a kórházi beöntést szinte észre sem vettem. Ezért javasoltam a kórházat.
2016. máj. 18. 15:51
 6/12 anonim ***** válasza:
2016. máj. 18. 15:56
 7/12 anonim ***** válasza:
2016. máj. 18. 16:00
 8/12 anonim válasza:
100%
Hát ilyen nekünk is volt sajnos, a megoldás mindenképp az, hogy elmagyarázod neki a saját nyelvén, hogy megértse, mennyire fontos ez. A hasfájása nem fog elmúlni, ha nem csináljátok meg, és kórház is lehet a vége. Én teljesen elmagyaráztam neki, előtte a kezébe adtam az eszközt és elmondtam, hogy hogy működik. Ennyi idősen meg fogja érteni. Pl.: megmondod neki, hogy egy vékony kis csövet dugunk a popsidba, azon keresztül víz fog bemenni, hogy vele együtt ki tudjon jönni, aminek kell. Ennyi az egész és nem fáj. Azután meg megcsináljátok. Vetkőzzön le alulról teljesen, a feneke alá pedig egy törölközőt tegyél, nehogy "baleset" legyen. Feküdjön hanyatt, lábak fel, mint a kúpnál, aztán óvatosan bedugod neki a csövet és beengeded a kb. 3 dl vizet ha befolyt, kiveszed a csövet, és a lábát nyújtsa ki, majd feküdjön nyugodtan, amíg csak tud. Aztán, ha nem bírja tovább, irány a wc, hidd el nem marad el az eredmény, és ne fog rád haragudni, hanem inkább örülni fog, mert megkönnyebbült. Hát szerintem ennyi, én így csináltam. Remélem tudtam segíteni, sok sikert, és jobbulást.
2016. máj. 18. 16:27
 9/12 anonim ***** válasza:
Jobban vagytok?
2016. máj. 18. 20:32
 10/12 A kérdező kommentje:
Jobban végre.
2016. máj. 18. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!