Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tegyük fel, hogy senki elől...

Tegyük fel, hogy senki elől nem veszi el a helyet a bölcsiben egy 2,5 éves kisgyermek, akinek kistestvérrel otthon van az anyukája. Miért kell akkor fújni rá?

Figyelt kérdés

Miért nem elfogadható szempont az, hogy délelőtt szeretné a lehető leginkább kielégíteni az újszülött baba igényeit, rendbe rakni a lakást, megfőzni, stb., hogy délután háromtól, amikor már a férje is be tud segíteni a kisbaba mellett, a nagyobbra is jobban tudjon koncentrálni? A két és fél éves gyermek egyébként nem a baba születése miatt kezdte a bölcsit, hanem előbb, amikor anyukája visszament dolgozni, és szereti, szívesen jár, az anyuka döntése csak annyi volt, hogy a kistestvér születése miatt már nem veszi ki a bölcsiől a nagyot, hanem csinálnak mindent a megszokott rendben, oviba is könnyebben beszokik majd, mintha közben megint otthon lenne. Kisváros, egyáltalán nincs túljelentkezés, nem veszi el dolgozó anyuka gyermeke elől a helyet.

Miért gondolják sokan azt, hogy ha egész nap egyik gyermekre sem jut igazán idő és figyelem, anyuka a nagyot leülteti a TV elé, vagy idegesen rohangál a kettő között, az még mindig jobb, mint a fenti helyzet?

2016. máj. 5. 10:19
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
80%
A kérdés is feleleges, mert én a helyedben absssszolút nem foglalkoznék ezzel. Kinek akarod megmagyarázni, hogy miért úgy döntöttél, ahogyan: nekünk vagy nekik vagy magadnak?? Mindig vannak, akik meg akarják mondani, ki hogyan éljen. Fogadd el és tanuld meg letojni.
2016. máj. 5. 10:24
 2/31 A kérdező kommentje:
Nem az én esetem, hanem egy kedves barátnőmé, aki megkapta azt, hogy minek szült, ha nem bír kettővel, és sírva hívott fel tegnap, hogy igaza volt-e az illetőnek. Nem igaz pedig, hogy nem bír kettővel, mindent megold ő is, mint más, hétvégén is, amikor nincs otthon a férje, csak így kipihentebb, és a gyerekek is többet kapnak belőle. Amennyit én látok az életükből, a 8 hetes kicsi és a nagy is kiegyensúlyozott, a testvérféltékenységet is jól tudják így kezelni, minden nap csinál valamit csak kettesben a naggyal délután. De a GYK-n is ez az általános hozzáállás, ezért kérdeztem itt, hogy vajon miért gondolkoznak úgy sokan, ahogy az az illető, aki megbántotta a barátnőmet.
2016. máj. 5. 10:29
 3/31 anonim ***** válasza:
70%

Ha kivenné, akkor az lenne a baj, hogy "szegény gyerek minek lett kiszakítva a megszokott környezetből, ritmusból, amikor az anyja az újszülött miatt úgysem tud úgy figyelni rá otthon..."

Magyarázd el a barátnődnek, hogy az ilyen beszólásokat egyik fülemen be, másikon ki.

Egyrészt nem lehet úgy élni, hogy mindenkinek megfelelj, másrészt minek? Kinek kell megfelelni? Magamnak, a férjemnek, meg a családomnak. A többiek meg nagy ívből le vannak tojva...

