Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ksfiamnak kiesett az also...

Ksfiamnak kiesett az also metszofoga. Jon az uj foga, de olyan csampasan jon. Helyre all majd? Vagy ilyen lesz? Szerdan megyunk fogorvoshoz.

Figyelt kérdés
2016. máj. 16. 08:07
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

Ez akkor fog kiderülni, ha az összes foga lecserélődött ott a környéken, amíg csak egy, addig az még alakulhat, annak függvénynében, hogy mennyi hely van.

Én emiatt fogorvoshoz sem vinném. Ha egyéb okból mentek, az persze oké, de ezzel most semmit nem fognak kezdeni, fogszabályozást csak teljes fogváltás után érdemes/lehet csinálni.

2016. máj. 16. 09:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszodat. Igen csak ez miatt mennenk.
2016. máj. 16. 09:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem is így kezdődött, aztán miután kijött az összes, úgy is maradt. Fogorvos: ez genetika, az egyetlen amit tud vele csinálni, hogy fogszabályzás után életem végéig egy fémet rak belülre, hogy egyenesben tartsa őket. Én nem kértem belőle, csámpásak a fogaim, nem zavarnak.
2016. máj. 16. 12:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Ugyanaz volt nekem is mint a hármasnak, én sem tetettem be a fémlemezt, a fogszabályzó pedig csak addig használt míg rajta volt,igy maradt. A kislányombak már a tejfogai is ìgy jönnek, szinte ugyanolyan szögben ahogy az enyémek állnak.

Ezzrl nem fog a doki most semmit csinálni nektek. Majd ha kint van az összes foga, akkor lehet esetleg fogszabályozni.

2016. máj. 16. 13:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Bocs az offért, csak mivel ketten is írtátok, én nem értem ezt a lemez dolgot, ezért van az éjszakai fogszabályzó, miután leszedték az állandót, hogy fixálja az állapotot, nem?

Én 5-6 évig hordtam, pedig az állandó egy év után helyre tette. Utána viszont már nem mozogtak el a fogaim.

2016. máj. 16. 13:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Mivel genetika, mindenképp visszaállnának a fogak sajnos. Így fémlemez tartaná a helyükön őket, amit pár évente cserélni kell.
2016. máj. 16. 15:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Lányomnak szépen besorolt mindkét alsó metszőfoga, pedig kifele nőttek eredetileg, mert a tejfog még nem esett ki, a csontfog meg már nőtt. Más kérdés, hogy mire az összes maradandó foga kinő, melyik hogy fog állni, ugyanis gyakran az történik, hogy a fog túl nagy, az állkapocs meg még kicsi, ezért a maradandó fogak egész egyszerűen nem férnek el.
2016. máj. 17. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!