Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hiszti kérdés! Bármilyen...

Hiszti kérdés! Bármilyen tanácsot elfogadok! Folytatás lent?

Figyelt kérdés

Kisfiam kétéves múlt és az utóbbi egy hónapban irtózat hisztis lett.Eddig is voltak néha kitörései,de ez a mostani viselkedése már a határokat súrolja nálam.Lehetetlen vele nyilvános helyre menni,mert minden alkalommal kiveri a balhét.A babakocsiba már nem hajlandó beülni,de gyalog is nehezen közlekedünk,mert nem engedi,hogy fogjam a kezét és állandóan elszaladgál,ami ráadásul veszélyes is.Ha meg erőszakkal megfogom a kezét,akkor elveti magát a földön és üvölt.Ha biciklivel megyünk,az még okés,mindaddig,amig valahol ki nem kell szállnia az ülésből,mert utána képtelenség visszaültetni.Minimum 2 ember kell hozzá,hogy bele tudjuk rakni,miközben torka szakadtából ordít.A boltba már szinte nem is merek bemenni vele,mert megy neki a polcoknak és szedi le a cuccokat,ha beavatkozok,akkor persze megint jön a földön fetrengve üvöltés.

A másik dolog,ami megnehezíti az életünket,hogy olyan szinten anyás lett,hogy Wc-re nem tudok kimenni tőle.Az apjának a közlébe se megy,pedig régebben jól elvolt vele is.Most meg már,amikor a párom hazér a munkából és belép a szobába,akkor mondja neki,h apa menjen ki,meg ne menjen az ő közelébe.Ez ugyanígy vonatkozik a nagyiékra is,akikkel egy házban élünk.Eddig velük is jóban volt,most meg már ha ránéznek nyafog.

Nem tudom,hogy mi történhetett vele,ami miatt ennyire megváltozott,de úgy érzem,hogy nem tudom megfelőlen kezelni a helyzetet.Igyekszek türelmes lenni és szépen elmagyarázni neki mindent,de úgy érzem,hogy falrahányt borsó...

2014. dec. 18. 12:20
 1/3 anonim ***** válasza:
67%
Szia. Sztem a turelmed a problema. Mert tudja, hogy feszitheti a hurt es, hogy ugyis az van amit o akar, mert mindig igyekszel bekesen megoldani a dolgot. Rajott, hogy o is irhatja a szabajokat, mert te azt hagyod es igy is tesz. El kell neki magyarazni, hogy mi ka szabajok pl hogy utkozben es a boltban viselkedni kell es az van amit anya mond, ha nem akkor megmondod neki hogy tobbet nem viszed sehova es apaval meg a nagyiekkal kell maradnia, mert te igy nem tudod magaddal vinni ahogy o viselkedik. Aztan elso alkalommal megy majd minden ahogy eddig es legkozelebb hagyd a nagyira vagy apara es mond neki hogy azert marad veluk mert nem tud viselkedni veled. Aztan hagyd is ott akar hogy megy a hiszti. Az se baj ha nem szol a nagyihoz egesz vegig, ne vegye a szivere. Aztan egy par ilyen es rajon, hogy nem o fonok. Valamint amikor elkezdi az uton a hisztit azonnal fordulj vissza es vidd a nagyihoz, persze akkor csinald ha van idod, de jobb ha keritesz ra. Aztan otthon se hagyd. Nehogy kimenjen az apuka a szobabol csak azert mert o mondja. Ne hagyd neki, hogy rajtad csungjon. Mond meg neki, hogy foglalja le magat, ha nem akkor irany a szoba es nem johet ki onnan. Akara alvast is beigerhetsz neki, hisz csak 2 eves az ugyis jot tesz neki. Utalnak aludni es szobaban egyedul lenni, mert unatkoznak. A lenyeg hogy akar mivel fenyegeted valtsd is be azonnal ha csak elkezdi a hisztit es vidd is vegig. Meg ne sajnald, mert akkor ennek sose lesz vege. Sok sikert!!!
2014. dec. 18. 12:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló elég jól leírta, amit kb. én is gondolok. Ezt nem írom le még egyszer, csak esetleg kiegészíteném:

Szedd össze az összes türelmedet és állj a sarkadra. Következetesen cselekedj. Amire egy baba-gyerek-kamasz fizikailag és mentálisan képes, azt el is kell várni tőle. Az előző válaszban leírt büntetésen kívül ha van olyan, ami használt, akkor alkalmazd azokat is. De mindig ott, akkor, azonnal. Sosem később, és ne csak ígérgesd.

Ezekkel vigyázz, mert -szerintem- nem a megfelelő büntetési formák pl.: ha nem viselkedsz, nem hoz ajándékot a Jézuska! Ha hisztizel, elviszlek a doktor nénihez és szurit ad!

Nehéz rászokni, de a "Te üzeneteket" cseréld le az "Én üzenetekre"! Ilyesmire gondolok:

Ahelyett, hogy ezt mondod: Rossz voltál, mert lepakoltad a boltban a dolgokat!

Mondd így: Nagyon megnehezítetted a bevásárlást, mert így anyának még a ledobált dolgokat is vissza kell tennie!

Dicsérni se felejts el! Ugyanilyen módszerrel: Ha teljesítette a kérésed (és nem csak részben, mert akkor megszokja, hogy az is elég, ha csak kicsit jó), mondj ilyeneket: De jó, hogy elpakoltál a szobádban, anyának könnyebb, hogy ezeket nem kell megcsinálnia...

És az, hogy anyás lett: ilyen időszakok szerintem minden kisgyereknél vannak, lesz amikor anya sem kell, csak apa. Türelem és szeretet...

2014. dec. 18. 13:14
 3/3 anonim ***** válasza:

A dackorszakot végig kell élnie a gyermeknek, fontos a saját fejődése szempontjából. Ami a kulcs: a szülője hogyan viszonyul ehhez. Értened kell, mi zajlik a gyermekben, ahhoz, hogy megfelelően tudj viszonyulni hozzá és e helyzetekhez; erről ma is írtam, pl itt, FONTOS, HOGY ELOLVASD ,MERT EZ A KULCS:

DEC.18-ÁN, 15:02,

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

A következetesség valóban fontos.

Egyébként fel kell vetni a gyermek előtt, ha indultok valahova: "be kell csatoljalak, mert vigyáznom kell rád" - és becsatolod! Onnan ki nem engeded az úton. Mégis kisebb probléma még indulás előtt, otthon bekötnöd őt a babakocsiba, mint amikor elengeded az utcán és utána rávenni, h vissza a babakocsiba, nemde?

A legfontosabbakat OTT olvashatod, AMIT LINKELTEM. Az a lényeg.

2014. dec. 18. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!