2016. máj. 5. 10:32
 4/31 anonim ***** válasza:
41%
Atya világ, hát nem tudja a barátnőd még, hogy nemcsak az számít, hogy mit mondanak, hanem elsősorban az, hogy ki mondja?? Most tényleg minden idiótának a rosszindulatú beszólásán sírva kell fakadni? Vagy ennyire szélsőségesen bizonytalan saját magában, hogy valaki azt mondja neki, minek szültél, és ő elgondolkodik, jé tényleg minek is szültem ha egy erkölcsi hulla vagyok hisz bölcsis lesz a gyerekem??
2016. máj. 5. 10:37
 5/31 anonim ***** válasza:
28%
Az én fiam is bölcsibe járt, pedig már megszületett a kistestvére. Ilyenkor már men szabad kivenni a bölcsiből mert hamarosan ovis lesz, előlről kezdődhetne a beszoktatás, a betegeskedés stb. Őszintén szólva párszor megfordult a fejemben hogy rólam is mit gondolhatnak (veszélyeztetett terhesség miatt lett bölcsis, és mire túl voltunk a kezdeti nehézségeken, pl beszoktatás, betegségek, megszületett a kistesó), de nem csináltam belőle ügyet, és ismerek még olyan anyukát akinek az ikrei bölcsisek és ő otthon van a kicsivel. Ha fúj rá valaki akkor annak otthon nagyon jó dolga van, sok a segítsége, vagy nincs 2 gyereke, de biztos nem egyedül oldja meg a dolgokat. Vagy csak nincs lehetősége bölcsibe vinni és irigy, ezért szól be a barátnődnek. Nem kell vele foglalkozni. Különben is, egy 2 éves gyereknek már kell a közösség. Egyik barátnőm is bölcsibe szerette volna vinni a nagyobbik fiát hogy szokja a közösséget, de ő nem akart ott maradni, így nem is vitték, otthon van a 2 gyerek az anyukával, szegény nagyon szét van csúszva, a gyerekek nagyon-nagyon "elevenek", teljesen kikészítik. És most a 2 gyerekkel kell végigcsinálnia az oviba a beszoktatást, és a sráccal nagyon nehéz dolga lesz...
2016. máj. 5. 10:39
 6/31 anonim ***** válasza:
25%
Tudod nem az a gáz, ha valaki bölcsibe adja a gyerekét, vagy ha épp nem adja, hanem ha azon gondolkodik, vajon mások mit szólnak hozzá, és ez alapján dönt. Ugyanis akárhogy dönt, a fele társaságnak nem fog tetszeni. Vagy ha tegyük föl (majdnem) mindenkinek tetszik, de neki vagy valamelyik gyereknek nem jó a kialakult helyzet, akkor jól döntött, mert Mariska néni meg a pénztáros a boltban nem vette a szájára??
2016. máj. 5. 10:40
 7/31 A kérdező kommentje:

:)

Sírva fakadt, de nem hiszem, hogy erkölcsi nullának érzi magát, vagy elgondolkodik azon, hogy minek szült, csak azon gondolkodott el, hogy tényleg szeretetteljesebb megoldás lett volna-e a nagyobb gyermek szempontjából, ha kiveszi a bölcsiből, többet tudna-e neki adni, ha egész nap otthon lenne. Szerintem nem, és jól döntött, és ezt el is mondtam neki:)

De itt is tényleg mindig a "lepasszolja a gyerekét", stb. vélemények szoktak jönni, örülök, hogy most megszólalt a másik véleményoldal is:)

2016. máj. 5. 10:40
 8/31 anonim ***** válasza:
43%
5. vagyok. Még annyit hogy még soha senki sem mondta nekem a bölcsi miatt hogy ejnye-bejnye, ellenben itt a Gyakorikérdések.hu-n már nagyon megkaptam a magamét, szó szerint azt írták hogy miért szültem stb, nagyon sz..rul esett. Itt nagyon bántják egymást az emberek, próbálják egymást elbizonytalanítani, rengetegen rosszindulatúak. Régen többször felléptem ide, de inkább abbahagytam mert mindig beszóltak valamiért ha válaszoltam. Tegnap megint válaszoltam valamire, utána jöttek egyetértő kommentek, és totál lepontoztak valamiért, nem is értem. Érdekes az egész. Hogyan lehet innen kiregisztrálni magam?
2016. máj. 5. 10:43
 9/31 anonim ***** válasza:
84%
Ha már előtte is bölcsibe járt , akkor megértem. Azt viszont nem tudom elfogadni, hogy valaki akkor teszi ilyen óriási változás elé a gyereket , amikor egyébként is kistestvére születik és felborítja az addigi életét.Olyankor az az érzésem , hogy lepasszolja a nagyobbat.Kell neki két gyerek , mert ez a standard , de kettővel mégsem tud és akár bírni , lenni , létezni.
2016. máj. 5. 10:53
 10/31 A kérdező kommentje:

Kedves 9-es, az általad leírt helyzet tényleg egészen más a nagyobb testvér szempontjából, szinte büntetés....

Az anya szempontjából viszont mondjuk ugyanaz, ha belegondolsz.

2016. máj. 5. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!