Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves kislányom egyik napról...

3 éves kislányom egyik napról a másikra székrekedéses lett? Kaphatnék néhány jó tippet, tanácsot?

Figyelt kérdés
Soha nem volt ezzel gondunk.Volt pár trauma mostanában az életében (beteg volt,kórházba került,és nagyon megviselte) nem tudom ezzel függ-e össze.Azt hittük vissza tartja,mert úgy tűnt,de most pl 2 napja semmi kaki nem volt.Szól,hogy kakilni kell,van hogy naponta 2-3 alkalommal is,de ráültetem és semmi.Kérem,hogy próbálja meg kinyomni,nyom,erőlködik,de semmi,én ebből gondolom,hogy ez nem vissza tartás hanem szimpla szorulás.Szerintetek?Kap szilvalekvárt,joghurtot,zabot,cukros kamilla teát,rengeteg folyadékot,de két napja semmi nem volt,ez normális?Mikor van már szükség hashajtóra?
2014. ápr. 11. 20:33
 1/5 anonim ***** válasza:
A trauma okozza nála, elsősorban most kicsit békén kell hagyni, segíteni ezt a helyzetet feldolgozni. Van ilyen könyv is, hogy Réka orvosnál vagy ilyesmi. Mesélj neki sokat beszélgessetek, meséld el neki a napját,a rossz dolgokat is, de ugy hogy boldog a vége, és a neve helyett azt mondod, a csodás királylány stb. A székrekedésre pedig 3 nap után én már adnék Glicerines kúpot. Levolacot lehet még adni, de az széklet lazító folyamatosan kell adni (de szerintem semmire nem jó). Amiket soroltál, szilvalekvár, barack lekvár, spenót főzelék, sok gyümölcs, zöldség, sok folyadék, kefir, joghurt (kisfiamat a bolti joghurt megfogja). Kevés liszt,cukor,krumpli.
2014. ápr. 11. 20:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Lehet lelki oka. Ha egy gyerek szorong valami miatt, előfordulhat szorulás is. Lányomnál is előfordul, ha rossz hete van az oviban.
2014. ápr. 11. 20:42
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!Már múlt héten kapott egy glicerines kúpot,meg is ijedt tőle,mert meghajtotta,de legalább használt.De ha sűrűn adom,nem fog hozzá szokni a szervezete?

Biztos ez a trauma okozza,mert ilyen soha nem volt neki,mindig naponta kakilt.Nagyon sajnálom szegényt,mert mondtam neki,hogy kakilni kell,mert beteg lesz,és rögtön elsírta magát,hogy kórházba kell menni?? :( alapból is sír,nyöszörög ha wc-re ültetem (miközben ő mondja,hogy kakilni kell) azt mondja,hogy ki fogja csípni a fenekét.Mintha kicsit félne a kakilástól,de emellett meg szorulása is van.

2014. ápr. 11. 20:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Te meg meg teszel ra egy lapattal, hogy azt mondod neki, hogy beteg lesz. Miert kell megijeszteni??? Nem is csoda, hogy nem bir kakalni.

Egyebkent 3 napig ha nincs szeklete,nem baj, de 3 nap utan adj neki glicerin kupot. ES HAGYD, NE MONDJ NEKI ILYENEKET, MERT MEGINT NEM LESZ KAKA.

2014. ápr. 11. 23:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Csak így tudtam kakálásra bírni :( tudom én is,hogy nem a legjobb,hogy ezt mondom,de ezzel lehetett akkor eredményt elérni.Persze akkor azt hittem,hogy csak vissza tartja.Most már hogy tudom,hogy székrekedés már ezzel sem,úgyhogy nem is fogom mondani neki.
2014. ápr. 12. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!